Electrocasnicele reprezintă una din cele mai fiabile metode de salvare a timpului în bucătărie, fie că vorbim de gătit sau de preparat cafele și alte băuturi.
Iată care sunt doar 5 dintre electrocasnicele pe care ar trebui să le aveţi şi voi în bucătărie dacă sunteţi genul de persoană care prefera, sau nu are timp, să stea cât mai puţin în bucătărie.
Electrocasnice care ușurează munca în bucătărie
1. Mixer cu bol Heinner Delice HMB-350
Telul bunicii va rămâne mereu un accesoriu ”de vază” în bucătărie, dar au apărut demult alternative care ușurează obositoarea operațiune de frecare a maionezei, a cremelor, sau a unor produse tartinabile, cum ar fi crema de brânză sau salata de icre. Mixerul este foarte practic, cu un bol de 2,5 l inclus, 5 trepte de viteze, două teluri și două cârlige pentru frământare, și se găsește la prețul de 100 de lei.
2.
Tradiționala cafea la ibric a fost de mulți înlocuită de cafeaua preparată la espressor, dar singurul aspect care aduce o schimbare, este metoda, nu și gustul. Acest aparat prepară o cafea aromată în mai puțin de un minut, inclusiv cu spumă de lapte. Vine la pachet cu două cești, prin urmare, puteți pregăti rapid două cafele. Aparatul este destul de robust, dar asta contează mai puțin, având în vedere cât este de practic. Este conceput pentru cafea boabe, ceea ce e mai convenabil din punct de vedere financiar. Puteți de asemenea, prepara și un cappuccino gustos, cu strat gros de cremă și spumă de lapte. Capacitatea rezervorului este de 1 l, și chiar dacă vă rămâne cafea în plus, aceasta se încălzește foarte repede. Acest espressor costă 500 de lei.
3.
Poate părea un moft, dar acest aparat este de fapt cât se poate de util pentru cuplurile cu copii, având în vedere că aceștia servesc micul dejun zilnic, spre deosebire de adulți. În general, este folosit când se prepară sandvișuri sau pizza. Grosimea feliilor poate fi ajustată până la 15 mm, cu o precizie de neînlocuit. Feliatorul este de asemenea, prevăzut cu un sistem de siguranță, pentru a nu vă răni din greșeală în momentul în care feliați batonul. Chiar nu merită efortul de a felia cu meticulozitate batoanele de semipreparate din carne, când există o asemenea alternativă. În magazine se găsește la prețul de 250 de lei.
4
Acesta este un aparat minune, ideal pentru preparat mâncăruri, indiferent că alegeți să faceți copturi, să fierbeți, să prăjiți sau să frigeți ceva la grătar. Este dotat cu un coș pentru preparare cu abur, pahar, spatulă, polonic și tavă de picurare. Are o capacitate de 4 l, carcasă termo-izolantă pentru păstarea mâncării la temperatura optimă și timer. Acest aparat de gătit costă în jur de 315 lei și merită fiecare bănuț.
5.
Cuptorul cu microunde e deja un ”must-have” în orice bucătărie. Şi, deşi este destul de controversat în ultimul timp acesta este foarte practic şi de multe ori te scoate din încurcătură ai ales când găteşti contra cronometru. Modelul acesta este destul de spațios (20 l), cu grill inclus și cu 7 niveluri de putere. Faptul că are grill inclus îi justifică prețul de 312 lei, care de altfel este destul de rezonabil. Acest gen de aparat are în fond trei întrebuințări clasice: încălzit mâncare (sau lichide), dezghețat carne și preparare popcorn. În schimb, acestui cuptor i adaugă funcția de preparare a alimentelor la grătar.
Din lista de azi am omis robotul de bucatarie despre care v-am vorbit luna trecută când am făcut un top cinci al roboţilor de bucătărie si storcatoarele de fructe si legume despre care puteti citi mai multe aici: top cinci cele mai performante storcatoare de fructe.
Acestea sunt doar o parte dintre electrocasnicele care ne uşurează munca în bucătărie. Dacă va place acest gen de postare o să continui să prezint şi alte electrocasnice care uşurează munca în bucătărie. Lăsaţi doar un mesaj ca să ştiu dacă sunteţi interesaţi şi voi continua această serie de articole.
Până atunci poate îmi spuneţi voi ce alte electrocasnice folositi? Care vă ajută cel mai mult şi care îl consideraţi indispensabil în bucătărie?
vdaiana says
Cel mai des folosesc mixerul, blenderul vertical, minitocatorul (vas cu lama pe fund), cuptorul cu microunde, storcatorul de citrice, rasnita de cafea. ceva mai rar folosesc prajitorul de paine, storcatorul de legume/fructe, aparatul de waffles, aparatul de sandwichuri, robotul de bucatarie.
vavaly says
pentru multicooker as opta daca face toate cate spui si pare un fel de gospodina moderna :)
cafeaua o fac tot la ibric, desi am avut si aparat de facut cafea dar raman la traditie. imi place.
cuptorul cu microunde il folosesc de maxim 5 ori pe an. il avem ptr ca am crezut ca e util. dupa ce l am luat am tot aflat informatii controversate despre el, am vrut sa l aruncam. dar s au mai intrerupt gazele si l am folosit, altfel e pe post de jucarie ptr Dante.
mixerul chiar e foarte util intr, o bucatarie.
utila lista asta :).
eu am in cap una cu tigai si oale. uite ca m ai mobilizat si o voi scrie.
Claudia V says
Sa stii ca si eu ma gandeam la asa o lista si cred ca ar fi utila :)
Cuptorul cu microunde si eu tot asa il folosesc, in caz de forta majora. In rest fac totul traditional :)
Iar cafeaua…cand am stat in Italia numai asa o beam si ce buna mai era. Acum nu mai beau deloc dar recomand aparatul :)
vavaly says
pai am putea face fiecare lista ei si va fi chiar interesant sa o consultam. chiar sunt curioasa ce puncte comune si ce avem in plus de invatat :). eu deja am scris articolul, mai trebuie un pic editat si il public.
Claudia V says
Da, e o idee, doar ca la mine mai dureaza ceva pana sa o scriu :)