Salata de sfecla rosie cu hrean este o reteta simpla care, zic eu, face parte din traditia noastra culinara. Cel putin stiu sigur ca face parte din traditia culinara a familiei noastre in ce priveste meniul de sarbatori. Caci ce friptura sau, hai sa ne rasfatam macar o data pe an, ce tochitura merge trecuta in meniu fara sa avem alaturi si o salata de sfecla rosie cu hrean, cu gustul ei dulce acrisor, aromat si usor picat?! Un deliciu!
Reteta e simpla cum va spuneam. Mai greu este sa o scriu. Nu din cauza ca ar dura prea mult sa fac asta ci datorita faptului ca gusturile difera. Stiti si voi asta. Si atunci am o problema in a va recomanda, de exemplu, doar o lingura de miere de albine la un kilogram de sfecla rosie doar pentru ca noua asa ne place.
Asa ca cel mai bine va recomand sa potrivit gustul salatei in functie de propriul simt. Daca vreti mai picant puneti mai mult hrean, daca vreti mai mult dulce adaugati miere mai multa. Si daca nu va deranjeaza si o aroma subtila de usturoi adaugati si putin din acesta in salata.
Si daca va place mai mult gustul de usturoi puteti incerca varianta de piure de sfecla rosie cu nuca si usturoi. Optiunile sunt multe si, cu riscul de a ma repeta, depind mult de gusturile voastre. Potriviti deci totul dupa gust!
Reteta de salata de sfecla rosie cu hrean
- Ingrediente salata de sfecla rosie cu hrean
sfecla rosie fiarta in prealabil
radacina de hrean
miere de albine
otet de mere
ulei
sare
In reteta video, de mai jos, poti vedea si ce cantitati am folosit pentru a prepara salata aceasta pe gustul nostru
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube!
Public un video nou în fiecare săptămână!
Mod de preparare salata de sfecla rosie cu hrean
- Curatam sfecla fiarta in prealabil si o dam pe razatoarea cu ochiuri mari si o parte din ea pe razatoarea cu ochiuri mici
- Curatam si hreanul si il dam pe razatoarea mica
- Combinam sfecla cu hreanul
- Adaugam sare, ulei, zahar, miere, otet, dupa gust.
- Amestecam totul foarte bine, gustam ci potrivim gustul daca e nevoie.
- Punem salata intr-un vas inchis ermetic (caserola sau borcan) si o lasam la frigider pana a doua zi. Consumata imediat nu va avea acelsi gust bun. Intre timp aromele se combina si gustul va fi altul, mult mai bun.
- Se serveste ca si garnitura langa o friptura de porc, o iahnie de fasole sau chiar langa o portie de cartofi prajiti.
Pofta buna sa aveti!
Sugestii de servire ca si garnitura alaturi de:
Pui pe sare (click aici pentru reteta)
Friptura mixta de porc (click aici pentru reteta)
Friptura de pui aromata in stil italian (click aici pentru reteta)
mihai says
Nu e chiar asa de simplu cum pare sa potrivesti cele patru gusturi: dulce, acru, iute, sarat.
Aici e maiestria artei culinare.Cine stie sa gaseasca balansul celor patru stie cu siguranta sa gateasca. As putea spune ca e un test pe care nu-l poate trece prea multi.
Nu credeti?
Claudia V says
Da, asta cam asa e! Si depinde mult si de gusturile celui care face preparatul ;)
Iuliana says
Nu am pus niciodata miere la salata de sfecla. Pentru mine e suficient de dulce de la natura. Nici usturoi nu am pus, dar voi pune, merci de idee! Deci aveai dreptate…gusturile nu se discuta :)
Claudia V says
:) Pai suntem unici si e normal sa fie asa, sa avem gusturi diferite. Probabil ar trebui sa specific asta la fiecare reteta ;)
Initial am fost si eu reticenta in a pune miere dar… daca pui putina nu devine prea dulce salata. In schimb ii da o aroma aparte :)