• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

December 13, 2014 · 16 Comments

Fursecuri fara gluten cu fulgi de cocos si merisoare

Fursecuri/biscuiti· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 58     
58
Shares

In seara asta o sa va invit la un desert special dar nelipsit de pe masa de sarbatoare. Un desert care il pregatim inainte de Craciun pentru a-l intampina cum se cuvine pe Mosul care ne aduce daruri.

Si cum Mos Craciun vine la toti copii, indiferent daca acestia au sau nu probleme de sanatate m-am gandit ca acest desert special sa fie adresat acelor copii care, din nefericire nu se pot bucura de o viata normala si trebuie sa fie atenti mereu la ce mananca, si poate, sa refuze, cu regret, deserturile pe care ceilalti copii le pot consuma fara probleme.
fursecuri fara gluten

Ma refer acum la acei copii care sufera de intoleranta sau alergie la gluten si care isi doresc si ei un Craciun cu dulciuri de sarbatoare.

La acesti copii m-am gandit in momentul in care am facut aceste fursecuri fara gluten. Si, desi, reteta le este adresata in mod special lor dar si adultilor care sufera de aceste probleme de sanatate, aceste fursecuri din faina fara gluten, “inobilate” cu fulgi de cocos si merisoare pot sta fara probleme si pe masa de sarbatoare a persoanelor care nu au aceste probleme de sanatate, ca de altfel si tortul fara gluten cu nuca si mac a carui reteta o stiti deja de zilele trecute.

Este posibil chiar, ca multi dintre noi sa suferim de intoleranta la gluten si sa nu stim asta si atunci, normal ca un desert de acest gen, inclus in meniul nostru nu poate decat sa ne aduca un plus de sanatate.

Si chiar si asa, de multe ori e bine sa mai incercam si retete de alt gen, cu alte ingrediente in afara de cele clasice, traditionale, pe care le stim de o viata. Organismului ii priesc schimbarile in alimentatie, ii plac pauzele in consumul diferitelor ingrediente si ii dauneaza consumul repetat, zilnic al acestora. Dar poate ca stiti asta, deja.

Dar, stiti cum se zice, “vorbaria multa saracia omului”. Sa trecem la treaba si sa vedem cum se fac aceste delicioase fursecuri fara gluten, nu inainte de a specifica faptul ca acesta reteta participa la campania “Un Craciun dulce si fara gluten cu Dr.Schar” al carui regulament il gasiti pe blogul Ruxandrei (Gourmandelle) si ca este preparata cu faina fara gluten de la Dr. Schar, lider pe piata din Europa in comercializarea unei game largi de produse fara gluten destinate celiacilor.

Reteta de fursecuri fara gluten cu fulgi de cocos si merisoare

  • Ingrediente fursecuri fara gluten cu fulgi de cocos si merisoare

200 de grame de faina fara gluten Dr. Schar Mix Pan (Mix B) – vezi aici un pret
50 de grame de zahar pudra
un ou
90 de grame de unt
o lingurita de praf de copt (fara gluten)
40 grame de fulgi de cocos
40 grame de merisoare uscate
un varf de cutit de scortisoara macinata
un varf de cutit de ghimbir macinat
un varf de cutit de anason macinat
un strop de sare (pentru activarea prafului de copt)

  • Mod de preparare fursecuri fara gluten cu fulgi de cocos si merisoare
  1. Amestecam intr-un castron untul cu zaharul pana devine ca o crema
  2. Adaugam oul batut bine si il incorporam in crema de unt cu zahar
  3. Amestecam praful de copt, sarea, scortisoara, ghimbirul si anasonul cu faina fara gluten de la Dr. Schar
  4. Adaugam in compozitia de ou si unt fulgii de cocos si merisoarele
  5. Incorporam treptat si faina  si omogenizam bine pana cand obtinem un aluat omogen si moale. In cazul in care aluatul vi se pare moale tineti cont ca untul din compozitie va permite acestuia sa se intareasca
  6. Invelim aluatul in folie de plastic si il dam la frigider pentru macar jumatate de ora cat ii trebuie untului sa se intareasca putin si sa ne permita sa il lucram mai bine
  7. Inainte de a ne pregati sa facem fursecurile incingem cuptorul la 180 de grade si pregatim tava de la cuptor pe care punem hartie de copt
  8. Se scoate aluatul din frigider si, cu ajutorul mainilor se formeza bilute de marime medie pe care apoi le aplatizam si le asezam in tava.
  9. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Putem verifica daca sunt gata intorcand un fursec si verificand daca s-a rumenit pe fund
  • Tips&Trics: 

– Aluatul se lucreaza foarte bine daca toate ingredientele sunt la temperatura camerei.
– Textura acestor fursecuri difera de cele care se fac in mod obisnuit cu faina de grau insa sunt la fel de fragede.
– Se pastreaza foarte bine mai multe zile intr-o cutie de metal inchisa ermetic. Am observat ca sunt chiar mai fragede a doua zi.

fursecuri aromate_1

  Pofta buna sa aveti!

Daca v-a placut reteta nu ezitati sa o evaluati cu cinci stelute in chenarul de mai jos si sa o distribuiti pe retelele sociale! Multumesc!


Spune si altora!
 58     
58
Shares
 
58
Shares
 58    
« Pate din fasole boabe uscate
Castigatorii concursului de sarbatoare cu premii de la Divella »

Comments

  1. corina says

    December 28, 2014 at 11:14 am

    Bună ziua, as vrea sa fac și eu aceste fursecuri dar pot înlocui faina fără gluten cu cea de ovăz? pot face aluatul si sa-l las la frigider peste noapte? mulțumesc mult. Sărbători cu bucurie in continuare:)

    Reply
    • Claudia V says

      December 28, 2014 at 11:57 am

      Corina, nu am incercat cu faina de ovaz. Faina fara gluten de la Dr. Schar e de fapt o faina de orez. Presupun ca ies la fel de bune si cu faina de ovaz asa ca poti incerca sa o inlocuiesti. Sa fii doar atenta sa pui mai mult sau mai putin in functie de cum ti se leaga aluatul. Fursecurile in general nu sunt greu de facut, deci sigur te vei descurca :)
      Cred, de asemenea ca poti lasa aluatul si peste noapte la frigider. Are la baza un aluat fraged si nu cred ca i-ar dauna mai multe ore la rece.
      Daca le faci, te rog sa revii cu impresii. Sunt foarte curioasa daca ti-au iesit in varianta asta si chiar ma gandesc sa le fac si eu asa, cu faina de ovaz cu prima ocazie :)
      Sarbatori fericite si tie si un An Nou plin de bucurii! :)

      Reply
      • corina says

        December 30, 2014 at 8:32 am

        revin cu impresii :)) Am făcut ieri aluatul cu faina de ovaz si l-am lasat la frigider peste noapte, iar acum 15 minute i-am scos de la cuptor… fetița mea de 2 anisori a zis: ete bun bunut bituitele, deci nu se putea mai bine de atat. Sunt super, urmatoarea modificare as vrea sa o fac prin înlocuirea zahărului cu dulce de stevie. Mulțumesc pentru reteta si la mai multe in noul an. La mulți ani :*

        Reply
        • Claudia V says

          December 30, 2014 at 9:01 am

          :))) Cu placere!
          Ei, daca cea mica a zis ca e bun, bunut nu pot pot sa fiu decat super incantata. Cei mici sunt cei mai severi judecatori si daca ii multumesti pe ei atunci chiar ca poti fi multumit de munca depusa :)
          Da, sigur se poate inlocui zahar cu Green Sugar care nu modifica gustul la temperaturi mari si hotarat lucru e mult mai sanatos asa. :)
          La mult ani si voua si tot ce va doriti sa se indeplineasca! :)

          Reply
        • NORA says

          December 19, 2022 at 1:14 pm

          Delicioși !!! Au o aromă minunată și o textură rafinată !
          😘😘😘

          Reply
          • Claudia Vasilache says

            December 19, 2022 at 7:03 pm

            Ma bucur ca va plac! :)

  2. Soap Bazar says

    December 16, 2014 at 6:51 pm

    Arata tare bine. Cred ca sunt foarte gustosi :-)

    Reply
    • Claudia V says

      December 17, 2014 at 5:41 am

      Multumesc! Da, sunt foarte aromati si cu o textura aparte :)

      Reply
  3. Iuliana says

    December 13, 2014 at 6:39 pm

    Ce bine arata. Vreau, vreau, vreau! Da’ sunt fata buna, ii las si Mosului vreo doua :D

    Reply
    • Claudia V says

      December 13, 2014 at 8:03 pm

      Ce noroc pe Mos :))))))

      Reply

Trackbacks

  1. Pasca fara aluat (Cheesecake) - Lecturi si Arome says:
    March 29, 2021 at 1:53 pm

    […] cea cu branza de vaci si stafide. Si fiindca am vrut sa incerc si ceva nou, in reteta am folosit faina de orez pe care am mai folosit-o si la prajitura cu morcov, nuca si […]

    Reply
  2. Un Craciun dulce si fara gluten cu Dr. Schar! | Gourmandelle says:
    August 6, 2017 at 9:24 pm

    […] Pingback: Fursecuri fara gluten cu fulgi de cocos si merisoare […]

    Reply
  3. Top 10 retete de fursecuri pentru Craciun - Lecturi si Arome says:
    November 6, 2016 at 9:07 am

    […] Fursecuri fara gluten cu fulgi de cocos si merisoare click aici pentru reteta […]

    Reply
  4. Salam de biscuiti de post - Lecturi si Arome says:
    April 3, 2016 at 4:10 pm

    […] pe masa de lucru o folie de plastic dintr-o punga, presaram pe ea fulgi de cocos sau biscuti sfaramati bine ca o faina si adaugam o parte din compozitie. Cu ajutorul foliei de […]

    Reply
  5. Pasca fara aluat (cheesecake) - Lecturi si Arome says:
    March 25, 2016 at 8:34 am

    […] cea cu branza de vaci si stafide. Si fiindca am vrut sa incerc si ceva nou, in reteta am folosit faina de orez pe care am mai folosit-o si la prajitura cu morcov, nuca si ciocolata. Deci as putea spune si ca […]

    Reply
  6. Prajitura fara gluten cu morcov, nuca si ciocolata says:
    December 18, 2014 at 7:57 am

    […] Tort fara gluten cu nuca si mac Fursecuri fara gluten cu fulgi de cocos si merisoare […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

December 2014
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
« Nov   Jan »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316