• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

December 29, 2014 · 2 Comments

Friptura la cuptor din piept de porc si carnati

cu carne· Feluri de baza

Spune si altora!
 2     
2
Shares

friptura la cuptor din ceafa de porc si carnati

Nu puteam sa las sa treaca Craciunul fara a avea in meniu inclusa si o traditionala friptura de porc. De fapt, am avut doua feluri diferite de friptura de porc. Una, cea de astazi, facuta la cuptor din piept de porc si carnati alaturi, si inca una gen tochitura (o sa va scriu reteta maine). Ambele insa, gatite un pic mai “light” decat cum se obisnuieste. Pentru ca pieptul de porc e de felul lui mai gras m-am gandit ca ar fi mai bine daca l-as face la cuptor decat sa il prajesc in tigaie, la fel ca in reteta de piept de porc la cuptor cu gulii. La fel si carnatii de porc care, fiind neafumati, au mers de minune sa fie facuti la cuptor.

Servita simplu, alaturi de o bucatica de mamaliguta calda, ma gandesc ca aceasta friptura la cuptor din piept de porc si un carnacior alaturi, preparata in acest mod, poate fi consumata, cu moderatie bineinteles, si de catre o persoana careia probleme de sanatate ii interzic consumul acestui gen de friptura foarte grasa sau de catre o persoana care tine la silueta ei si acum de sarbatori ;)

Reteta de friptura la cuptor din piept de porc si carnati

  • Ingrediente de friptura la cuptor din piept de porc si carnati

600 grame de piept de porc cu os
500 de grame de carnati de casa neafumati
100 de grame de vin alb
doi catei de usturoi
sare, piper, maghiran, lemongrass (optional)

  • Mod de preparare friptura din piept de porc la cuptor si carnati
  1. Punem intr-o tava vinul alb.
  2. Asezam peste vin bucatile de piept de porc.
  3. Curatam si taiem felii cateii de usturoi si in asezam peste carne.
  4. Presaram deasupra si condimentele, in cantitatile dorite si dupa gust. Daca doriti puteti folosi alte condimente in afara de sare si piper. Eu am folosit maghiran si lemongrass pentru ca se numara printre favoritele mele.
  5. Intapam carnatii din loc in loc cu o furculita si ii asezam in tava, peste carne
  6. Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor, la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 45 de minute.
  7. Scoatem tava din cuptor, dam deoaprte folia de aluminiu si intoarcem pe partea cealalta bucatile de carne si de carnati. 
  8. Dam inapoi tava la cuptor pentru inca un sfert de ora, verificand din cand in cand sa nu ramana fara lichid.
  9. Cand vedem ca a inceput sa se rumeneasca carnea si carnatii oprim cuptorul. Putem scoate tava din cuptor sau sa o lasam inauntru sa se mai rumeneasca putin in continuare pana cand o servim.
  10. Daca o folosim a doua zi o putem lasa in tava asa cum este ea, o acoperim cu folia de aluminiu si o dam la rece. A doua zi o reincalzim in cuptorul fierbinte pentru inca zece minute-un sfert de ora.
  11. O servim alaturi de o bucata de mamaliguta calda si o salata de sfecla rosie cu hrean.

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 2     
2
Shares
 
2
Shares
 2    
« Fursecuri fragede cu nuca
Friptura mixta de porc »

Trackbacks

  1. Ceafa de porc in sos de vin - Lecturi si Arome says:
    January 15, 2015 at 3:40 am

    […] de ulei de masline un varf de cutit de oregano un varf de cutit de maghiran un varf de cutit de lemongrass trei catei de usturoi o bucatica de radacina de […]

    Reply
  2. Friptura mixta de porc - Lecturi si Arome says:
    December 30, 2014 at 4:48 am

    […] putin mai dietetic. Asa ca am facut doua tipuri de friptura de porc, una, ceva mai grasa, din piept de porc si carnati, am preferat sa o gatesc la cuptor. A doua, am gatit-o in tigaie dar am folosit o carne de porc mai […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

December 2014
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
« Nov   Jan »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316