• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

April 19, 2015 · 9 Comments

Drob de miel in prapure

Aperitive· cu carne

Spune si altora!
 8     
8
Shares

drob de miel in prapure

In speranta ca nu o sa va plictisesc saptamana asta, am sa public cateva retete pe care le-am pregatit acum, de sarbatori. Poate ca nu va vor fi utile in viitorul apropiat dar cu siguranta anul viitor le veti cauta. Ma refer la reteta de astazi, de drob de miel in prapure, la cea de pasca traditionala cu branza de vaci si la cea de bors din carne de miel. Daca tot le-am pregatit si le-am pozat ar fi si pacat sa le tin in “sertarul virtual” al site-ului pana anul viitor si sa nu le public acum, nu? :)

Incep deci cu reteta de drob de miel in prapure pe care o voi scrie astazi. E o reteta simpla si usor de facut iar daca vreti ceva mai modern sau nu aveti prapure puteti sa faceti varianta de drob de miel in foi de placinta.

Pentru aceasta reteta m-am inspirat din reteta de drob de miel pe care am gasit-o pe blogul Margaretei care este gazda la provocarea “Weekend cu spor” la care am reusit sa particip si luna asta. Am ales aceasta reteta simpla si rapida, specifica sarbatorilor pascale tocmai pentru ca mergea de minune acum si pentru ca am dorit sa fac si varianta clasica de drob de miel, adica cea in care organele de miel sunt invelite in prapure. Bineinteles ca eu am modificat putin reteta, adaptand-o la gusturile mele, mai exact am preferat sa folosesc mai putine oua in compozitie. Haideti sa vedem impreuna cum am facut eu reteta de drob de miel in prapure :)

Reteta de drob de miel in prapure

  • Ingrediente pentru reteta de drob de miel in prapure

organe de la un miel (plamani, ficat, rinichi, splina, inima)
doua oua
100 de grame de unt
doua legaturi de ceapa verde
doua legaturi de usturoi verde
o legatura de marar

o legatura de patrunjel
sare, piper

un prapure pentru invelit

drob de miel in prapure_1

  • Mod de preparare pentru reteta de drob de miel in prapure
  1. Spalam bine organele, cu apa rece, ca sa iasa sangele din ele.
  2. Punem organele intr-o oala cu apa si le lasam sa fiarba aproximativ 30 de minute, pana se gatesc.
  3. Intre timp, spalam bine si punem si prapurele sa stea in apa rece.
  4. Cand sunt gata fierte organele le scoatem din apa in care au fiert si le lasam sa se raceasca.
  5. Dupa ce s-au racit le taiem bucati mai mici si le tocam cu ajutorul mini tocatorului sau masinii de tocat carne. Sau, daca avem rabdare le putem taia cu cutitul, lasandu-le bucati mai mari decat le toaca masina de tocat carne. Atentie insa atunci cand folositi robotul de bucatarie sa nu le tocati prea tare si sa le transformati in pasta.
  6. Spalam ceapa, usturoiul, mararul si patrunjelul si le tocam marunt dupa care le adaugam peste amestecul de organe de miel tocate.
  7. Asezonam cu sare si piper dupa gust.
  8. Batem ouale, topim untul si le adaugam in compozitie dupa care amestecam bine totul.
  9. Punem intr-o tava de cozonac hartie de copt.
  10. Scoatem prapurele din apa si il scugem bine.
  11. Intindem prapurele si il asezam pe fundul tavii de copt lasand marginile sa “cada” in exterior. Il pozitionam cat de cat cu mijlocul pe centrul tavii.
  12. Punem umplutura in tava, peste prapure, o presam bine si o nivelam, dupa care tragem restul de prapure ramas, care “iese” din tava, peste aluatul de drob de miel si il acoperim.
  13. Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 190 de grade pentru aproximativ o jumatate de ora, maxim 40 de minute, pana cand vedeti ca se rumeneste prapurele de deasupra. Daca il lasati mai mult va iesi mai uscat. Depinde de gusturile fiecaruia.
  14. Cand este gata il scoatem din cuptor, il lasam la racit dupa care il putem taia felii si servi. 
  15. Se poate servi atat rece cat si cald, ca si aperitiv.

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 8     
8
Shares
 
8
Shares
 8    
« Salata de primavara cu naut
Bucataria asiatica la tine acasa »

Comments

  1. Iuliana says

    April 20, 2015 at 4:16 pm

    Acum vreo saptamana n-as fi vrut sa mai aud de drob. Acum, uitandu-ma la al tau, parca iar mi-e pofta :))

    Reply
    • Claudia V says

      April 20, 2015 at 5:02 pm

      Sa stii ca ai dreptate :))) Si eu la fel gandesc acum ca nu il mai am in frigider :)))

      Reply
  2. Victoria Gabriela says

    April 19, 2015 at 7:06 pm

    Am vrut sa spun “bucati”…Scuze ;) Imbratisari!

    Reply
  3. Victoria Gabriela says

    April 19, 2015 at 7:04 pm

    Ti-a iesit foarte bine! Imi place asa mozaicat, cu bacati mai mari prin el. Cu siguranta a fost un succes!

    Reply
    • Claudia V says

      April 20, 2015 at 7:06 am

      Multumesc, Victoria! A fost bun, intr-adevar ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Drob cu ciuperci și cașcaval - Lecturi si Arome says:
    April 11, 2020 at 12:26 pm

    […] de miel în prapure – click AICI pentru […]

    Reply
  2. Pulpă de miel gătită lent la cuptor | Selgros Cauta Pasiunea says:
    April 17, 2018 at 12:08 pm

    […] și în restul anului. Majoritatea românilor își doresc să aibă pe masă friptură de miel și drob, pe lângă ouă roșii, pască cu brânză și cozonac cu […]

    Reply
  3. Drob de post cu ciuperci și orez - Lecturi si Arome says:
    March 23, 2018 at 2:34 pm

    […] de peste an sau pentru cei cu un regim vegan de viață, este, de ce nu, și o alternativă la drobul tradițional din măruntaie de miel pentru cei ce nu-l pot include, conform tradiției în meniul de […]

    Reply
  4. Bors de miel traditional - Lecturi si Arome says:
    April 27, 2015 at 8:02 am

    […] Drob de miel in prapure April 19, 2015 […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

April 2015
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
« Mar   May »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316