• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

September 21, 2016 · 9 Comments

Rosii pasate conservate la borcan pentru iarna

De post (vegan)· Dulceturi/Conserve

Spune si altora!
 116     
116
Shares

Reteta acesta simpla de rosii pasate conservate la borcan pentru iarna a ”cules-o” mama mea de la una din cunostintele ei cu care s-a intalnit in piata.

Deh, stiti cum sunt gospodinele cand se intalnesc la piata. Discuta vrute si nevrute. Si cum mama are fata bloggerita, preocupata de a aduna la un loc retete de sezon, populare si incercate de gospodinele locului, cand se duce la piata e ca si cum ar fi in misiune.

roșii pasate la borcan

Pai, nu? Decat sa discute doamnele de o anumita etate de una, de alta, de ce mai face X sau Y, nu mai bine fac schimb de retete?

Si uite asa, in zilele urmatoare veti gasi pe blog mai multe retete culese ”din popor”. Adica din piata, de la gospodine cu experienta. Si testate apoi in bucataria ”Lecturi si Arome”.

Urmărește-mă și pe Facebook, Instagram, Youtube
Vino și tu în grupul de Facebook Lecturi și Arome
– apasă aici  pentru înscriere –

Reteta de azi, de rosii pasate conservate pentru iarna este una foarte, foarte simpla si rapida si se poate face in doua feluri.

Pur si simplu rosiile se dau prin masina de carne si apoi, daca aveti multe borcane, le puneti direct in borcan dupa care le sterilizati.

Vezi în video de mai jos cum se pun la murat castraveții
Apasa pe poza si ABONEAZĂ-TE și tu la canalul de Youtube!

O a doua metoda, cea pe care am folosit-o eu, este de a fierbe rosiile in prealabil rosiile pasate pentru a mai reduce din zeama si deci din volum.

Si sa va dau un sfat: alegeti rosii dintr-un soi mai putin zemos ca sa aveti mai putin de muncit si sa puneti in practica prima varianta, cea in care doar pasati rosiile, le puneti in borcane si apoi le sterilizati. Atenti! Daca folositi varianta cu rosiile crude sterilizarea borcanelor va trebui sa fie mai lunga, minim 60 de minute!

Deci, orice varianta o veti alege pentru a face rosii pasate conservate la borcan pentru iarna, aveti nevoie de doua ingrediente (rosii si sare) plus rabdare si cateva borcane.

Si gata inca o conserva pentru iarna.

5.0 from 2 reviews
Rosii pasate conservate la borcan pentru iarna
 
Save Print
Prep time
20 mins
Cook time
40 mins
Total time
1 hour
 
Autor: Claudia
Recipe type: Conserve pentru iarna
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 3 kg de rosii mai putin zemoase
  • o lingurita de sare
3.5.3208

Mod de preparare rosii pasate conservate la borcan pentru iarna

  1. Spalam rosiile si le taiem bucati mai mari. Curatam si partea verde de la ele si o dam deoparte.
  2. Le dam fie prin masina de tocat carne fie le punem in mini chopper sau robot si, folosind functia ”pulse” le tocam. Atentie! Nu le pasam ca sa devina o pasta ca cea din care obtinem sucul de rosii.
  3. Punem rosiile astfel tocate intr-o cratita, adaugam sarea si lasam sa se gateasca la foc mic pana cand scade zeama.
  4. Punem in borcane curate, spalate bine in prealabil, inchidem capacele si apoi sterilizam borcanele in bain marie, asa cum am descris pe larg in reteta de rosii in bulion – vezi aici.
  5. Le folosim la iarna pentru a gati diferite mancaruri cum ar fi o ciorba sau o mancarica.

rosii pasate la borcan

Spor la facut rosii pasate conservate pentru iarna!


Spune si altora!
 116     
116
Shares
 
116
Shares
 116    
« Gogonele murate in saramura pentru iarna
Salata de vinete la borcan pentru iarna »

Comments

  1. Brinza says

    October 15, 2017 at 5:58 pm

    Super reteta ,acu o si fac ! Am o intrebare…pot pune un pic de aspirina ,pentru ca nu prea am conditii de depozitare la rece ? Multumesc si felicitari pentru retetele ce le postati !

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      October 15, 2017 at 6:27 pm

      Multumesc pentru aprecieri :) Da, puteti folosi aspirina dar ca sa fiti si mai sigura sterilizati bine borcanele inainte si dupa.

      Reply
  2. Ella says

    August 23, 2017 at 9:26 am

    Nu trebuie îndepărtată pielea prin opărirea roșiilor? Sau măcar scoasă chestia aceea verde de unde a fost prinsă codița?

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      August 23, 2017 at 9:45 am

      Noi le-am pus cu coaja cu tot. Coaja este si ea sanatoasa si nu vad de ce s-o aruncam. Partea aia verde o dam deoparte. Am uitat sa specific. Merci ca mi-ai atras atentia! :)

      Reply
      • Ella says

        August 23, 2017 at 10:16 am

        Wow! Ce repede mi-ai răspuns! Mulțumesc, dragă Claudia! Chiar acum mă pun pe treabă.

        Reply
        • Claudia Vasilache says

          August 23, 2017 at 10:43 am

          :) Eram pe aici.

          Reply

Trackbacks

  1. Paste cu urzici (rețetă de post) - Lecturi si Arome says:
    April 23, 2020 at 7:20 pm

    […] că mi-am zis că nu ar fi o idee rea să le fac ca o pastă, să le călesc puțin, să adaug pastă de roșii și să fac un fel de sos pentru a le combina cu paste. A fost o idee care s-a dovedit foarte bună […]

    Reply
  2. Pește la cuptor cu sos de roșii și ceapă (plus video) - Lecturi si Arome says:
    September 30, 2018 at 9:38 am

    […] cimbru după care adăugăm, cu lingura sosul de roșii și ardei (eu am avut făcut din toamnă după această rețetă). Dacă nu aveți sos de roșii și ardei puteți folosi doar sos de roșii sau roșii pasate. În […]

    Reply
  3. Rosii pentru iarna. 5 retete simple de conservare - Lecturi si Arome says:
    July 7, 2017 at 4:57 pm

    […] Un alt  mod interesant de a pastra rosiile pentru iarna este si acela de a le pasa si pune la borcan. E o reteta foarte simpla si usor de facut pe care o gasesti in detaliu aici. […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

September 2016
MTWTFSS
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
« Aug   Oct »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316