• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

December 17, 2014 · 16 Comments

Fursecuri simple si fragede umplute cu gem

Fursecuri/biscuiti· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 158     
158
Shares

Vine, vine Mos Craciun! Sa vina, zic! Eu am cu ce sa il primesc. Cu fursecuri simple si fragede, umplute cu gem. Si cu turta dulce a carei poza deja ati vazut-o pe pagina de Facebook si a carei reteta o gasiti aici.

Pana atunci m-am gandit sa va scriu reteta simpla a acestor delicioase si aromate fursecuri care sunt si usor de facut. Ca sa nu mai zic de faptul ca sunt atat de bune incat va garantez ca o sa regretati ca nu ati facut portie dubla :)

fursecuri simple

Este o reteta simpla, clasica și care se poate face chiar si impreuna cu cei mici. Sigur se vor distra decupand fursecurile din aluat. La umplut eu am folosit gem de prune fara zahar dar puteti folosi orice fel de gem aveti in camara.

Reteta de fursecuri simple si fragede umplute cu gem

  • Ingrediente reteta de fursecuri simple si fragede umplute cu gem

40 de grame de zahar pudra
110 grame de unt 65% grasime
165 de grame de faina alba de grau tip 000 (plus doua linguri pentru masa de lucru)
un galbenus de ou
o lingurita de praf de copt
un varf de cutit de sare
o lingurita de esenta de vanilie

gem de prune fara zahar (pentru umplut)

  • Mod de preparare reteta de fursecuri simple si fragede umplute cu gem
  • Se  freaca galbenusul cu zaharul
  • Se adauga unul la temperatura camerei si se omogenizeaza
  • Se cerne faina si se amesteca su praful de copt si sarea (necesara pentru activarea prafului de copt)
  • In crema de unt, zahar si ou se adauga o lingurita de esenta de vanilie si apoi faina cu praful de copt
  • Se incorporeaza bine pana obtinem un aluat moale si nelipicios
  • Dam aluatului o forma de bila mare, il invelim in folie transparenta de bucatarie si apoi dam aluatul la rece, in frigider pentru macar doua ore. Eu l-am framantat dimineata si am copt fursecurile seara.
  • Cand ne apucam de copt fursecurile incepem prin a aprinde cuptorul la temperatura medie (190 grade) si pregatim o tava punand hartie de copt in ea.
  • Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua. O parte o dam iar la frigider iar din celalalta incepem sa formam fursecurile

Vezi cum se fac si bomboanele Raffaello!
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube
Click pe clopotel pentru a fi la curent cu ce e nou!

  • Punem faina pe masa de lucru si intindem aluatul cu ajutorul unui sucitor
  • Decupam stelute cu ajutor formelor speciale de facut fursecuri si apoi le punem in tava. Restul de aluat care ramane dupa decupare il intindem iar si repetam formarea stelutelor. Procedam la fel pana terminam de facut toate stelutele de aluat
  • Dam tava la cuptor pentru aproximativ un sfert de ora. Fursecurile vor fi gata cand incep sa se rumeneasca pe fund si casa este invadata de un apetisant miros de vanilie :)
  • Cat se coc fursecurile reluam procedeul de formare a acestora, cum am explicat mai sus, insa de data asta vom decupa in mijloc un mic rotund. Daca nu aveti forma speciala puteti cauta ceva mic, de marimea unui degetar, cum ar fi un capacel de la o sticla mica de medicamente. Punem fursecurile in tava si le coacem la fel ca si pe prima serie.
  • Dupa ce fursecurile s-au racit complet ungem partile fara gaura cu gem si deasupra potrivim si lipim pe cele care au gaura in mijloc. Eu am folosit gem de prune fara zahar pentru a reduce cantitatea de zahar folosita.
  • Le dam la rece pana a doua zi si apoi le pastram in recipiente inchise cum sunt, de exemplu, cutiile pentru pastrat prajiturile.
  • Le putem pudra, sau nu, in functie de gust cu zahar pudra vanilat

Tips&Trics:

  • Fursecurile devin din ce in ce mai bune si mai fragede cu cat stau mai mult. Asta cu conditia sa si reziste a nu fi consumate intre timp :)

Alte retete de fursecuri si biscuiti puteti gasi accesand link-ul de AICI.

fursecuriM

 Pofta buna sa aveti!

Daca v-a placut reteta nu ezitati sa o evaluati cu cinci stelute in chenarul de mai jos si sa o distribuiti pe retelele sociale! Multumesc!


Spune si altora!
 158     
158
Shares
 
158
Shares
 158    
« Castigatorii concursului de sarbatoare cu premii de la Divella
Prajitura fara gluten cu morcov, nuca si ciocolata »

Comments

  1. sanda says

    December 17, 2015 at 9:10 am

    Cat de gros se intinde aluatul? Sau subtire?

    Reply
    • Claudia V says

      December 17, 2015 at 9:24 am

      Sanda, il intinzi cat vrei de gros :)
      Nu am o masura exacta dar cam de jumatate de centimetru. Adica mai subtire. Insa il poti lasa si mai gros daca vrei.
      Daca e mai gros lasi putin mai mult in cuptor si invers.

      Reply
  2. Paula Gafitescu says

    December 17, 2014 at 2:16 pm

    Ce frumoase au iesit si fursecurile tale. Si noua ne plac mult iar de Craciun o sa mai fac o portie ;) Pup!

    Reply
    • Claudia V says

      December 17, 2014 at 2:19 pm

      Multumesc, Paula! Noi acum le dam de gust :))))
      Si la fel, pana de Craciun incerc sa mai fac si alte combinatii

      Reply
  3. Jorjette says

    December 17, 2014 at 1:59 pm

    Inseamnă că cel mai bine facem din prima portie dublă, ca să nu mai existe discuţii :)

    Reply
    • Claudia V says

      December 17, 2014 at 2:12 pm

      Exact! :)

      Reply
  4. Soap Bazar says

    December 17, 2014 at 9:50 am

    Arata foarte bine, sigur sunt deliciosi si crocanti! Imi place foarte mult forma lor :-)

    Reply
  5. Iuliana says

    December 17, 2014 at 9:17 am

    Ce frumoase sunt!! Fursecurile cu gem sunt preferatele mele :)

    Reply

Trackbacks

  1. Fursecuri Arici - Lecturi si Arome says:
    December 3, 2018 at 4:47 pm

    […] Fursecuri simple si fragede umplute cu gem (click aici pentru reteta) […]

    Reply
  2. Desert rapid cu crema de portocale - Lecturi si Arome says:
    October 21, 2017 at 8:43 am

    […] Ce faci cand iti suna telefonul si afli ca peste o ora ai musafiri? Intri in panica? Te gandesti ca nu ai nici un desert pregatit cu care sa ii servesti? Esti poate si tentat sa tragi o fuga pana la magazinul din coltul strazii ca sa cumperi niste fursecuri. […]

    Reply
  3. Top 10 retete de fursecuri pentru Craciun - Lecturi si Arome says:
    November 6, 2016 at 4:39 pm

    […] Fursecuri simple si fragede umplute cu gem click aici pentru reteta […]

    Reply
  4. Cornulete din aluat fraged cu osanza si smantana says:
    November 29, 2015 at 8:26 am

    […] Depinde mult de gusturile fiecaruia, cred. Mie nu mi s-a parut. Insa pot inlocui osanza cu untura sau chiar cu unt doa ca raportul osanza-unt nu va fi de 1 la 1. Incearca ceva de genul asta daca nu tii neaparat sa faci cornulete dar sa fie si ceva umplut https://lecturisiarome.ro/2014/12/fursecuri-simple-si-fragede-umplute-cu-gem/ […]

    Reply
  5. Desert rapid cu crema de portocale - Lecturi si Arome says:
    January 26, 2015 at 3:41 am

    […] Esti poate si tentat sa tragi o fuga pana la magazinul din coltul strazii ca sa cumperi niste fursecuri. E o optiune dar nu una prea buna. Fursecurile gata ambalate in cutiile lor se stie ca nu sunt […]

    Reply
  6. Cartea de bucate a lunii decembrie 2014 - Lecturi si Arome says:
    December 31, 2014 at 6:11 am

    […] Fursecuri simple si fragede umpute cu gem […]

    Reply
  7. Fursecuri fragede cu nuca - Lecturi si Arome says:
    December 27, 2014 at 7:18 am

    […] ingrediente, un mod de preparare simplu si rapid asa ca merita sa o testati. In plus ies niste fursecuri atat de fragede incat pur si simplu si topesc in gura. Daca le mai ornati si cu putina ciocolata pe […]

    Reply
  8. Prajitura fara gluten cu morcov, nuca si ciocolata says:
    December 18, 2014 at 7:57 am

    […] asa cum v-am spus si ieri, la reteta de fursecuri cu gem, o sa regretati ca ati facut o singura portie. Sau veti spune ca mai bine ca nu ati facut mai mult […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Care sunt cele mai importante elemente dintr-o patiserie? June 20, 2022
  • Cum alegi paharele de vin? May 28, 2022
  • Ciorbă de urzici cu orez acrită cu borș May 5, 2022

Archives

December 2014
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
« Nov   Jan »

Copyright © 2022 · captivating theme by Restored 316