• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

December 12, 2014 · 12 Comments

Pate din fasole boabe uscate

Aperitive· De post (vegan)

Spune si altora!
 41     
41
Shares

Dupa parerea mea acest pate de fasole boabe egaleaza la gust si savoare un pate din ficat. Cel putin noua in casa ne place foarte mult si in perioadele de post il includem deseori in meniu, prin rotatie, impreuna cu cel din conopida sau linte rosie. Acesta insa este in top in ce priveste categoria pateurilor vegetale.

Este o reteta simpla, rapida, gustoasa si seamana foarte mult cu reteta de fasole batuta doar ca este un pic mai dietetica prin faptul ca am exclus ceapa prajita din ea si am adaugat in schimb cateva condimente, cum ar fi turmericul si lemongrass-ul care sa ii dea un gust deosebit. Va recomand sa folositi fasole alba cu bobul mare pentru a obtine un pate de fasole mai cremos.pate de fasole

Reteta de pate din fasole boabe uscate

  • Ingrediente pate din fasole boabe uscate

300 de grame de fasole boabe alba, fiarta in prealabil
doua linguri din apa in care a fiert fasolea
doua, trei linguri de ulei de masline
doi catei de usturoi
o lingura de mustar dulce 
o jumatate de lingurita de turmeric macinat (gasesti aici – click)
un varf de cutit de ghimbir
un varf de cutit de lemongrass 
un varf de cutit de piper proaspat macinat
sare dupa gust

  • Mod de preparare pate din fasole boabe uscate
  1. Se curata usturoiul si se zdrobeste.
  2. Se pune in vasul de la robotul de bucatarie fasolea boabe si se adauga apa, mustarul, uleiul, usturoiul si restul condimentelor. Daca nu avem robot putem sa ne ajutam de un blender simplu.
  3. Se paseaza pana cand devine totul ca o pasta omogena. La nevoie si in functie de gusturile fiecaruia mai puteti adauga ulei.
  4. Se potriveste gustul de sare si se consuma cu pofta ;)

Vezi mai jos reteta video!
Apasa pe poza si ABONEAA-TE si tu la canalul de Youtube!

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 41     
41
Shares
 
41
Shares
 41    
« Salata de sfecla rosie cu hrean
Fursecuri fara gluten cu fulgi de cocos si merisoare »

Comments

  1. vavaly says

    December 13, 2014 at 3:20 pm

    Bun bun

    Reply
    • Claudia V says

      December 13, 2014 at 3:21 pm

      Eu as vota pentru cel mai bun :)))
      La noi in casa cand se face nu sta prea mult in frigider :)))

      Reply
  2. Iuliana says

    December 12, 2014 at 6:21 pm

    O idee excelenta in perioada postului! :)

    Reply
    • Claudia V says

      December 13, 2014 at 5:17 am

      Si nu numai! :)

      Reply

Trackbacks

  1. Iahnie de fasole DE POST. O mâncare scăzută de fasole savuroasă și sățioasă - Lecturi si Arome says:
    March 16, 2021 at 8:54 pm

    […] Rețeta de iahnie cred că se numără printre cele mai populare rețete. Foarte multă lume consumă fasole și, o prepara fie așa, sub formă de iahnie sau mâncare scăzută de fasole, fie sub formă de fasole bătută sau pate de fasole. […]

    Reply
  2. Cum se fierbe fasolea uscata - tips&trics - SoftBlog says:
    November 20, 2020 at 3:13 pm

    […] gust. Si desigur ca vom adauga si celelalte ingrediente, in functie de ceea ce gatim. Daca facem fasole batuta (sau “icre” de fasole), vom scoate boabele fierte si le vom zdrobi, fara sa mai adaugam nimic […]

    Reply
  3. Ce poți pregăti pentru un meniu festiv de post - Lecturi si Arome says:
    March 29, 2018 at 11:42 am

    […] Pate din fasole uscată – vezi aici rețeta […]

    Reply
  4. Pate de broccoli - Lecturi si Arome says:
    August 19, 2016 at 4:23 pm

    […] este pentru prima data cand incerc sa fac un pate vegetal. Am mai facut si din conopida si din fasole boabe uscata si chiar din linte rosie. Si mi-au placut. Si le recomand cu […]

    Reply
  5. Pasta de ciuperci cu nuca si ansoa - Lecturi si Arome says:
    July 5, 2016 at 3:19 pm

    […] Pate de fasole – click aici pentru reteta […]

    Reply
  6. Mancare scazuta de fasole (de post) - Lecturi si Arome says:
    April 18, 2016 at 6:27 am

    […] Pate de fasole boabe (click aici pentru reteta) […]

    Reply
  7. Pasta de macrou afumat - Lecturi si Arome says:
    March 29, 2016 at 3:55 pm

    […] Pate din fasole boabe uscate (click pe poza pentru reteta) […]

    Reply
  8. Iahnie de fasole cu ciolan afumat - Lecturi si Arome says:
    February 24, 2016 at 12:02 pm

    […] Pate din fasole boabe uscata (click aici pentru reteta) […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

December 2014
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
« Nov   Jan »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316