• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome




  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

October 14, 2019 · Leave a Comment

Chec aperitiv cu brânză și măsline + video

Aperitive· cu carne

Spune si altora!
  •  
  • 11
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    11
    Shares

Chec aperitiv cu brânză și măsline. Aperitivul care te salvează în orice situație!

Zilele trecute m-am apucat să fac curat prin frigider. Mai bine spus o inventariere a ce mai am și ar trebui să fie folosit mai degrabă decât aruncat. Am găsit niște brânză telemea cu verdețuri care se apropia cu termenul de limita lui finală, aveam niște resturi de mușchi de porc dintr-o bucată mai mare pe care soțul meu o cumpărase cu câteva zile în urmă.

Ce să fac cu ele? Răspunsul a fost simplu: chec aperitiv. În felul acesta le și valorific dar le și înmulțesc și avem un aperitiv pentru masa de duminică sau o gustărică pentru cină. La noi în familie cina e cu mâncare mai puțină iar prânzul mai bogat. Așa că acest chec aperitiv m-am gândit că prinde numai bine.

chec aperitiv cu brânză

Zis și făcut. M-am apucat de treabă ghidându-mă după cealaltă rețetă de chec aperitiv de pe blog. A trebuit s-o adaptez puțin pentru că nu aveam la dispoziție aceleași cantități. Doar ouăle erau singurele de care eram sigură că le am la fel. Așa că a rămas un chec aperitiv din 6 ouă. Cu brânză telemea cu verdețuri și ce mai era prin figider.

Am zis că dacă tot mă apuc de treabă și nu îmi propun să mai fac altceva care să necesite timp în plus petrecut în bucătărie să și filmez rețeta ca să o public și în format video. Așa că, la finalul articolului o să poți viziona varianta ei ”în mișcare”.

Nu uita să te abonezi! Și să dai click pe clopoțel ca să fii notificat atunci când public alte rețete în format video!

Chec aperitiv cu brânză și măsline
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
40 mins
Total time
55 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Appetizer
Cuisine: Romaneasca
Serves: 12 portii
Ingrediente
  • 6 oua
  • 6 linguri cu ulei
  • 150 grame de faina alba de grau
  • 10 grame praf de copt
  • 50 grame de ardei rosu tocat cubulete
  • 100 grame de branza telemea rasa fin
  • 50 grame de măsline negre tocate marunt
  • 100 grame de muschi tocat cuburi mici
3.5.3251

Mod de preparare pentru chec aperitiv cu brânză și măsline

  • Aprindem cuptorul la 180 de grade și pregătim o tavă de chec cu dimensiunile 30/12 cm, punând în ea hârtie de copt.
  • Tăiem muschiuletul de porc cubulețe mici și radem brânza pe răzătoarea mică.
  • Spălăm și tăiem mărunt ardeiul și pătrunjelul.
  • Tocăm mărunt măslinele.
  • Separăm ouăle, albușul de gălbenuș.

  • Batem foarte bine albușul, cu ajutorul unui mixer până când se albește și își mărește volumul.
  • Separat, frecăm ouăle împreună cu uleiul, ca la maioneză.
  • Încorporăm emulsia de gălbenuș și ulei în cea de albuș, cu mișcări ușoare, de jos în sus.
  • Adăugăm restul îngredientelor și făina și amestecăm totul bine.
  • Turnăm compoziția în tavă și o dăm la cuptor pentru 35-40 de minute, în funcție de cum coace cuptorul. Facem testul cu scobitoarea și dacă aceasta iese curată scoatem checul din cuptor și apoi din tavă, înlăturăm hârtia de copt și îl lăsăm la răcit pe un grătar metalic.
  • Îl feliem și îl mâncăm cu poftă fie la micul dejun fie ca și aperitiv pentru o masă festivă.

chec aperitiv cu brânză

Să aveți spor la făcut chec aperitiv cu brânză și măsline!


Spune si altora!
  •  
  • 11
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    11
    Shares
  •  
    11
    Shares
  •  
  • 11
  •  
  •  
  •  
  •  
« Orez cu smochine și un pic de rozmarin
Ciuperci cu unt și usturoi la Slow Cooker Crock-Pot 4.7 l Digital »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Ostropel de pui. Cea mai simplă mâncare de pui cu sos de roșii February 24, 2021
  • Ciuperci la tigaie cu ceapă și usturoi. Rețetă DE POST! February 17, 2021
  • Rulouri din piept de pui la cuptor în crustă de parmezan February 8, 2021

Archives

October 2019
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
« Sep   Nov »

Copyright © 2021 · captivating theme by Restored 316