Reteta de aperitiv cu creveti si mousse de ton cu avocado o pot incadra in categoria retetelor de aperitive festive. Cu siguranta va veti impresiona musafirii daca o sa il faceti si voi. E un aperitiv festiv elegant pe care un francez l-ar numi “amuse-bouche“, un fel de “hors-d’oeuvre” ceva mai special, iar spaniolii i-ar spune tapas. Stiti, acele aperitive, facute in cantitati mici si care se consuma doar dintr-o imbucatura.
Mie imi place foarte mult aceste gen de aperitive. Mi se par practice chiar daca sunt un pic mai migaloase la aranjat. Sunt insa, cu siguranta de mare efect vizual si ar trebui sa le includem mai des in meniurile noastre de sarbatoare chiar daca in casa noastra nu e un restaurant de cinci stele.
Reteta de aperitiv cu creveti si mousse de ton cu avocado
- Ingrediente aperitiv cu creveti si mousse de ton cu avocado
creveti congelati (decorticati si prefierti)
mousse de ton cu avocado
felii de castravete
sare
- Mod de preparare aperitiv cu creveti si mousse de ton cu avocado
- Decongelam crevetii si ii clatim.
- Punem intr-o craticioara, pe foc apa, putina sare si apoi adaugam vin cam un sfert din cantitatea de apa.
- Cand incepe sa fiarba adaugam crevetii si ii fierbem timp de un minut-doua.
- Scoatem crevetii, ii lasam sa se scurga si sa se raceasca.
- Pregatim mousse-ul de avocado si ton ca in reteta de AICI.
- Taiem castravetele felii si ii condimentam cu putina sare.
- Punem peste o felie de castravete putin mousse de avocado si ton si deasupra asezam un crevete.
- Aceste mici aperitive pot fi servite fie asezate pe platouri fie, asa cum vedeti in poza, pe linguri speciale pentru servit aperitivele.
Pofta buna sa aveti!
Iuliana says
Frumoasa prezentare, felicitari!
Claudia V says
Multumesc, Iuliana! :)
jorjette says
Prezentarea este excelentă! Creveţii aia… Apropo de creveţi, una dintre reţetele mele preferate – pizza cu creveţi, poate te tentează să încerci.
Claudia V says
Multumesc, Jorjette :)
Daaaa, pizza cu creveti e si preferata mea :)
Am facut si pizza cu creveti dar inainte de a avea blogul deci nu am “dovada” :))
Trebuie sa o refac si sa o postez neaparat pentru ca e prea buna. Tu cum o faci? Eu stiu reteta cu creveti si rucola. Si ceva maioneza dar eu o prefer fara.
jorjette says
Exact asa o stiu si eu, iar daca nu e rucola, folosesc salata verde sau ceva verde… Am avut sansa sa o incerc pentru prima data la ea acasa, in Italia. E genială. Eu in loc de maioneza folosesc un tip de branza.
Claudia V says
Eu doar am mancat in Italia. De incercat am incercat acasa. Cred ca s singurul tip de pizza care mi-a ramas la suflet (a se citit totusi: papile gustative :) ) si am vrut sa pot sa mai gust si acasa din ea :)