• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

December 8, 2014 · 6 Comments

Bastonase aperitiv cu carne de curcan

Aperitive· cu carne

Spune si altora!
 18     
18
Shares

aperitiv cu carne de curcan

Aceasta reteta face parte tot din seria “cum sa pacalesti un copil mofturos sa manance ce nu ii place”. Insa va asigur ca daca ideea retetei mi-a venit dintr-o necesitate aceasta nu este nicidecum una pentru cei mici. Si adultii o pot consuma cu placere mai ales ca este o reteta simpla si sanatoasa. Desi am denumit-o “bastonase aperitiv” este vorba de fapt despre o reteta de crochete mai dietetice, coapte in cuptor, si care au luat forma unor bastonase pentru a fi mai atractive in ochii celui mic.

Ideea mi-a placut si mie ca adult si consider ca aceste bastonase aperitiv din carne de curcan pot sta alaturi de alte aperitive pe masa de sarbatori, mai ales daca dorim un meniu mai dietetic. Noi le-am consumat avand alaturi si un sos de iaurt cu patrunjel si au mers de minune in combinatia asta drept pentru care, cu siguranta le vom include in meniul meselor de sarbatoare. 

Reteta de bastonase aperitiv cu carne de curcan

  • Ingrediente bastonase aperitiv cu carne de curcan

250 grame de carne de curcan fiarta in prealabil
un cartof mic fiert
un morcov mic fiert
o lingura de parmezan
un ou mic
un sfert de lingurita de turmeric
un varf de cutit de piper
sare dupa gust

  • Mod de preparare bastonase aperitiv cu carne de curcan
  1. Pregatim o tava punand pe fundul acesteia hartie de copt
  2. Tocam carnea cat mai marunt cu ajutorul unui cutit 
  3. Pasam cu furculita cartoful si morcovul  si le transformam intr-un piure
  4. Amestecam carnea cu piureul, adaugam o lingura de parmezan, turmeric, putin piper, si sare dupa gust dupa care punem si oul batut bine
  5. Omogenizam compozitia si formam, cu ajutorul mainilor mici bastonase pe care le punem in tava
  6. Dam tava la cuptor, la 190 de grade, timp de 35 de minute. La mijlocul intervalului de timp intoarcem bastonasele pe partea cealalta.
  7. Cand sunt gata le servim alaturi cu un sos de iaurt si patrunjel.

Pofta buna sa aveti!

aperitiv cu carne de curcan_1


Spune si altora!
 18     
18
Shares
 
18
Shares
 18    
« Prajitura cu morcovi, portocala si ghimbir
Spaghete cu fructe de mare si sos de rosii »

Comments

  1. Oprea Anda says

    July 2, 2015 at 8:27 am

    Super!

    Reply
    • Claudia V says

      July 2, 2015 at 8:46 am

      Multumesc! :)

      Reply
  2. Iuliana says

    December 8, 2014 at 5:26 am

    Ingenioasa reteta! Si sunt convinsa ca e foarte buna :)

    Reply
    • Claudia V says

      December 8, 2014 at 5:43 am

      E adaptata mai mult nevoilor celor mici dar te asigur ca e si pe placul celor mari :)

      Reply

Trackbacks

  1. Pasta de masline cu naut says:
    March 16, 2016 at 10:41 am

    […] Bastonase aperitiv cu carne de curcan (click aici pentru reteta) […]

    Reply
  2. Sos din iaurt cu turmeric - Lecturi si Arome says:
    January 21, 2015 at 6:09 am

    […] Servim langa o friptura sau langa niste bastonase aperitiv din carne de curcan […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

December 2014
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
« Nov   Jan »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316