Aceasta reteta face parte tot din seria “cum sa pacalesti un copil mofturos sa manance ce nu ii place”. Insa va asigur ca daca ideea retetei mi-a venit dintr-o necesitate aceasta nu este nicidecum una pentru cei mici. Si adultii o pot consuma cu placere mai ales ca este o reteta simpla si sanatoasa. Desi am denumit-o “bastonase aperitiv” este vorba de fapt despre o reteta de crochete mai dietetice, coapte in cuptor, si care au luat forma unor bastonase pentru a fi mai atractive in ochii celui mic.
Ideea mi-a placut si mie ca adult si consider ca aceste bastonase aperitiv din carne de curcan pot sta alaturi de alte aperitive pe masa de sarbatori, mai ales daca dorim un meniu mai dietetic. Noi le-am consumat avand alaturi si un sos de iaurt cu patrunjel si au mers de minune in combinatia asta drept pentru care, cu siguranta le vom include in meniul meselor de sarbatoare.
Reteta de bastonase aperitiv cu carne de curcan
- Ingrediente bastonase aperitiv cu carne de curcan
250 grame de carne de curcan fiarta in prealabil
un cartof mic fiert
un morcov mic fiert
o lingura de parmezan
un ou mic
un sfert de lingurita de turmeric
un varf de cutit de piper
sare dupa gust
- Mod de preparare bastonase aperitiv cu carne de curcan
- Pregatim o tava punand pe fundul acesteia hartie de copt
- Tocam carnea cat mai marunt cu ajutorul unui cutit
- Pasam cu furculita cartoful si morcovul si le transformam intr-un piure
- Amestecam carnea cu piureul, adaugam o lingura de parmezan, turmeric, putin piper, si sare dupa gust dupa care punem si oul batut bine
- Omogenizam compozitia si formam, cu ajutorul mainilor mici bastonase pe care le punem in tava
- Dam tava la cuptor, la 190 de grade, timp de 35 de minute. La mijlocul intervalului de timp intoarcem bastonasele pe partea cealalta.
- Cand sunt gata le servim alaturi cu un sos de iaurt si patrunjel.
Pofta buna sa aveti!
Oprea Anda says
Super!
Claudia V says
Multumesc! :)
Iuliana says
Ingenioasa reteta! Si sunt convinsa ca e foarte buna :)
Claudia V says
E adaptata mai mult nevoilor celor mici dar te asigur ca e si pe placul celor mari :)