Nu stiu cat de potrivita e denumirea de aperitiv cu carne tocata. Poate nici nu suna atat de bine si mai potrivit ar fi fost mini rulade insa la forma seamana mai multe cu niste briose asa ca am avut o mare dilema cand sa gasesc numele. Cred ca mai mult a durat asta decat sa pregatesc aperitivul si sa il dau la cuptor. :) Puteti, din aceeasi compozitie sa face o rulada mare si apoi sa o taiati felii. Mie mi-a venit idee de a o face in mai multe forme de silicon ca pentru briose mai mari pentru ca i s-a parut foarte practic asa. Este si o buna solutie pentru pachetelul de la serviciu sau de la scoala pentru copii.
Ingrediente:
- 500 de grame de carne tocata de porc
- un ou de gaina
- sase oua de prepelita
- doua linguri de pesmet
- trei linguri de parmezan ras
- trei fire de ceapa verde
- doi catei de usturoi
- o jumatate de lingurita cu sare
- un sfert de lingurita cu piper
- un sfert de lingurita cu ghimbir
- un sfert de lingurita cu lemongrass
Mod de preparare:
- Curatam ceapa verde si usturoiul si le taiem cat mai marunt
- Punem la fiert ouale de prepelita si le lasam cinci minute ca sa iasa tari. Cand sunt fierte le lasam sa se raceasca si le curatam de coaja
- Carnea tocata se amesteca cu oul de gaina batut bine, pesmetul, parmezanul ras, verdeturile si condimentele si amestecam totul ca sa se omogenizeze
- Punem in sase forme de silicon un strat de carne, in mijloc punem oul de prepelita fiert si curatat de coaja si apoi inca un strat de carne tocate si presam totul bine, rotunjind marginile pentru a-i da o forma de briosa
- Dam formele la cuptor, la temperatura de 190 de grade C timp de aproximativ 50 minute, pana se rumenesc un pic deasupra.
- Servim ca aperitiv cald sau rece.
Pofta buna sa aveti!
[…] Aperitiv cu carne tocata si oua de prepelita (click aici pentru reteta) […]