• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

December 30, 2014 · 5 Comments

Friptura mixta de porc

cu carne· Feluri de baza

Spune si altora!
 5     
5
Shares

friptura

I-am spus simplu, friptura mixta de porc pentru ca tehnic vorbind, desi seamana cu o tochitura nu prea e. Cum insa nu puteam lasa sa treaca Craciunul fara sa avem in meniul traditionalele noastre bucate din carne de porc am adaptat retetele la stilul nostru de alimentatie, gatindu-le putin mai dietetic. Asa ca am facut doua tipuri de friptura de porc, una, ceva mai grasa, din piept de porc si carnati, am preferat sa o gatesc la cuptor. A doua, am gatit-o in tigaie dar am folosit o carne de porc mai slaba, ficat de porc, rinichi si splina asa, cat sa semene cu o tochitura. Am servit-o alaturi de o mamaliguta calda si pot spune ca in felul acesta toata luma a fost multumita avand incluse in meniu doua fripturi gustoase dar mai “usoare”. 

Reteta de friptura mixta de porc

  • Ingrediente friptura mixta de porc

600 grame de carne slaba de porc
400 grame de ficat de porc
doi rinichi
o splina
100 grame de vin alb
100 grame de sunca de porc (kaiser)
un catel de usturoi
sare, piper

  • Mod de preparare fiptura mixta de porc
  1. Taiem felii sunca de porc si o punem intr-o tigaie incinsa. O lasam sa se rumeneasca putin dupa care adaugam usturoiul taiat bucati si apoi vinul.
  2. Taiem carnea de porc bucati, curatam rinichi si ii taiem in doua, taiem si splina in mai multe bucati.
  3. Punem carnea de porc in tigaie si o lasam sa se gateasca la foc moderat, intorcand-o din cand in cand.
  4. Dupa ce carnea si-a schimbat culoarea adaugam ficatul si splina si lasam totul sa se gateasca la foc mediu.
  5. Spre sfarsit adaugam sare si piper dupa gust.
  6. Cand carnea s-a gatit si sosul rezultat a scazut, luam tigaia de pe foc si servim friptura cat este inca fierbinte alaturi de mamaliguta si garnitura de salata de sfecla rosie cu hrean.

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 5     
5
Shares
 
5
Shares
 5    
« Friptura la cuptor din piept de porc si carnati
Cartea de bucate a lunii decembrie 2014 »

Comments

  1. Iuliana says

    December 30, 2014 at 8:16 am

    Ce pofta mi-ai facut! N-am mai mancat ficat de porc de un secol!

    Reply
    • Claudia V says

      December 30, 2014 at 8:58 am

      Nici eu :) Tocmai de aia am vrut sa fac acum de sarbatori :)

      Reply

Trackbacks

  1. Salata de sfecla rosie cu hrean - Lecturi si Arome says:
    October 10, 2020 at 1:39 pm

    […] in ce priveste meniul de sarbatori. Caci ce friptura sau, hai sa ne rasfatam macar o data pe an, ce tochitura merge trecuta in meniu fara sa avem alaturi si o salata de sfecla rosie cu hrean, cu gustul ei […]

    Reply
  2. Gogosari in otet, fara fierbere si fara conservant says:
    September 27, 2016 at 7:42 pm

    […] la o salata de boeuf sau la ornat alte aperitive, ca si garnitura la o friptura de pui sau de porc si de ce nu, chiar si atunci cand e post si aveti pofta de o portie de cartofi prajiti. […]

    Reply
  3. Castraveti murati in saramura pentru iarna - Lecturi si Arome says:
    July 10, 2016 at 4:01 pm

    […] murat in sare? Si cat de e bun! Ca sa nu mai amintesc cat este de sanatos consumul acestuia langa o friptura de mixta de porc (vezi aici reteta) de exemplu, sau cat este de gustos cand este pus intr-o salata de boeuf (vezi aici […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

December 2014
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
« Nov   Jan »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316