Reteta de azi, mancare cu naut si conopida, face parte din seria mancarurilor simple si rapide improvizate ad-hoc, cu ce gasesti la indemana prin bucatarie. Povestea ei… Se ia o conopida naravasa care nu vrea sa se lase consumata intr-o seara la cina din lipsa de inspiratie. Fiarta deci in prealabil, ca sa ne intelegem. Apoi se vrea un sos de rosii intr-o zi in care gatesti tot fara inspiratie dar te loveste inspiratia chiar cand faci sosul. Se scaneaza rapid, in subconstient rafturile din camara, si se descopera o conserva cu naut. Ce urmeaza? Inspiratie de moment, salvatoare a pranzului din ziua respectiva. In traducere: mancare cu naut si conopida :)
Acum sa nu credeti ca e mare filozofie sa faci aceeasi mancare in cazul in care nu ai deja fiarta conopida, pentru ca delicioasei legume nu ii trebuie de fapt mult timp sa fiarba. Se poate folosi chiar si cruda in meniurile raw-vegan. Sincera sa fiu eu inca nu am avut curaj sa vad cum e un ”orez din conopida” dar nu cred ca e rau. Asa ca, daca folositi conopida cruda veti pune pune in mancare inainte nautului care e deja fiert, fiind din conserva. Cam astea ar fi observatiile si precizarile asa ca acum urmeaza sa va spun reteta, nu?
Reteta de mancare cu naut si conopida
- Ingrediente mancare picanta cu naut si conopida
trei rosii mari
doua linguri de ulei de masline
o jumatate de conopida fiarta in prealabil, ”al dente”
o cutie de conserva de naut de 400 de grame
doi-trei catei de usturoi
trei linguri de paste prefierte pentru wok
fulgi de chili, ghimbir macinat, sare
- Mod de preparare pentru reteta de mancare cu naut si conopida
- Spalati rosiile si taiati-le bucatii mici.
- Puneti intr-o tigaie cele doua linguri de ulei de masline si incalziti-le usor.
- Adaugati usturoiul curatat si taiat felii si lasati-l sa se rumeneasca dupa care adaugati rosiile taiate si lasati sa fiarba la foc mic aproximativ un sfert de ora timp in care va mai scadea zeama lasata de rosii.
- Adaugati conopida taiata bucati mici si nautul din conserva, scurs de zeama si condimentati dupa gust cu ghimbir, fulgi de chilli si sare. Amestecati si mai lasati pe foc aproximativ zece minute cat sa prinda un pic de gust nautul (care e fad ca si gust) si conopida.
- Cu trei minute inainte de a opri focul adaugat trei linguri de paste chinezesti, amestecati bine si lasati sa se gateasca dupa care puteti manca cu pofta un pranz gustos improvizat de nevoie :)
Nota: Daca nu aveti paste prefierte pentru wok, atunci puteti folosi o mana de paste obisnuite, fierte in prealabil ” al dente”
Pofta buna sa aveti!
Iuliana says
Cred ca mi-ar placea si mancarea, ca-mi plac toate ingredinetele folosite. Dar cel mai mult imi place farfuria :)) Dehh…a devenit defect profesional, stii tu :)))
Claudia V says
:)) Daa, te inteleg foarte bine! :))))
Uneori si eu tot la fel patesc, nu ma uit la ce e in farfurie ci doar la decoruri :)))