• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

April 16, 2016 · 3 Comments

Meniul saptamanal – #2 aprilie

Carte de bucate lunara

Spune si altora!
       

Mai incercam un meniul saptamanal in weekend-ul asta? Ce ziceti? O sa fie ca de obicei, cu propuneri mixte, pentru toate gusturile, sper. Si ca sa variem totusi, putin in speranta ca pot ajuta mai multe persoane sugestiile mele, am sa fac cate doua propuneri pentru fiecare zi. Una dintre ele fara carne si inca una cu carne. Pentru multi e inca post dar se apropie si Pastele asa ca incepem sa ne gandim deja la diferite variante de meniu pentru acele zile de sarbatoare.

Pentru mai multe surse de inspiratie puteti rasfoi cartea de bucate de pe site (click aici) sau celelalte meniuri saptamanale pe care le gasiti aici.

meniul saptamanal

Luni

Pentru luni o sa va recomand doua reteta din categoria aperitive si care ar putea sa va foloseasca si pentru pachetelul de la serviciu. Pentru alte retete de aperitive puteti rasfoi colectia de aperitive de pe site – click aici.

Aperitiv cu carne tocata si oua de prepelita (click aici pentru reteta)

aperitiv cu carne tocata

Pate de post din conopida (click aici pentru reteta)

pate de post

Marti

Pentru a doua zi a saptamanii m-am gandit la doua reteta de ciorba. Va pot fi utile chiar si pentru masa de Pasti daca doriti o alternativa la traditionala ciorba de miel sau nu doriti o ciorba cu carne.

Ciorba de burta (click aici pentru reteta)

ciorba de burta

Ciorba falsa de burta cu ciuperci Pleurotus (click aici pentru reteta)

ciorba falsa de burta

Miercuri

Pentru a treia zi a saptamanii gandul m-a dus la niste sarmalute dar cum saptamana trecuta va recomandasem reteta de sarmale cu carne de pui azi o sa va aduc in atentie una de post si mai exact o reteta de ardei umpluti. Iar ca sa fie si o reteta cu carne m-am gandit la o friptura pe care o puteti

Ardei umpluti de post cu ciuperci si mei (click aici pentru reteta)

ardei umpluti de post

Cotlet de porc cu os la cuptor (click aici pentru reteta)

cotlet de porc cu os la cuptor

Joi

Daca va place peste dar si cartofi, pentru joi am trecut in meniu doua retete care sa le aiba ca vedete: tocinei moldovenesti (un fel de parjjolute din cartofi) si un macrou la cuptor. Ambele retete rapide si gustoase.

Tocinei moldovenesti (click aici pentru reteta)

cartofi nemtesti

Macrou la cuptor cu legume mexicane (click aici pentru reteta)

macrou la cuptor

Vineri

Pentru vineri ce ziceti de doua retete cu naut. O mancare cu naut si conopida si o simpla dar atat de hranitoare si sanatoasa salata de primavara cu naut.

Mancare de naut si conopida (click aici pentru reteta)

mancare picanta de naut

Salata de primavara cu naut (click aici pentru reteta)

salata de primavara

Sambata/Duminica

Weekend-ul, in meniu ma duce cu gandul la desert, evident. Si cum unii vor sarbatori ziua numelui, sa fie, zic, doua torturi. Unul cu fructe si unul cu ciocolata. Pentru alte retete de tort, puteti vizita si colectia de torturi si tarte de pe site – click aici pentru a vedea retetele.

Tort diplomat cu fructe (click aici pentru reteta)

tort diplomat cu fructe

Tort cu ciocolata alba si trandafiri  (click aici pentru reteta)

tort cu blat umed

In plus, daca doriti mai multe sfaturi, retete si idei pentru masa de Pasti: cum sa vopsiti natural ouale rosii, cum sa aranjati masa de Pasti, ce sa gatiti conform traditiei (pasca, cozonac, ciorba de miel, drob de miel, etc) puteti sa cititi articolul pe care l-am scris special despre acest subiect si pe care il gasiti aici.

Sa ne revedem cu bine sambata viitoare la urmatorul meniu saptamanal. Spor sa aveti :)


Spune si altora!
       
 
      
« Negresa de post cu nuca de cocos si ciocolata
Ciorba de fasole boabe uscate »

Comments

  1. Iuliana says

    April 19, 2016 at 2:29 pm

    Tocineii aia m-au convins! :)

    Reply
    • Claudia V says

      April 19, 2016 at 2:58 pm

      Atunci musai sa ii incerci ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Ciorba de fasole boabe uscate - Lecturi si Arome says:
    April 19, 2016 at 8:29 am

    […] diversitate de moduri de preparare si retete sa va fie pe plac si sa va inspire in alcatuirea unui meniu saptamanal pe gustul vostru. La fasole … inainte! […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

April 2016
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
« Mar   May »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316