Rețete de aperitive festive pentru Paști. Ce aperitive să faci pentru masa festivă de Paști?
Rețete de aperitive tradiționale de Paști. Aperitive deosebite pentru Paști.
Aperitivele sunt și ele nelipsite de pe masa festiva de Paști alături de alte mâncăruri tradiționale cum ar fi ciorba de miel sau friptura de miel, ori deserturi tradiționale cum este, spre exemplu, pasca, în zona noastră, a Moldovei.
Noi nu pregătim prea multe aperitive festive pentru Paști. Însă ce nu lipsește niciodată este drobul din organe de miel sau, uneori de pui și cașul proaspăt cu ceapă verde și ridichi alături. Evident, și ouăle roșii doar că, la noi în casă, avem o tradiție din străbuni: ciocnim ouăle roșii a doua zi de Paști. E un fel de superstiție care spune că dacă ciocnești ouă roșii în prima zi de Paști ai ”friguri” toată vara.
Sotul meu este tot din Moldova însă mai din Nord, din Botoșani și la ei nu era tradiția asta așa că mă gândesc că e mai mult o superstiție a zonei noastre decât o tradiție moldovenească. Oricum, eu una prefer tot o felie de drob, caș proaspăt, ridichi și ceapă să mănânc în prima zi.
În zilele care urmează fac din ouă o salată cu ridichi și ceapă verde, tot preferata mea. Aceste mâncăruri simple îmi vor aduce mereu aminte de copilărie. Sunt curioasă, la tine cum e tradiția în ce privește aperitivele festive de Paști?
Dar, până aflu asta de la tine, să revin la subiectul articolului și te invit să vezi colecția de rețete de aperitive de pe blog, aperitive care am considerat eu să ar merge să fie puse pe masa festivă de Paști.
Rețete de drob – vezi AICI colecția
Aperitiv Dobos cu șunsă și cașcaval – vezi AICI rețeta
Chec aperitiv cu branză și măsline – vezi AICI rețeta
Chec aperitiv cu șuncă și telemea – vezi AICI rețeta
Ouă umplute cu pate de casa – vezi AICI rețeta
Ouă umplute cu ton și sos de maioneză – vezi AICI rețeta
Salată de ciuperci cu maioneză și murături – vezi AICI rețeta
Salată de boeuf cu piept de pui – vezi AICI rețeta
Pastă de ciuperci cu nucă și anșoa – vezi AICI rețeta
Salată ”Floarea Soarelui” cu piept de pui si ciuperci – vezi AICI rețeta
Salată de ciuperci cu sos de maioneză și usturoi – vezi AICI rețeta
Salată de ceapă marinată și chifteluțe – vezi AICI rețeta
Aperitiv din carne tocată și ouă de prepeliță – vezi AICI rețeta
Ruladă din carne tocată cu brânză și ardei – vezi AICI rețeta
De asemenea, iți mai sugerez și o altă colecție de rețete care să te inspire în a folosi ouăle roșii pregătite pentru Paști altfel decât în varianta simpla de ou curățat de coajă, feliat și servit.
Eva Anca says
Ouă umplute cu pate sigur voi face, în rest mai văd eu. Mulțumesc pentru idei!
Claudia Vasilache says
cu drag! :)