Acum un an de zile, cam pe vremea aceasta, alcatuiam prima carte de bucate lunara. A mai trecut deci un an, mai intoarcem o fila din calendar si mergem mai departe. Pentru mine personal, dar si pentru “Lecturi si Arome” a fost un an frumos si plin de realizari. Daca in decembrie anul trecut numarul celor ce imi treceau pragul era de 3950 de persoane, acum, in acest decembrie numarul lor a crescut la peste 20.000 de persoane. Articolele de pe site, retete culinare recenzii, interviuri, etc, 294 la numar dintre care 229 doar anul acesta, au fost rasfoite de peste 211. 000 ori.
Poate pentru unii pot parea doar cifre. Pentru mine insa inseamna mai mult de atat. Inseamna ca munca pe care o fac imi este pretuita, inseamna ca ceea ce gasiti voi aici, in micul meu spatiu virtual va place si asta nu poate decat sa ma bucure si sa ma stimuleze sa gatesc retete simple si gustoase, sa fac in continuare recenzii la carti si sa aduc oaspeti noi in vizita.
Va multumesc deci, tuturor celor care imi trec zi de zi pragul virtual si multumesc celor 266 de persoane care au ales sa fie zilnic in contact cu mine abonandu-se la newletter. Va multumesc pentru ca imi apreciati si testati retetele sau pentru ca imi cititi recenziile si celelalte articole practie si utile pe care le scriu. Multumesc, de asemenea tuturor celor care au avut placerea sa stea, virtual de vorba cu mine, Silvia, Dana, Adnia, Iuliana, Madalina, Adina care ne-au impartasit din secretele bucatariei lor.
Si nu in ultimul rand, multumesc tuturor colaboratorilor care au sprijinit intr-un fel sau altul activitatea de pe site: Divella Romania, Pasta D’Oro, Solaris, Laboratoarele Remedia, Green Sense, Dulceturi Inimiquaz by Turquoise, Camara Moldava.
Revenind la subiectul acestui articol de astazi, cartea de bucate a lunii decembrie 2014 va cuprinde un numar de 19 retete, multe dintre ele de deserturi, cum era si normal, pentru ca a fost o luna festiva, dar si de aperitive si retete de fel principal. Le puteti rasfoi pe toate dand click pe link-urile de mai jos si le puteti admira in poza de mai sus. De asemenea puteti rasfoi intreaga carte de bucate care cuprinde toate retetele publicate in anul care se incheie accesand acest link.
Aperitiv
- Bastonase aperitiv cu carne de curcan
- Bruschette la cuptor cu mozzarella
- Saratele cu osanza si branza telemea
- Pate din fasole boabe uscate
Fel principal
- Friptura mixta de porc
- Friptura la cuptor din piept de porc si carnati
- Midii in vin alb
- Racituri din carne de curcan
- Spaghete cu fructe de mare si sos de rosii
Desert
- Fursecuri fragede cu nuca
- Fursecuri cu aroma de turta dulce
- Fursecuri simple si fragede umpute cu gem
- Fursecuri fara gluten cu fulgi de cocos si merisoare
- Mini tort cu gutui, visine si ciocolata
- Prajitura fara gluten cu morcov, nuca si ciocolata
- Prajitura cu morcov, portocala si ghimbir
- Tort fara gluten cu nuca si mac
- Turta dulce glazurata
Garnituri/Salate
Va doresc tuturor sa aveti un An Nou mai bun, plin de bucurii si vise implinite! Sa ne revedem sanatosi in anul ce vine!
La multi ani 2015!
Zevi says
La multi ani si sa ai un an 2015 foarte bun!
Claudia V says
Multumesc, Zevi! La fel sa fie si al tau! :)