• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

September 17, 2013 · 6 Comments

Crema de ciocolata si dovleac copt

De post (vegan)· Deserturi speciale

Spune si altora!
       

crema de ciocolataBogat in antioxidanti si alte substante nutritive, dovleacul ne imbie cu frumoasa culoare galbena si ne indeamna sa-l gătim inca de la primele semne ale toamnei. Cu un gust usor dulceag el se combina foarte bine atat cu preparatele dulci cat si cu cele sarate. Ca sa-i convingeti pe cei mici sa il manance puteti face o crema de ciocolata si dovleac copt care, va asigur este un desert pe gustul celor mici dar si a celor mari. :)

Reteta de crema de ciocolata si dovleac copt

  • Ingrediente crema de ciocolata si dovleac copt:

un dovleac placintar mediu (aproximativ un kg)crema de ciocolata
trei linguri de cacao (sau pudra de roşcove)
trei linguri de unt de cacao
o mana de stafide
o jumatate de lingurita de scortisoară
esenta de rom
frisca pentru ornat (optional)

  • Mod de preparare crema de ciocolata si dovleac copt:
  1. Taiem dolveacul in bucati si il dam la cuptor pana se coace.
  2. Cand este copt il lasam sa se raceasca, il curatam de coaja si il facem piure cu ajutorul blenderului sau chiar a unei furculite.
  3. In acest piure amestecam pudra de cacao, untul de cacao topit in prealabil pe baie de aburi, scortisoara si esenta de rom dupa gust.
  4. Dam crema la rece pentru cateva ore cat sa se intrepatrunda aromele si apoi il putem servi adaugand chiar putina frisca daca nu doriti o reteta vegane (de post). ;)

Poftă bună să aveţi!


Spune si altora!
       
 
      
« Gem de pere si gutui
Briose cu dovleac »

Trackbacks

  1. De ce să consumăm dovleac? - Lecturi de Mămică says:
    May 16, 2019 at 8:32 am

    […] Deşi cel mai des utilizat mod de a îl găti este celebra placintă cu dovleac, acesta este foarte versatil şi poate fi adăugat atât în mâncăruri sărate cât şi dulci. Poate fi fiert sau copt, prăjit la grătar sau adăugat în diferite prăjituri. Poate intra în compoziţia supelor-cremă, a pâinii, a plăcintelor, biscuiţilor, clătitelor, brioşelor, sosurilor pentru paste şi chiar a unei delicioase creme de ciocolată cremă din dovleac copt a cărei reţetă o găsiţi pe celalalt blog, lecturisiarome. […]

    Reply
  2. Prajitura rapida cu biscuiti si crema de mascarpone - Lecturi si Arome says:
    December 19, 2016 at 10:03 am

    […] voi incerca pentru ca suna interesant. Am mai folosit acum cativa ani unt de cacao cand am facut o crema de ciocolata cu dovleac si mi-a […]

    Reply
  3. Placinta cu dovleac si nuca - Lecturi si Arome says:
    March 30, 2016 at 7:39 pm

    […] timp, curatam dovleacul de coaja, scoatem samburii si apoi il dam pe razatoarea […]

    Reply
  4. Paste cu urda si dovleac copt | Lecturi si Arome says:
    August 11, 2014 at 5:22 pm

    […] grame de paste trei-patru linguri de urda de capra trei -patru linguri de piure de dovleac copt o lingură de smantana sare dupa gust 2 linguri de parmezan ras […]

    Reply
  5. Briose cu dovleac | Lecturi si Arome says:
    December 7, 2013 at 7:08 pm

    […] sa il integrez cat mai des in alimentatia noastra si a celui mic in diverse combinatii. Dupa ce crema de ciocolata din dovleac copt a avut succesul asteptat a venit randul brioselor sa fie testate. Si eu trecut si ele testul cu […]

    Reply
  6. De ce să consumăm dovleac? | Lecturi de mamica says:
    December 6, 2013 at 3:43 pm

    […] Deşi cel mai des utilizat mod de a îl găti este celebra placintă cu dovleac, acesta este foarte versatil şi poate fi adăugat atât în mâncăruri sărate cât şi dulci. Poate fi fiert sau copt, prăjit la grătar sau adăugat în diferite prăjituri. Poate intra în compoziţia supelor-cremă, a pâinii, a plăcintelor, biscuiţilor, clătitelor, brioşelor, sosurilor pentru paste şi chiar a unei delicioase creme de ciocolată cremă din dovleac copt a cărei reţetă o găsiţi pe celalalt blog, lecturisiarome. […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

September 2013
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
« Aug   Oct »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316