Vine, vine Mos Craciun! Sa vina, zic! Eu am cu ce sa il primesc. Cu fursecuri simple si fragede, umplute cu gem. Si cu turta dulce a carei poza deja ati vazut-o pe pagina de Facebook si a carei reteta o gasiti aici.
Pana atunci m-am gandit sa va scriu reteta simpla a acestor delicioase si aromate fursecuri care sunt si usor de facut. Ca sa nu mai zic de faptul ca sunt atat de bune incat va garantez ca o sa regretati ca nu ati facut portie dubla :)
Este o reteta simpla, clasica și care se poate face chiar si impreuna cu cei mici. Sigur se vor distra decupand fursecurile din aluat. La umplut eu am folosit gem de prune fara zahar dar puteti folosi orice fel de gem aveti in camara.
Reteta de fursecuri simple si fragede umplute cu gem
- Ingrediente reteta de fursecuri simple si fragede umplute cu gem
40 de grame de zahar pudra
110 grame de unt 65% grasime
165 de grame de faina alba de grau tip 000 (plus doua linguri pentru masa de lucru)
un galbenus de ou
o lingurita de praf de copt
un varf de cutit de sare
o lingurita de esenta de vanilie
gem de prune fara zahar (pentru umplut)
- Mod de preparare reteta de fursecuri simple si fragede umplute cu gem
- Se freaca galbenusul cu zaharul
- Se adauga unul la temperatura camerei si se omogenizeaza
- Se cerne faina si se amesteca su praful de copt si sarea (necesara pentru activarea prafului de copt)
- In crema de unt, zahar si ou se adauga o lingurita de esenta de vanilie si apoi faina cu praful de copt
- Se incorporeaza bine pana obtinem un aluat moale si nelipicios
- Dam aluatului o forma de bila mare, il invelim in folie transparenta de bucatarie si apoi dam aluatul la rece, in frigider pentru macar doua ore. Eu l-am framantat dimineata si am copt fursecurile seara.
- Cand ne apucam de copt fursecurile incepem prin a aprinde cuptorul la temperatura medie (190 grade) si pregatim o tava punand hartie de copt in ea.
- Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua. O parte o dam iar la frigider iar din celalalta incepem sa formam fursecurile
Vezi cum se fac si bomboanele Raffaello!
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube
Click pe clopotel pentru a fi la curent cu ce e nou!
- Punem faina pe masa de lucru si intindem aluatul cu ajutorul unui sucitor
- Decupam stelute cu ajutor formelor speciale de facut fursecuri si apoi le punem in tava. Restul de aluat care ramane dupa decupare il intindem iar si repetam formarea stelutelor. Procedam la fel pana terminam de facut toate stelutele de aluat
- Dam tava la cuptor pentru aproximativ un sfert de ora. Fursecurile vor fi gata cand incep sa se rumeneasca pe fund si casa este invadata de un apetisant miros de vanilie :)
- Cat se coc fursecurile reluam procedeul de formare a acestora, cum am explicat mai sus, insa de data asta vom decupa in mijloc un mic rotund. Daca nu aveti forma speciala puteti cauta ceva mic, de marimea unui degetar, cum ar fi un capacel de la o sticla mica de medicamente. Punem fursecurile in tava si le coacem la fel ca si pe prima serie.
- Dupa ce fursecurile s-au racit complet ungem partile fara gaura cu gem si deasupra potrivim si lipim pe cele care au gaura in mijloc. Eu am folosit gem de prune fara zahar pentru a reduce cantitatea de zahar folosita.
- Le dam la rece pana a doua zi si apoi le pastram in recipiente inchise cum sunt, de exemplu, cutiile pentru pastrat prajiturile.
- Le putem pudra, sau nu, in functie de gust cu zahar pudra vanilat
Tips&Trics:
- Fursecurile devin din ce in ce mai bune si mai fragede cu cat stau mai mult. Asta cu conditia sa si reziste a nu fi consumate intre timp :)
Alte retete de fursecuri si biscuiti puteti gasi accesand link-ul de AICI.
Pofta buna sa aveti!
Daca v-a placut reteta nu ezitati sa o evaluati cu cinci stelute in chenarul de mai jos si sa o distribuiti pe retelele sociale! Multumesc!
sanda says
Cat de gros se intinde aluatul? Sau subtire?
Claudia V says
Sanda, il intinzi cat vrei de gros :)
Nu am o masura exacta dar cam de jumatate de centimetru. Adica mai subtire. Insa il poti lasa si mai gros daca vrei.
Daca e mai gros lasi putin mai mult in cuptor si invers.
Paula Gafitescu says
Ce frumoase au iesit si fursecurile tale. Si noua ne plac mult iar de Craciun o sa mai fac o portie ;) Pup!
Claudia V says
Multumesc, Paula! Noi acum le dam de gust :))))
Si la fel, pana de Craciun incerc sa mai fac si alte combinatii
Jorjette says
Inseamnă că cel mai bine facem din prima portie dublă, ca să nu mai existe discuţii :)
Claudia V says
Exact! :)
Soap Bazar says
Arata foarte bine, sigur sunt deliciosi si crocanti! Imi place foarte mult forma lor :-)
Iuliana says
Ce frumoase sunt!! Fursecurile cu gem sunt preferatele mele :)