Biluțe din somon afumat și cremă de brânză
De ani bun, cred că v-ați obișnuit deja, la începutul anului încep să public o serie de rețete pe care le-am pregătit în perioada sărbătorilor de iarnă a anului precedent și care, evident, încă nu au văzut ”lumina” internetului. Adică nu au fost publicate încă pe site.
Am mai multe rețete, atât scrise cât și filmate. Am muncit mult în ultimele săptămâni și vor urma câteva rețete interesante, zic eu, atât aici cât și pe canalul de Youtube. Și, dacă tot vorbim despre rețete video, o să am cât de curând și o mică surpriză pentru voi. O să vedeți despre ce este vorba la momentul oportun și sper să vă placă.
Dar, până una, alta, să revenim la rețeta de astăzi de biluțe din somon afumat și cremă de brânză, o rețetă care poate să vă fie de folos și zilele acestea pentru că mai urmează câteva zile de sărbătoare, cu mese festive. Știți deja cum se zice pe la noi, că românii sărbătoresc până la Sfântul Ion. Așa că, până săptămâna viitoare, să fie tot o sărbătoare.
Această rețetă de aperitiv din somon afumat și cremă de brânză este una extrem de ușor de făcut! Și rapidă! Nu pot spune încă că este una economică dar, hei, este vorba despre o rețetă festivă. Aici nu facem rabat de la calitatea ingredientelor și, deci, de la prețul acestora.
Vom avea nevoie de câteva sute de grame de somon afumat. Eu am zis 150 de grame dar merge să folosiți și mai puțin, nu-i problemă. Apoi vă mai trebuie niște cremă de brânză pe care o găsiți mai peste tot la un preț acceptabil. Sinceră să fiu eu am folosit o cremă de smântănă de la LIDL pentru că este preferata mea și îmi place mai mult decât cea de brânză. Gusturile nu se discută…
Facem biluțe dar cum le prezentă într-o formă festivă, elegantă? Simplu, le vom tăvăli prin diferite alte ingrediente cum ar fi mărar tocat, merișoare tocate, nuci sau fistic tocat și, de ce nu, susan, alb sau/și negru. Simplu, rapid, elegant, nu? Hai să vedem modul de preparare!
- 150 grame de somon afumat
- 200 grame de cremă de brânză
- câteva fire de ceapă verde (opțional)
- nucă/merișoare/mărar/semințe de susan negru etc
Mod de preparare pentru biluțe din somon afumat și cremă de brânză
- Aducem crema de brânză la temperatura camerei pentru a o putea folosi mai ușor.
- Tocăm mărunt somonul afumat.
- Amestecăm brânza cu somonul tocat.
- Dacă dorim putem adăuga și puțină ceapă verde tocată mărunt. La partea verde din ceapă mă refer.
- Tocăm nuca, fisticul, mărarul,merișoarele sau orice alte ingrediente care vi se par potrivite pentru a face asta.
- Cu ajutorul a 2 lingurițe luăm o cnatitate mică din compoziția de brânză și somon și formăm mici biluțe cam de mărimea unei nuci. Nu vă faceți probleme dacă nu reușiti să formați niște bile perfecte. În final vor arăta cum trebuie pentru că le veți ți modela cu mâna.
- Tăvălim fiecare biluță prin ce dorim, una prin mărar, alta prin nucă, alta prin susan, alta prin merișoare etc. În același timp, pe măsură ce aceste ingrediente se prind de biluțe ne va fi ușor să le medelăm ușor cu degetele și să le dăm forma de bilă.
- Punem fiecare biluță întro hârtiuță pentru bomboane, așezăm pe un platou și dăm la rece până în momentul servirii.
Să aveți poftă și spor la făcut biluțe din somon afumat și cremă de brânză!
[…] Biluțe din brănză și somon – APASA AICI pentru reteta […]