I-am spus simplu, friptura mixta de porc pentru ca tehnic vorbind, desi seamana cu o tochitura nu prea e. Cum insa nu puteam lasa sa treaca Craciunul fara sa avem in meniul traditionalele noastre bucate din carne de porc am adaptat retetele la stilul nostru de alimentatie, gatindu-le putin mai dietetic. Asa ca am facut doua tipuri de friptura de porc, una, ceva mai grasa, din piept de porc si carnati, am preferat sa o gatesc la cuptor. A doua, am gatit-o in tigaie dar am folosit o carne de porc mai slaba, ficat de porc, rinichi si splina asa, cat sa semene cu o tochitura. Am servit-o alaturi de o mamaliguta calda si pot spune ca in felul acesta toata luma a fost multumita avand incluse in meniu doua fripturi gustoase dar mai “usoare”.
Reteta de friptura mixta de porc
- Ingrediente friptura mixta de porc
600 grame de carne slaba de porc
400 grame de ficat de porc
doi rinichi
o splina
100 grame de vin alb
100 grame de sunca de porc (kaiser)
un catel de usturoi
sare, piper
- Mod de preparare fiptura mixta de porc
- Taiem felii sunca de porc si o punem intr-o tigaie incinsa. O lasam sa se rumeneasca putin dupa care adaugam usturoiul taiat bucati si apoi vinul.
- Taiem carnea de porc bucati, curatam rinichi si ii taiem in doua, taiem si splina in mai multe bucati.
- Punem carnea de porc in tigaie si o lasam sa se gateasca la foc moderat, intorcand-o din cand in cand.
- Dupa ce carnea si-a schimbat culoarea adaugam ficatul si splina si lasam totul sa se gateasca la foc mediu.
- Spre sfarsit adaugam sare si piper dupa gust.
- Cand carnea s-a gatit si sosul rezultat a scazut, luam tigaia de pe foc si servim friptura cat este inca fierbinte alaturi de mamaliguta si garnitura de salata de sfecla rosie cu hrean.
Pofta buna sa aveti!
Iuliana says
Ce pofta mi-ai facut! N-am mai mancat ficat de porc de un secol!
Claudia V says
Nici eu :) Tocmai de aia am vrut sa fac acum de sarbatori :)