• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

September 21, 2014 · 5 Comments

Friptura de porc in sos dulce acrisor

cu carne· Feluri de baza

Spune si altora!
 9     
9
Shares

porc in sos dulce acrisor

Mai rar, dar gasesc si friptura de porc si atunci cand o fac imi place sa o gatesc altfel decat a o face simplu, la gratar, de exemplu. Am mai incercat sa o fac in bere si in vin si mi-au placut cum au iesit fripturile facute asa. Insa, cum imi place sa schimb mereu modul de preparare, sa diversific retetele am ales sa incerc si varianta cu influente asiatice, adica cu un sos dulce acrisor din sos de soia si ananas. O nebunie! Asta daca va place combinatia de dulce si acru si va puteti adapta la ideea folosirii ananasului si in retete sarate.

Reteta de friptura de porc in sos dulce acrisor

  • Ingrediente friptura de porc in sos dulce acrisor

500 grame de pulpa de porc
cinci linguri cu bucati de ananas din conserva
cinci linguri cu zeama de la compotul de ananas
doi catei de ustoroi
doua linguri de ulei de masline
cinci linguri de bulion
doua linguri de sos de soia
doua linguri de sos worchester
o lingura rasa de amidon

  • Mod de preparare friptura de porc in sos dulce acrisor
  1. Se amesteca sosul de soia cu sosul worchester si cu amidonul si se toarna peste carnea de porc
  2. Se lasa la marinat carnea impreuna cu sosul de mai sus macar jumatate de ora
  3. Intr-o tigaie se adauga cele doua linguri de ulei si se incing usor
  4. Se curata cateii de usturoi si se taia felii dupa care se adauga in uleiul cald din tigaie si se lasa la calit, la foc mic, un minut
  5. Se adauga carnea impreuna cu sosul in care a stat la marinat, ananasul din conserva impreuna cu zeama lui si bulionul si se lasa la foc mic sa fiarba pana se face carnea si socul devine consistent (aproximativ jumatate de ora)
  6. Se serveste cu garnitura de orez natur (orez fiert simplu, in apa cu sare)

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 9     
9
Shares
 
9
Shares
 9    
« Salata cu legume si mix de seminte
Electrocasnice care usureaza munca in bucatarie »

Comments

  1. vavaly says

    September 21, 2014 at 6:05 pm

    Chiar bun. Eu am facut de cateva ori deja sos dulce acrisor cu ananas si e printre favorite. am facut si cu pui, am combinat si cu taitei de orez… o nebunie :). chiar mi ai facut pofta sa mai fac.
    sosul insa eu nu l am facut cu sos worchester ci am cautat o reteta de facut total in casa. am folosit zahar si otet pentru sos. a iesit chiar foarte bun.

    Reply
    • Claudia V says

      September 22, 2014 at 4:19 am

      Da, am de gand sa fac si cu carne de pui ca tot am vazut retete de genul asta si mi s-a facut pofta :)
      Nici eu nu sunt de acord cu sosurile astea cumparate dar… cum le folosesc rar si cum nu stiu sa le prepar in casa mai trec cu vederea ce scrie pe eticheta.
      Asa nici nu soia nu prea e ok dar o lingura doua de sos pe luna nu cred ca poate sa faca atat de rau :)
      Sper, cel putin :)

      Reply
  2. Iuliana says

    September 21, 2014 at 6:20 am

    Bun-bun! Vreau si eu :)

    Reply
    • Claudia V says

      September 21, 2014 at 11:10 am

      Perfect.Am si pentru tine pus deoparte :)

      Reply

Trackbacks

  1. Ceafa de porc in sos de vin - Lecturi si Arome says:
    January 15, 2015 at 3:40 am

    […] ingredientele care constituie acel sos de vin. Pentru ca, pe langa vinul rosu mai adaugam si ceva sos de soia, un pic de sos Worchester si bineinteles cateva condimente, dragi mie si pe care le utilizez cat de […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

September 2014
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
« Aug   Oct »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316