• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome




  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

June 17, 2019 · 1 Comment

Nectar de piersici făcut în casă fără conservanți

Bauturi

Spune si altora!
  •  
  • 62
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    62
    Shares

Nectar de piersici făcut în casă fără conservanți

Băiețelul meu e mare amator de sucuri. Ca orice copil, cred. Și mereu îmi cere să-i cumpăr suc mai ales că vede și la ceilalți copii că beau sucuri din comerț. Degeaba i-am explicat că apa e mai bună decât sucul pentru că acesta din urmă are și zahăr mult în el. Copilul vrea să-și astâmpere setea cu suc.

Mai fac sucuri fără zahăr, adică din fructe proaspăt stoarse doar ca acum, vara e mai greu să păstrez mai mult timp un suc natural chiar dacă îl pun la frigider. Așa că prefer să-i fac un suc cu mai puțin zahăr, din fructe proaspete dar gătite. Adică să știu ce are în el.

nectar de piersici

Și, cum acum sunt din plin în piață piersici și nectarine și mai ales că acestea sunt fructe care imediat se strică am început să-i fac nectar din ele.

Am avut o tură de piersici care dădeau semne că s-ar deteriora mai rapid decât prevăzusem din cauză că e foarte cald afară și foarte multă umezeală așa că le-am transformat rapid într-un nectar din piersici de care ne-am bucurat cu toții.

Pentru a face nectar de piersici sau nectarine, că mare diferență între ele nu e, ai nevoie de doar câteva ingrediente: fructe, zahăr, apă, lămâie și ceva timp la dispoziție. Din fericire nu mult așa că poți face rapid un o băutură delicioasă în casă.

Tehnologia prepararii necatarului de fructe este una mai anevoioasă și mai greu de pus în practică acasă. La cea industrială mă refer. Cutoate acestea nectar din fructe se poate prepara și acasă și nu este greu de făcut.

Vezi mai jos și varianta video a rețetei!
Abonează-te și tu la canalul de Youtube!
Click și pe clopoțel pentru noutăți

Practic va trebui să sfărâmăm pulpa fructului și s-o ”unim” cu un sirop din zahăr. Cum acasă nu dispunem de aparatură performantă pentru a pasa fructele foarte bine există posibilitatea ca aceasta să se separe de lichid, să se ridice puțin la suprafață. Este ceva normal și este o consecință a faptului că pulpa nu este foarte mărunt măcinată. Așa că nu vă speriați dacî observați acest lucru.

Ca idee doar vă zic că tehnologia preparării unui nectar de fructe are mai multe etape: păstrarea, sortarea, și spălarea fructelor, scoaterea sâmburilor, zdrobirea, opărirea zdrobiturii și separarea pulpei de alți componenți (extracția). După aceasta, extrasul de fruct se combină cu un sirop din zahăr corectat cu vitamina C pentru păstrarea culorii naturale a fructelor.

Apasă AICI ca să vezi cum se face și nectarul de căpșuni!

nectar de căpșuni făcut în casă

Acasă însă noi putem improviza puțin și obține un rezultat satisfăcător, zic eu care am gustat din nectarul de piersici și mi-a placut. Practic puteți folosi 2 metode pentru a obține nectar de piersici acasă. Fie pasați fructele mai întâi și apoi combinați cu siropul de zahăr fie invers, puneți fructele tăiate în sirop și apoi pasați. Eu am folosit a doua metodă.

Nectar de piersici făcut acasă fără conservanți
 
Save Print
Prep time
10 mins
Cook time
15 mins
Total time
25 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Bautura
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 1 kg de piersici curățate de sâmburi și coajă
  • 500 ml de apă
  • 150 grame de zahăr
  • zeama de la o lămâie mică
3.5.3251

Mod de preparare pentru nectar de piersici

  • Tăiem piersicilecurățate de coajă în cuburi sau felii
  • Într-un vas încăpător punem apa și zahărul.
  • Punem vasul pe foc și fierbem până se topește zahărul și începe să se formeze siropul.
  • Adăugăm fructele și lăsăm să fiarbă împreună încă 10 minute, luând din când în când spuma care se formează.
  • La final adăugăm zeama de lămâie și dăm de pe foc.
  • Lăsăm la răcit după care, cu ajutorul unui mixer vertical pasăm totul până ajunge la consistență lichidă.
  • Punem nectarul într-un vas închis și-l dăm la rece până în momentul servirii. Se poate păstra la frigider maxim 3 zile.
  • Dacă faceți o cantitate mai mare de nectar de piersici puteți să-l păstrați și pentru iarnă pun în sticle sterilizate în prealabil așa cum am procedat în rețeta de suc de roșii – vezi aici.

nectar de piersici făcut în casă

 Să aveți poftă la nectar de piersici!


Spune si altora!
  •  
  • 62
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    62
    Shares
  •  
    62
    Shares
  •  
  • 62
  •  
  •  
  •  
  •  
« Șalău de nil cu sos de smântână și lămâie
Supă de vișine cu cireșe și fulgi de porumb »

Trackbacks

  1. Nectar de căpșuni făcut în casă - Lecturi si Arome says:
    May 4, 2020 at 2:47 pm

    […] despre cum se face un nectar. Găsiți detalii mai multe în rețeta de nectar de piersici – vezi AICI. Așa că trec direct la a scrie cantitățile folosite și modul de preparare, pe […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Chec de post cu unt de arahide și nuci April 13, 2021
  • Budincă de post cu cacao. Gata în 15 minute! April 7, 2021
  • Ciuperci umplute cu măsline la cuptor Rețetă delicioasă DE POST April 2, 2021

Archives

June 2019
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
« May   Jul »

Copyright © 2021 · captivating theme by Restored 316