• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

September 1, 2015 · 32 Comments

Cum sa faci suc de rosii FARA conservanti pentru iarna

Dulceturi/Conserve

Spune si altora!
 7     
7
Shares

Cum sa faci suc de rosii FARA conservanti pentru iarna

Toamna bate la usa si ne atentioneaza ca e timpul sa ne umplem camara cu bunatati pregatite din recoltele ei bogate. Asa ca m-am gandit ca nu ar fi o idee rea sa va dau luna asta cateva retete de conserve pentru iarna, de la banalul si atat de simplu suc de rosii, la castravetii murati in sare, zacusca, tocana de legume cu orez, etc.

Chiar v-as ruga, daca sunteti interesati de acest gen de retete sa lasati in comentarii eventuala voastra sugestie referitoare la ce fel de reteta de conserva pentru iarna ati dori sa gasiti pe site.

suc de rosii fara conservanti

Eu o sa incep acum cu atat de banalul suc de rosii pe care noi il facem folosind rosiile culese din gradina proprie. Cum puteti vedea si in poza, recolta de rosii de anul asta e bogata in diferite soiuri de rosii pe care mama mea, pasionata de gradinarit le-a ingrijit cu drag pana cand au ajuns la maturitate. Iar acum ne bucuram de ele in diferite mancaruri sau le punem la pastrare pe iarna in diferite conserve.

Ca sa faci suc de rosii in ziua de azi nu e asa de greu. Ca sa iti fie mai usor ai nevoie de un storcator manual de rosii adica o masina speciala de separat samburii si pielita de la rosii sau sau chiar o masina de tocat carne care sa aiba accesoriu pentru suc de rosii.

Cum sa faci suc de rosii FARA conservanti pentru iarna
 
Save Print
Prep time
1 hour
Cook time
1 hour
Total time
2 hours
 
Autor: Claudia
Recipe type: Conserva
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • - rosii bine coapte
  • - sare
  • - optional frunze de telina, busuioc, patrunjel, zahar sau miere
  • - storcator manual de rosii/masina de tocat carne cu accesoriu special pentru suc de rosii
  • - borcane sterilizate in prealabil in cuptor
3.5.3251

Mod de preparare pentru suc de rosii fara conservanti

      1. Rosiile bine coapte se spala, se taie in doua, sau in trei daca sunt mai mari, si li se scot partea alba din interior dupa care se dau prin storcatorul manual de rosii (de genul acesta) .storcator manual de rosii

Nota* Daca nu aveti un dispozitiv special de separat sucul puteti folosi masina de tocat carne si apoi pulpa impreuna cu semintele si coaja le treceti cu rabdare printr-o strecutaroare pentru a le separa. La fel procedati si daca folositi un robot de bucatarie.

     2. Dupa ce am obtinut sucul de rosii, fara pielite si samburi, il punem intr-un vas, fie de tuci, gen ceaun, fie intr-o oala cu fund dublu pe care il asezam pe aragaz, la foc mediu ca sa scada apa si sa ajunga sucul la consistenta dorita. Cu cateva minute inainte de a-l opri din fiert adaugam sare dupa gust (aproximativ o lingura de sare la sucul obtinut din 3 kg de rosii) si amestecam.

Nota* Optional, daca doriti ca sucul de rosii sa fie putin aromatizat puteti sa adaugati, cand este aproape gata, frunze de telina, patrunjel, busuioc etc, tocate marunt.

Vezi in video de mai jos si cum se face pasta de gogosari pentru iarna!
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube!
Click si pe clopotel pentru notificari!

3. Cand sucul a ajuns la consitenta dorita, adica a scazut suficient de mult apa cat sa fie pe placul vostru, mai gros sau mai subtire, luam vasul de pe foc si asa fierbinte cum este turnam sucul in borcane sterilizate in prealabil in cuptor, sub care am asezat un suport rece, metalic (pentru a nu crapa borcanele) si inchidem etans, cu capacele potrivite.

    4. Intoarcem borcanele cu gura in jos, le acoperim cu o patura si le lasam la la temperatura camerei sa se raceasca lent, pana a doua zi. In felul acesta are loc si procesul de steriliare a sucului in borcane si putem sa il pastram fara grija in camara peste iarna.

rosii

Nota* Daca veti scadea sucul de rosii foarte mult, la circa 1/3 din cantitate veti obtine o pasta mai groasa, adica va rezulta un bulion de rosii de casa fara conservanti. 

Tips** Daca rosiile nu sunt suficient de coapte atunci sucul de rosii va iesi putin acru. Pentru a inlatura acest neajuns se poate adauga spre sfarsit si putin zahar sau chiar miere, dupa gust.

Spor la treaba sa aveti!

Mai multe retete de conserve pentru iarna gasiti AICI

Sau, click pe imagine pentru a rasfoi colectia de conserve si muraturi!

conserve pentru iarna


Spune si altora!
 7     
7
Shares
 
7
Shares
 7    
« Carte de bucate – luna august 2015
Grisine – dupa o reteta din ”The children’s Books of baking bread” »

Comments

  1. Victor says

    August 20, 2017 at 3:00 pm

    Dar eu vreau să adaug în suc sare și zahăr ca și atunci cînd murez tomatele întregi. Și vreau să capăt suc murat fără a mă chinui să-l fierb. Și atunci ce o să-mi faceți? Poate știți căci ceva nu e bine? Vă rog să mă criticați. Mulțumesc anticipat.

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      August 20, 2017 at 3:46 pm

      Nu imi permit sa va critic :)

      Reply
  2. Lamiita Petre says

    August 20, 2017 at 8:39 am

    Sticlele mele sunt deja la patura. Eu le dau prin masina de tocat carne, sita mica, pieile nu se simt absolut deloc iar semintele nu ma deranjeaza. Nu-mi insusesc aceasta activitate, ba din contra, m-am luat cu maica mea la cearta ca s-a gasit pe caldura asta sa fiarba la bulioane. :)) Dar imi plac .

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      August 20, 2017 at 10:53 am

      :)) Hai ca esti simpatica.

      Reply
  3. Clara says

    September 7, 2016 at 6:39 am

    ….si dupa o saptamana au inceput sa fermenteze….Ce na fac?

    Reply
    • Claudia V says

      September 7, 2016 at 6:42 am

      Nu inteleg? Ai sterilizat bine borcanele si totusi a fermentat? Le-ai tinut la caldura sau cum? Noi doar asa facem de ani de zile si nu avem probleme. Nu fermenteaza.

      Reply
      • despina says

        October 7, 2016 at 11:40 am

        vreau sa fac bulion fara conservant si fara sare pt o bibilica care abia a inceput degustarea la 6 luni,imi puteti da o sugestie?Multumesc.

        Reply
        • Claudia V says

          October 7, 2016 at 12:49 pm

          Despina…bulion fara sare… cam greu… adica nu stiu daca o sa tina. Poti incerca insa. Stii cum se zice, ”incercarea moarte n-are”.
          Incearca sa scazi foarte bine rosiile de zeama, pune fierbinte in borcane si apoi sterilizeaza mai mult la baie de aburi sau in cuptor.
          Daca iti iese asa, te rog sa revii cu un comentariu cand desfaci primul borcan ca sa stiu si eu daca merge :)
          Spor sa ai!

          Reply
          • Doru says

            July 12, 2017 at 6:32 pm

            Tine si fara sare. Eu am uitat sa pun la o transa de suc de rosii si a trecut anul fara probleme

          • Raluca says

            July 25, 2017 at 9:24 am

            -Nu am pus niciodata sare ,zahar sau conservant in sucul de rosii si nu s-au stricat niciodata. Sterilizarea pt mine inseamna continut fierbinte in sticla fierbinte, inchis capac si pus cu capul in jos la paturica.

  4. Iuliana says

    September 3, 2015 at 11:58 am

    Am voie sa fiu invidioasa, am? :) Ca eu nici la piata nu agsesc soiurile astea de rosii frumos colorate!

    Reply
    • Claudia V says

      September 3, 2015 at 2:45 pm

      Ok, iti dau voie. Am sa ii comunic mamei :p

      Reply
  5. anda says

    September 1, 2015 at 4:57 am

    Multumesc ! Foarte interesant si sanaos.Sunt interesta si de o reteta de pasta de tomate.

    Reply
    • Claudia V says

      September 1, 2015 at 8:18 am

      Cu placere, Anda!
      Ca sa faci pasta de tomate lasi sa fiarba mai mult sucul de rosii ca sa scada apa si mai tare. ;)

      Reply
      • seminte de rosii says

        August 28, 2019 at 2:14 pm

        Opareste rosiile in apa clocotita timp de 20-30 de secunde apoi decojeste-le. Pune rosiile la foc mediu, timp de 30 de minute. Lasa-le la racit, iar mai apoi pune-le într-un blender pâna obtii consistenta dorita. Poti adauga alte legume si ierburi, precum ardei rosu, telina si oregano pentru un gust mai intens.

        Reply
        • Claudia Vasilache says

          August 29, 2019 at 7:18 am

          Buna si varianta asta :)

          Reply

Trackbacks

  1. Tocaniță de ciuperci cu sos de roșii - Lecturi si Arome says:
    November 13, 2020 at 5:28 pm

    […] După ce vinul s-a evaporat adăugăm sucul de roșii (eu am folosit suc de roșii făcut în toamnă, acasă – vezi aici rețeta). […]

    Reply
  2. Rosii in bulion pentru iarna - fara conservant - Lecturi si Arome says:
    July 21, 2020 at 10:52 am

    […] ce am vazut cum se face sucul de rosii pentru iarna, fara conservanti, si cum se pun la pastrare peste iarna gogosarii in otet, la […]

    Reply
  3. Mancarica de praz cu ciuperci si masline - Lecturi si Arome says:
    March 18, 2020 at 7:58 am

    […] prazul si restul de apa impreuna cu sucul de rosii, o lingurita de sare si lasam sa se gateasca la foc mediu pana cand observam ca acesta incepe sa sa […]

    Reply
  4. Nectar de piersici făcut în casă fără conservanți - Lecturi si Arome says:
    June 17, 2019 at 9:24 am

    […] și pentru iarnă pun în sticle sterilizate în prealabil așa cum am procedat în rețeta de suc de roșii – vezi […]

    Reply
  5. Gogosari in otet, fara fierbere si fara conservant says:
    August 30, 2018 at 7:53 pm

    […] pentru iarna pe care am inceput-o zilele trecute cand am postat articolul despre cum sa faci suc de rosii fara conservanti (click aici) am hotarat sa fie cea de gogosari in otet, fara fierbere si fara conservant. Este o reteta simpla […]

    Reply
  6. Ketchup de casă picant - pentru iarnă - Lecturi si Arome says:
    September 7, 2017 at 8:26 am

    […] că noi nu prea consumăm ketchup ci mai mult suc de roșii făcut în casă, cu roșiile pe care le recoltăm din grădină. Iar când, peste iarnă acesta se termină mai […]

    Reply
  7. Rosii pasate conservate la borcan pentru iarna - Lecturi si Arome says:
    August 23, 2017 at 9:47 am

    […] Le dam fie prin masina de tocat carne fie le punem in mini chopper sau robot si, folosind functia ”pulse” le tocam. Atentie! Nu le pasam ca sa devina o pasta ca cea din care obtinem sucul de rosii. […]

    Reply
  8. Conserve si muraturi pentru iarna. Ce si cat punem? - Lecturi si Arome says:
    September 29, 2016 at 9:52 am

    […] am pus deja cateva borcane cu castraveti murati si vrem sa punem rosii in bulion. Din pacate suc de rosii nu cred ca vom mai avea din ce […]

    Reply
  9. Rosii pentru iarna. 5 retete simple de conservare - Lecturi si Arome says:
    September 9, 2016 at 4:40 pm

    […] Sucul de rosii este o alta modalitate de a pastra rosiile pentru iarna. Modul in care se poate prepara suc de rosii fara conservanti il gasiti aici. […]

    Reply
  10. Pasta de ardei capia pentru iarna - Lecturi si Arome says:
    September 4, 2016 at 8:06 pm

    […] Pana acum noi nu am facut pasta de ardei capia pentru iarna. Foloseam la ciorbe ardeii pus in congelator iar pentru a da gust si culoare mancarurilor apelam la atat de cunoscutul bulion sau suc de rosii. […]

    Reply
  11. Ardei iuti la borcan cu otet (fara fierbere) - Lecturi si Arome says:
    August 30, 2016 at 11:11 am

    […] Suc de rosii fara conservant (click aici pentru reteta) […]

    Reply
  12. Fasole verde la congelator pentru iarna - Lecturi si Arome says:
    August 17, 2016 at 6:58 pm

    […] din recolta de anul trecut puteti vedea in reteta de suc de rosii pentru iarna fara conservanti (click aici) sau si mai bine, in reteta de panna cotta cu busuioc, gem de rosii si biscuiti cu piper (click […]

    Reply
  13. Tocana de legume pentru iarna cu orez - Lecturi si Arome says:
    July 10, 2016 at 3:58 pm

    […] reteta din seria retetelor de conserve pe care am inceput-o saptamana trecuta cand v-am povestit cum se face un suc de rosii fara conservanti, pentru iarna. Am continuat apoi cu reteta de gogosari in otet, facuta la rece, fara fierbere si cu reteta de […]

    Reply
  14. Zarzavat pentru ciorbe (la borcan) - fara conservant - Lecturi si Arome says:
    July 2, 2016 at 1:35 pm

    […] Suc de rosii fara conservant […]

    Reply
  15. Rosii in bulion pentru iarna - fara conservant - Lecturi si Arome says:
    September 7, 2015 at 7:10 am

    […] Cum sa faci suc de rosii fara conservanti pentru iarna September 1, 2015 […]

    Reply
  16. Gogosari in otet, fara fierbere si fara conservant says:
    September 3, 2015 at 6:59 am

    […] Cum sa faci suc de rosii fara conservanti pentru iarna September 1, 2015 […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

September 2015
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
« Aug   Oct »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316