• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome




  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

February 8, 2016 · 4 Comments

Oua scotiene (scotch eggs)

Aperitive· cu carne

Spune si altora!
  •  
  • 17
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    17
    Shares

Ca imi place sa ma uit la canalele de televiziune care sunt specializate in emisiune de gatit, v-am mai spus deja cu alta ocazie. Le prefer, in detrimentul canalelor obisnuite de televiziune, la care mare lucru drept sa zic nici nu ai ce vedea. Eu cel putin. Filme de proasta calitate si emisiuni de stiri cam la fel.

Ei bine, pe canalul de gatit pe care il urmaresc si pe care cred ca il stiti si voi, adica pe Paprika, a fost o serie de emisiuni cu Gordon Ramsey si in una dintre ele a facut ”scotch eggs” adica oua scotiene, in traducere.oua scotiene

Mi-a placut ideea, asa ca am cautat inregistrarea filmuletului pe youtube (de la minutul 2 gasiti reteta de oua scotiene) si l-am revazut in liniste dupa care m-am apucat sa fac si eu oua scotiene. Bine, nu chiar in varianta Gordon Ramsey, insa ideea in general cam asta este: se iau ouale fierte, se invelesc in carne tocata si se prajesc in ulei.

Varianta mea de oua scotiene, de astazi este cu carne tocata de pui si cu oua de prepelita. Le-am facut mai mult pentru cel mic caruia ii plac chiftelutele si ouale. Da, stiu, o sa ziceti ca nu prea e ok treaba cu prajitul insa, totusi, nu mancam zilnic oua scotiene sau parjolute prajite asa ca zic ca merita incercat acest fel de mancare ca rau mare nu o sa faca.

Daca sunteti total impotriva prajitului dar vreti totusi niste chifelute va pot recomanda reteta de chitelute de pui la cuptor pe care o gasiti dand click aici. Sunt insa facute in varianta clasica adica fara oua in mijloc. Ma bate totusi gandul sa incerc sa adaptez reteta de oua scotiene si sa le fac la cuptor. Vad ce o iesi si va tin la curent. Sau poate imi spuneti voi inainte daca ati incercat varianta asta :)

chiftelute din piept de pui la cuptor

Later edit: Am incercat zilele trecute si varianta de oua scotiene facute la cuptor si au iesit la fel de bune si asa. Dupa ce terminati de format chiftelutele incepeti sa le dati prin faina, ou si pesmet si le asezati pe hartie de copt pusa in tava. Dati tava la cuptor pentru 20 minute dupa care o scoateti, intoarceti chiftelutele pe partea cealalta si le mai dati la cuptor inca 10 minute.

Reteta de oua scotiene (scotch eggs)

  • Ingrediente pentru reteta de oua scotiene

150 grame de piept de pui tocat
doua linguri de parmezan
sapte oua de prepelita fierte in prealabil
sare, piper dupa gust

– pentru prajit
ulei
un ou de gaina
pesmet
faina

  • Mod de preparare pentru reteta de oua scotiene (scotch eggs)
  1. Curatam ouale de prepelita de coaja.
  2. Amestecam carnea tocata cu parmezanul, un strop de sare si piper la nevoie, dupa gustul fiecaruia.
  3. Oul de gaina in punem intr-o farfurie si il batem bine cu ajutorul unei furculite.
  4. Punem pesmetul intr-o farfurie si faina in alta.
  5. Incingem uleiul intr-o tigaie de teflon.
  6. Luam o cantitate de carne (aproximativ o lingura) si cu aceasta invelim oul de prepelita. Procedam la fel cu toate cele sapte oua si le assezam pe rand pe un platou.
  7. Luam un ou de prepelita invelit in carne, in dam prin faina, apoi prin ou si in final prin pesmet. Procedam la fel cu toate cele sase oua ramase dupa care le prajim.
  8. Punem ouale in uleiul incins si le lasam cateva minute pe o parte, apoi le intoarcem pe fiecare parte ca sa se rumeneasca bine pe toate partile.
  9. Cand sunt gata, le scoatem si, ca sa se scurga excesul de ulei de la prajit, le asezam pe un platou pe care am pus hartie absorbante (prosop de bucatarie din hartie).
  10. Le consumam calde sau chiar reci, ca si aperitiv, langa o salata verde.

Pofta buna sa aveti! 


Spune si altora!
  •  
  • 17
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    17
    Shares
  •  
    17
    Shares
  •  
  • 17
  •  
  •  
  •  
  •  
« Prajitura cu unt de arahide si caramel
Pasta de ciuperci cu nuca si ansoa »

Comments

  1. Iuliana says

    February 8, 2016 at 2:12 pm

    Ce idee buna! Le-as face totusi in varianta la cuptor. fierea mea se cam revolta in ultima vreme…

    Reply
    • Claudia V says

      February 8, 2016 at 4:42 pm

      Am vrut sa vad mai intai cum se face cele in varianta originala.
      Urmeaza sa incerc si varianta la cuptor pentru ca e mai sanatoasa asa ca te tin la curent ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Ce poti face cu ouale ramase de la Paste - Lecturi si Arome says:
    April 17, 2017 at 5:11 pm

    […] Oua scotiene – click aici […]

    Reply
  2. Aperitive festive pentru Craciun si Revelion - Lecturi si Arome says:
    December 14, 2016 at 10:24 am

    […] 14. Scotch eggs (oua scotiene)- click aici […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Ostropel de pui. Cea mai simplă mâncare de pui cu sos de roșii February 24, 2021
  • Ciuperci la tigaie cu ceapă și usturoi. Rețetă DE POST! February 17, 2021
  • Rulouri din piept de pui la cuptor în crustă de parmezan February 8, 2021

Archives

February 2016
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29  
« Jan   Mar »

Copyright © 2021 · captivating theme by Restored 316