• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome




  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

January 2, 2020 · 2 Comments

Biluțe din somon afumat și cremă de brânză

cu peste/fructe de mare

Spune si altora!
  •  
  • 20
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    20
    Shares

Biluțe din somon afumat și cremă de brânză

De ani bun, cred că v-ați obișnuit deja, la începutul anului încep să public o serie de rețete pe care le-am pregătit în perioada sărbătorilor de iarnă a anului precedent și care, evident, încă nu au văzut ”lumina” internetului. Adică nu au fost publicate încă pe site.

Am mai multe rețete, atât scrise cât și filmate. Am muncit mult în ultimele săptămâni și vor urma câteva rețete interesante, zic eu, atât aici cât și pe canalul de Youtube. Și, dacă tot vorbim despre rețete video, o să am cât de curând și o mică surpriză pentru voi. O să vedeți despre ce este vorba la momentul oportun și sper să vă placă.

biluțe din somon cu cremă de brânză

Dar, până una, alta, să revenim la rețeta de astăzi de biluțe din somon afumat și cremă de brânză, o rețetă care poate să vă fie de folos și zilele acestea pentru că mai urmează câteva zile de sărbătoare, cu mese festive. Știți deja cum se zice pe la noi, că românii sărbătoresc până la Sfântul Ion. Așa că, până săptămâna viitoare, să fie tot o sărbătoare.

Această rețetă de aperitiv din somon afumat și cremă de brânză este una extrem de ușor de făcut! Și rapidă! Nu pot spune încă că este una economică dar, hei, este vorba despre o rețetă festivă. Aici nu facem rabat de la calitatea ingredientelor și, deci, de la prețul acestora.

Vom avea nevoie de câteva sute de grame de somon afumat. Eu am zis 150 de grame dar merge să folosiți și mai puțin, nu-i problemă. Apoi vă mai trebuie niște cremă de brânză pe care o găsiți mai peste tot la un preț acceptabil. Sinceră să fiu eu am folosit o cremă de smântănă de la LIDL pentru că este preferata mea și îmi place mai mult decât cea de brânză. Gusturile nu se discută…

biluțe din somon și cremă de brânză sau smântână

Facem biluțe dar cum le prezentă într-o formă festivă, elegantă? Simplu, le vom tăvăli prin diferite alte ingrediente cum ar fi mărar tocat, merișoare tocate, nuci sau fistic tocat și, de ce nu, susan, alb sau/și negru. Simplu, rapid, elegant, nu? Hai să vedem modul de preparare!

Biluțe din somon afumat și cremă de brânză
 
Save Print
Prep time
10 mins
Total time
10 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Aperitiv
Cuisine: Romaneasca
Serves: 24 portii
Ingrediente
  • 150 grame de somon afumat
  • 200 grame de cremă de brânză
  • câteva fire de ceapă verde (opțional)
  • nucă/merișoare/mărar/semințe de susan negru etc
3.5.3251

Mod de preparare pentru biluțe din somon afumat și cremă de brânză

  • Aducem crema de brânză la temperatura camerei pentru a o putea folosi mai ușor.
  • Tocăm mărunt somonul afumat.
  • Amestecăm brânza cu somonul tocat.
  • Dacă dorim putem adăuga și puțină ceapă verde tocată mărunt. La partea verde din ceapă mă refer.
  • Tocăm nuca, fisticul, mărarul,merișoarele sau orice alte ingrediente care vi se par potrivite pentru a face asta.
  • Cu ajutorul a 2 lingurițe luăm o cnatitate mică din compoziția de brânză și somon și formăm mici biluțe cam de mărimea unei nuci. Nu vă faceți probleme dacă nu reușiti să formați niște bile perfecte. În final vor arăta cum trebuie pentru că le veți ți modela cu mâna.
  • Tăvălim fiecare biluță prin ce dorim, una prin mărar, alta prin nucă, alta prin susan, alta prin merișoare etc. În același timp, pe măsură ce aceste ingrediente se prind de biluțe ne va fi ușor să le medelăm ușor cu degetele și să le dăm forma de bilă.
  • Punem fiecare biluță întro hârtiuță pentru bomboane, așezăm pe un platou și dăm la rece până în momentul servirii.

biluțe din somon afumat

Să aveți poftă și spor la făcut biluțe din somon afumat și cremă de brânză!


Spune si altora!
  •  
  • 20
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    20
    Shares
  •  
    20
    Shares
  •  
  • 20
  •  
  •  
  •  
  •  
« Chec Coroniță. Guguluf festiv cu cacao
Tort bulgăre de zăpadă (FĂRĂ coacere) »

Trackbacks

  1. Aperitive festive pentru Craciun si Revelion - Lecturi si Arome says:
    November 5, 2020 at 9:58 am

    […] Biluțe din brănză și somon – APASA AICI pentru reteta  […]

    Reply
  2. Tort bulgare de zăpadă (FĂRĂ coacere) - Lecturi si Arome says:
    January 3, 2020 at 6:50 pm

    […] promis ieri, când am publicat rețeta de biluțe din somon și cremă de brânză, că o să scriu și o să public cât mai repede rețetele pe care le-am făcut de sărbători în […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Paste cu brânză de vaci la cuptor March 2, 2021
  • Ostropel de pui. Cea mai simplă mâncare de pui cu sos de roșii February 24, 2021
  • Ciuperci la tigaie cu ceapă și usturoi. Rețetă DE POST! February 17, 2021

Archives

January 2020
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
« Dec   Feb »

Copyright © 2021 · captivating theme by Restored 316