• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

March 14, 2019 · 1 Comment

Tocaniță de ciuperci cu sos de roșii

Feluri de baza· vegane (de post)

Spune si altora!
 134     
134
Shares

Tocaniță de ciuperci cu sos de roșii. Mâncare de ciuperci în sos de roșii

Zilele astea am avut poftă de o tocaniță de ciuperci cu sos de roșii adică o mâncare de ciuperci gătită într-un sos de roșii. Cu alte cuvinte ceva rapid de făcut, gustos și sățios. Mi-am și imaginat-o pe farfurie, alături de o bucată de mămăligă caldă.

Adică mi-am făcut singură poftă după care am trecut la treabă pentru că aveam cumpărate 500 de grame de ciuperci tip ”Champignons” și nu eram decisă ce să fac cu ele.tocaniță de ciuperci cu sos de roșii

Când le-am cumpărat, intenția a fost să fac un pate de ciuperci cu nuci – ai aici rețeta – dar cum apucasem după aceea să fierb vreo 2 kilograme de fasole din care am făcut un pate de post și restul l-am pus la congelator, am decis să fac această tocăniță de ciuperci în sos de roșii.

Ai mai jos si varianta acestei tocanițe însă făcuta cu ghebe!
Abonează-te și tu la canalul de Youtube!

Mă tenta să fac o ciulama de ciuperci dar ”nu îmi dădea” pace sosul ăla. Mă vedeam întinzând cu poftă o bucată de mămăligă în el. Ce ți-e și cu poftele astea, zău așa. Te fac să îți schimbi meniul. Ați pățit vreodată să vă răzgândiți în ce privește mâncarea pe care ați plănuit-o doar pentru că prin gând v-a trecut altceva în momentul în care v-ați apucat de gătit? Mie mi se întâmplă des asta. Dar să trecem la povestit rețeta, nu? Ca asta e important.

Tocaniță de ciuperci cu sos de roșii
 
Save Print
Prep time
10 mins
Cook time
20 mins
Total time
30 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Fel de baza
Cuisine: Romaneasca
Serves: 2 portii
Ingrediente
  • 500 grame de ciuperci (eu am folosit tip Champignon)
  • 2 linguri cu ulei de floarea soarelui
  • 2-3 căței de usturoi
  • 300 ml suc de roșii
  • 50 ml vin alb
  • o jumătate de linguriță cu sare sau după gust
  • un vârf de cuțit cu piper sau după gust
  • frunze de pătrunjel proaspăt
3.5.3251

Mod de preparare pentru tocăniță cu ciuperci în sos de roșii

  • Curățăm ciupercile și le tăiem cuburi de mărime potrivită. În mod normal, ciupercile nu se spală pentru că absorb apa. Dar eu le trec printr-un jet de apă ca sa fiu sigură că le-am curâțat bine. Apoi le las la scurs sau le tamponez cu un șervet de bucătărie din hartie.
  • Curățăm și usturoiul și îl tăiem mărunt.
  • Încingem uleiul într-o tigaie și adăugăm usturoiul pe care îl gătim până începe să se rumenească. Mare atenție să nu îl ardem pentru că mâncarea noastră nu o să mai aibă un gust bun chiar dacă aaruncăm usturoiul.
  • Punem ciupercile tocate, presărăm sare și lăsăm să se gătească, la foc mare, până când scade apa pe care o lasă, moment în care adăugăm vinul și mai gătim până acesta se evaporă.

tocăniță de ciuperci cu sos de roșii

  • După ce vinul s-a evaporat adăugăm sucul de roșii (eu am folosit suc de roșii făcut în toamnă, acasă – vezi aici rețeta).
  • Gătim până când lichidul scade suficient de mult și se formează un sos, mai consistent sau nu, în funcție de gusturi. De preferat e să îl lăsați mai subțire pentru că sosul acela este minunat pus alături de o mămăliguță caldă.
  • Când este gata adăugăm pătrunjelul tocat, amestecăm și stingem focul.
  • Servim cu poftă alături de o mămăliguță caldă. Mmm, delicios!

Să aveți spor la gătit și poftă mare la tocăniță de ciuperci cu sos de roșii!


Spune si altora!
 134     
134
Shares
 
134
Shares
 134    
« Mucenici moldovenești umpluți cu nucă. Sfințișori însiropați și pufoși!
Fasole bătută (frecată)- rețeta ardelenească »

Trackbacks

  1. Rețete de mâncare de post delicioase și ușor de făcut - Lecturi si Arome says:
    March 22, 2019 at 4:53 pm

    […] Tocăniță de ciuperci cu sos de roșii – vezi aici rețeta […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Care sunt cele mai importante elemente dintr-o patiserie? June 20, 2022
  • Cum alegi paharele de vin? May 28, 2022
  • Ciorbă de urzici cu orez acrită cu borș May 5, 2022

Archives

March 2019
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
« Feb   Apr »

Copyright © 2022 · captivating theme by Restored 316