Reteta asta de pasta de masline cu naut si ansoa am facut-o cand a fost ziua celui mic si am avut ceva invitati la masa. E tare simplu de facut, e gustoasa insa putin cam sarata pentru gusturile mele. Asa ca va recomand fie sa faceti portie mai mica fie sa desarati mai mult maslinele. Eu le-am tinut doar foarte putin in apa rece si asta s-a simtit in final.
In rest, este foarte gustoasa aceasta reteta de pasta de masline cu naut si ansoa. Eventual puteti alege altfel de masline, desarate si nu cele kalamata care sunt ceva mai sarate. Reteta in sine e atat de simpla si de usor de facut incat mare lucru nici nu am ce scrie.
Practic, pentru a obtine pasta de masline cu naut si ansoa nu trebuie decat sa puneti toate ingredientele in robot, sa le amestecati si gata pasta noastra. Usor, nu? ;)
Reteta de pasta de masline cu naut
- Ingrediente pentru reteta de pasta de masline cu naut
250 grame de masline kalamata fara samburi
100 grame de naut fiert in prealabil (eu am folosit din conserva)
2 catei de usturoi
trei bucati de file de ansoa
25 grame de unt
doua linguri de smantana
zeama de la o jumatate de lamaie
- Mod de preparare pentru reteta de pasta de masline cu naut
- Punem in robotul de bucatarie (sau minitocator) maslinele, boabele de naut, usturoiul, smantana, bucatile de ansoa, untul si zeama de la lamaie.
- Amestecam bine cu ajutorul robotului pana cand totul se transforma intr-o pasta omogena.
- Dam la rece macar jumatate de ora si apoi servim pe felii crocante de paine.
Pofta buna sa aveti!
Alte retete de aperitive:
Bastonase aperitiv cu carne de curcan (click aici pentru reteta)
Aperitiv cu avocado si ton (click aici pentru reteta)
Pasta de ciuperci cu nuca si ansoa (click aici pentru reteta)
Iuliana says
Pasta de masline fac si eu in diverse combinatii, mai ales acum, in perioada postului, dar cu naut inca nu ma gandisem s-o combin.
Claudia V says
Eu inca nu am facut de post ;) Dar e pe lista si varianta asta :)