Cand zicem carne tocata, ne gandim automat la sarmale, mici, sau parjoale. Dar la ceva mai usor nu o putem folosi? Cum ar fi o rulada. Si nu de orice fel. Astazi va propun o reteta usor de facut, rulada din carne tocata cu branza si ardei.
Poate fi considerata si aperitiv dar si fel principal. Depinde de voi in ce scop il folositi si ce rol in meniu ii acordati :)
Reteta de rulada din carne tocata cu branza si ardei
- Ingrediente rulada din carne tocata cu branza si ardei
800 grame carne tocata ameste de vita si porc
2 oua
100 grame de ardei taiat marunt
100 grame de cas dat pe razatoare
doua linguri de ciuperci
doua linguri de pesmet
sare, piper, nucsoara, ghimbir macinat
- Mod de preparare rulada din carne tocata cu branza si ardei
- Amestecam carnea tocata cu ouale batute bine, pesmetul si condimentele.
- Impartim aluatul din carne in doua.O parte o punem in tava unsa in prealabil cu untura/ulei si il intindem bine pe fundul acesteia.
- Adaugam ardeiul, branza rasa si ciupercile.
- Peste ele adaugam restul de carne ramasa si nivelam in asa fel incat sa acopere prima “foaie” si umplutura.
- Dam la cuptor, la 200 grade C pentru aproximativ 30-40 de minute.Putem face testul cu scobitoarea, la fel ca si la aluaturi.
Pofta buna sa aveti!
Delicioasa si apetisanta rulada. Imi place ca e facuta la cuptor, mult mai sanatoasa asa. Te pup!
Multumesc :)
Caut solutii sa inlocuim parjoalele prajite.Se pot face si la cuptor dar parca ies prea uscate.Asa, sub forma de rulada, mi s-a parut oricum mai interesant :)
O zi frumoasa! :)