• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

August 17, 2016 · 26 Comments

Fasole verde la congelator pentru iarna

De post (vegan)· Practic & Util

Spune si altora!
       

Reteta de astazi, de fasole verde la congelator pentru iarna nu e chiar o reteta. Mai degraba face parte din categoria: sfaturi practice in bucatarie.

Si cum multe nu sunt de povestit despre cum sa pui niste fasole verde la congelator pentru iarna, asa ca m-am gandit sa va arat, cu ocazia asta cateva imagini din gradina de zarzavat ingrijita cu drag de mama mea. Noi stam la casa, intr-un mic orasel de provincie din Moldova. Liniste, aer curat, legume si fructe in jur. Cam asa e pe la noi vara :)fasole verde la congelator

V-am mai povestit eu de cateva ori ca pasiunea mamei este gradinaritul asa cum a mea este bucataritul. Uneori, daca urmariti si contul personal de Facebook sau contul de Instagram, ati mai putut vedea imagini din aceasta mica gradinita de pe langa casa noastra.

Astazi insa o sa pun cateva imagini din gradina desi rosiile inca nu s-au copt pe la noi. In anii din urma am avut rosii multe si frumoase si de toate soiurile. Mici gen cherry galbene, mari si carnoase care ajungeau chiar si la un kilogram una si chiar si negre.

Speram ca la fel va fi si anul acesta. Insa daca mai astept mult sa se faca, nu mai puteti pune fasole verde la congelator pentru iarna pentru ca deja a inceput sa se usuce.

O poza cu o parte din recolta de anul trecut puteti vedea in reteta de suc de rosii pentru iarna fara conservanti (click aici) sau si mai bine, in reteta de panna cotta cu busuioc, gem de rosii si biscuiti cu piper (click aici).

Astazi o sa va arat cateva imagini cu fasolea verde, care a devenit o parte si uscata intre timp. Cu rosiile informare, patrunjelul, telina, morcovul, menta si chiar si merele din gradina. Sper sa va placa :)

Dar sa nu uitam scopul acestui articol, adica sa va spun cum se pune fasole verde la congelator pentru iarna :)

Aveti nevoie de:

– fasole verde (cat mai tanara daca este posibil)
– pungute in care sa puneti fasolea
– o oala mai marisoara
– apa pentru oparit fasolea verde
– sare (o lingurita de sare la 2 kg de apa)

Cum procedam:

  1. Spalam fasolea verde.
  2. Rupem capetele si apoi, daca fasolea este lunga, o rupem in doua sau in mai multe bucati.
  3. Punem apa in oala si o aducem la punctul de fierbere.
  4. Cand apa fierbe, adaugam sarea
  5. Punem in ea fasolea si o lasam sa se opareasca pret de doua-trei minute, cat isi schimba putin culoarea.
  6. Scoatem fasolea cu o paleta si o lasam la racit si scurs.
  7. Punem fasolea in pungute pe care le etichetam (sau nu), le legam la capat si apoi le punem la congelator pentru iarna.

Nota: La iarna, cand o scoateti din congelator, nu o lasati la dezghetat. Faceti o mancare de fasole simpla si gustoasa punand fasolea in cratita, asa inghetata cum este. Pentru inspiratie aveti reteta de fasole verde cu usturoi.

Iata in continuare si reteta in format video.

Daca vreti sa fiti la curent cu ultimele retete video
va puteti abona la canalul de Youtube
– click aici –

Spor la treaba sa aveti!


Spune si altora!
       
 
      
« Placinta de post cu mere si nuca
Gem asortat cu pepene galben si piersici »

Comments

  1. o femeie says

    August 22, 2016 at 11:20 pm

    noi nu consumam multa fasole verde, dar la ciorbe cate o mana aduce culoare si gust mai bun. Asa ca am mai congelat si eu cateva portii, atunci cand gasii super ieftina in piata. De obicei nu ma tine toata iarna,ci am pt 5-10 ciorbe. Si tot asa,le rup si oparesc, scurg si pac in punga/caserola ( sa scad volumul)

    Reply
    • Claudia V says

      August 23, 2016 at 6:39 am

      Asta cred ca e principalul avantaj al gatirii putin inainte de congelare. Reduce din volum si economisesti spatiu in congelator

      Reply
      • irina says

        November 22, 2017 at 2:25 pm

        si arunci ce e mai bun in fasole…..de ce trebuie oparita? cu cat se reduce spatiul?
        poate daca o fierbi de tot sa se reduca spatiul semnificativ…asa…

        Reply
  2. violeta says

    August 20, 2016 at 9:43 am

    Eu o pun la congelator neoparita.Am sa pun si asa cum zici tu sa vad diferenta.Sau poate-mi spui tu.Cu stima, Violeta
    p.s.poate-mi spui cum as putea sa conserv ardei gras pentru umplut iarna.Am pus dupa o reteta de pe net,cea cu sare si zahar in interior si apoi pusi in zeama lasata.Nu i-am putut folosi,erau sarati si oricat i-am titut la desarat tot sarati erau.I-am pus in final asa sa vad cum sunt la gust.Am fiert la ei si tot tari erau.Deci, daca ai o reteta facuta de tine,iti voi multumi.

    Reply
    • Claudia V says

      August 20, 2016 at 10:32 am

      Acum m-ai facut tu pe mine curioasa :)
      Noi punem fasolea doar asa, oparita putin in prealabil.
      Daca ai pus-o asa, cruda cum a fost cand ai decongelat-o? Nu ai avut eventual ceva probleme, stiu eu… sa ramana tare sau sa nu se gateasca…
      Daca o pui oparita inainte iti spun sigur, fara sa probez cealalta varianta, ca se va gati mai usor :p

      In ce priveste reteta de ardei pentru umplut… uite, promit ca ma interesez. Noi nu punem dar am niste carti vechi de bucate, printre care si una cu conservarea legumelor si caut acolo sa vad daca este ceva de genul asta.

      Multumesc si eu pentru incredere :)

      Reply
      • violeta says

        August 21, 2016 at 11:03 am

        Se face la fel de repede ca cea proaspata chiar daca e neoparita.Ocupa spatiu mai mult la congelator.Eu o spal,o tai si o pun intr-o fata de masa de bumbac sa nu mai aiba deloc apa cand o pun in pungute.Iarna o folosesc la ciorbe,mancare etc.Cu stima,Violeta.
        p.s.nu mi-a aparut pe mail ca mi-ai raspuns,de ce?Poate faci la un fel sa fiu atentionata cand postezi un raspuns.Merci.

        Reply
        • Claudia V says

          August 21, 2016 at 11:05 am

          Multumesc de sfaturi. Ar trebui sa te abonezi la comentarii pe blog.
          Am sa verific sa vad ce se intampla si daca este activata optiunea.
          Multumesc ca mi-ai atras atentia asupra acestui lucru :)

          Reply
        • violeta says

          August 21, 2016 at 11:05 am

          Am uitat sa mentionez ca o pun asa congelata in mancare.

          Reply
          • Claudia V says

            August 21, 2016 at 11:09 am

            Daaa! Asta e un amanunt important. NU trebuie dezghetata inainte! Nici daca o fierbi si nici daca o pui asa cruda.

  3. Antoaneta says

    August 19, 2016 at 10:40 am

    Si eu pun fasole pentru iarna.
    De fapt, pun multe fructe si legume la rece

    Reply
    • Claudia V says

      August 19, 2016 at 10:48 am

      Da, am vazut recomandarile tale de ieri ;)

      Reply
  4. Diana Ion says

    August 19, 2016 at 8:08 am

    Imi place foarte mult fasolea verde, voi rine cont de sfaturile tale. Multumim!

    Reply
  5. Bratu Gabriela says

    August 19, 2016 at 6:27 am

    eu nu sunt fan fasole verede, dar mai coco o vanata, mai congelez un ardei, ceva… nu prea am loc sa pun tot ce as vrea!

    Reply
    • Claudia V says

      August 19, 2016 at 7:46 am

      Eh….asa nici eu nu am loc sa pun in congelator tot ce as vea sa congelez pentru la iarna :p

      Reply
  6. Claudia`s Choice says

    August 18, 2016 at 11:57 pm

    Asa fac si eu, mi se pare o reteta buna. Dar am mancat si conservate la borcan, erau si acelea yummy.

    Reply
    • Claudia V says

      August 19, 2016 at 7:45 am

      Eu fasole consevata nu cumpar pentru ca ne ajunge cea pe care o conservam noi direct din gradina de zarzavat ;)
      Dar sigur e buna si aia.

      Reply
      • Claudia`s Choice says

        August 19, 2016 at 8:59 am

        Conservata home-made, nu din magazin. Facuse mama mea, in saramura, cred!

        Reply
        • Claudia V says

          August 19, 2016 at 9:18 am

          Aaaa, uite la varianta asta nu m-am gandit. Sigur ca se poate si asa dar nu am incercat :)

          Reply
  7. cristina dragomir says

    August 18, 2016 at 11:27 pm

    intrebare venita de la un puturos? O marca de produse congelate de la care sa cumpar fasole toata iarna nu stii? Nu de alta dar, si daca m-am mobiliza sa o conserv eu insami, nu am congelator si nici vreo camara spatioasa in care sa pot pune la borcan.

    Reply
    • Claudia V says

      August 19, 2016 at 7:44 am

      Ah, Cristina…chiar nu stiu. Folosesc doar fasole congelata de mine din vara…
      Ma duce gandul la cei de la Edenia dar… eu nu am incerca fasolea de la ei ci doar spanacul si mi-a placut.
      Dar daca aflu despre o marca buna iti las mesaj :)

      Reply
  8. Aguritza says

    August 18, 2016 at 10:16 pm

    Cred ca sunt ani buni de cand nu am mai pus fasole verde in congelator. O sa tin cont de sfaturile tale, draga mea. Multumesc!

    Reply
    • Claudia V says

      August 19, 2016 at 7:43 am

      Cu mare placere, Agurita ! :)

      Reply

Trackbacks

  1. Fasole verde cu mărar și usturoi - Lecturi si Arome says:
    July 16, 2017 at 5:09 am

    […] și nu este an în care să nu pună în grădină și fasole. Așa că mâncăm pe săturate, punem pe iarnă la congelator și apoi, când se usucă o strângem și o consumăm în diferite […]

    Reply
  2. Cum punem visine la congelator pentru iarna - Lecturi si Arome says:
    July 4, 2017 at 9:56 am

    […] aici și cum să pui fasole verde la congelator pentru […]

    Reply
  3. Salata de vinete la borcan pentru iarna - Lecturi si Arome says:
    September 23, 2016 at 7:27 am

    […] si sunteti curiosi sa aruncati o privire in gradina de legume ingrijita cu drag de mama, aveti, in reteta de fasole verde la congelator pentru iarna, un mic filmulet facut de mine in […]

    Reply
  4. Cum sa faci suc de rosii fara conservanti pentru iarna says:
    August 18, 2016 at 9:03 pm

    […] si in poza, recolta de rosii de anul asta e bogata in diferite soiuri de rosii pe care mama mea, pasionata de gradinarit le-a ingrijit cu drag pana cand au ajuns la maturitate. Iar acum ne bucuram de ele in diferite […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

August 2016
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
« Jul   Sep »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316