Inghetata de zmeura fara zahar
Ce poate fi mai bun pe o vreme calda ca asta decat o inghetata. Si nu orice fel de inghetata ci o inghetata de zmeura fara zahar. In cazul meu cu ultima tura de zmeura culeasa din gradina. Si daca inghetata aromata si indulcita natural as zice ca este desertul perfect intr-o zi calduroasa de vara.
Da, ati inteles bine, e indulcita natural de la zaharurile din banane si de la … indulcitorul Green Sugar. Daca inca nu ati auzit despre acest indulcitor sa va spun eu cateva cuvinte despre el. Este un indulcitor natural pe baza de stevia rebaudiana, planta originara din America de Sud si care are o putere de indulcire de 20 de ori mai mare decat cea a zaharului obisnuit.
Insa partea buna este ca, fata de zahar, aceasta nu are calorii si consumul acesteuia nu are aceleasi consecinte nefaste pe care consumul de zahar o are. Acesta este, deci, perfect pentru a fi folosit si pentru indulcirea mancarurilor celor mici dar si a persoanelor care sufera de diabet sau a celor care tin un regim de slabire.
In plus, Green Sugar nu modifica gustul preparatelor pe care le indulceste indiferent ca este folosit in pregatirea preparatelor reci (cum este inghetata de astazi) sau a celor calde (pana la 200 de grade Celsius).
Reteta de inghetata de zmeura fara zahar
- Ingrediente inghetata de zmeura fara zahar
250 de grame de zmeura
sase linguri de iaurt
300 de grame de smantana de 20 % grasime
doua banane
indulcitor natural dupa gust (eu am folosit Green Sugar – gasesti aici)
- Mod de preparare inghetata de zmeura fara zahar
- Pasam zmeura cu ajutorul blenderului si o transformam in piure
- Cu ajutorul unei strecuratori separam samburii din piureul de zmeura obtinut
- Pasam bine si bananele cu ajutorul unei furculite sau a blenderului
- Amestecam piureul de banane cu sucul obtinut in urma separarii samburilor din piureul de zmeura
- Adaugam indulcitor dupa gust (zahar, miere, Green Sugar, etc)
- Adaugam iaurtul si smantana si omogenizam totul bine
- Punem compozitia rezultata in masina de inghetata si urmam instructiunile de folosire a acesteia obtinand astfel inghetata pe care o transferam apoi in vase de diferite forme si o dam la congelator pana cel putin a doua zi
- Tip&Trics
Ca forme pentru inghetata am folosit un vas simplu de plastic cu capac iar restul compozitiei l-am pus in forme de inghetata pe bat cumparate de la LIDL
- Alte retete de inghetata
Inghetata de capsuni cu mascarpone
Inghetata de casa cu piersici si iaurt
Inghetata de afine cu toppindg de serbet
Inghetata raw vegane de ciocolata
Pofta buna sa aveti!
Paula Gafitescu says
Ce frumos arata! Ador inghetata de fructe si mai ales cea de zmeura, e tare delicata ;)
Claudia V says
Multumesc, Paula. Ma bucur ca iti place poza :)
Si mie imi place mult zmeura. Pacat ca se termina asa de repede :(
Iuliana says
Vreau, vreau, vreau! Din aia pe bat! :)
Claudia V says
Mai fac o tura si iti dau si tie :)