• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

June 27, 2014 · 5 Comments

Ardei umpluti de post cu ciuperci si mei

De post (vegan)· Feluri de baza

Spune si altora!
 24     
24
Shares

ardei umpluti de post cu ciuperci

Astazi va propun o alta varianta de ardei umpluti de post. Ca sa fie mai usor de digerat am inlocuit orezul cu mei. Si fiindca vorbim de mancaruri de post, carnea a fost, normal, inlocuita de ciuperci. Insa aceste mici/mari modificari fata de reteta clasica, traditionala a compozitiei de sarmale  nu au schimbat din gustul deosebit al acestora. Evident ca puteti face, din aceeasi umplutura si sarmalute in foi de vita de vie, varza, sau potbal. Eu am preferat acum sa fac ardei umpluti pentru ca acum este sezonul lor si sunt mai bun si mai aromati. O sa vedeti ca este o reteta simpla si usor de facut si va garantez ca o sa va placa. :)

Reteta ardei umpluti de post cu ciuperci si mei

Ingrediente:ardei umpluti de post

-100 grame de mei inmuiat de cu seara in apa cu otet
-o ceapa
-300 grame de ciuperci tocate marunt
-un morcov
-un cartof
-o legatura de patrunjel
-o legatura de loboda
-o lingura de pesmet
-patru linguri de bulion
-o lingura de ulei de palmier
-aproximativ 12 ardei
-frunze de vita de vie
-sare, piper dupa gust

Mod de preparare:

  1. Incepem prin a curata si da prin razatoare morcovul si cartoful
  2. Curatam si taiem ceapa
  3. Intr-o tigaie adaugam uleiul si in incalzim usor
  4. Punem peste el ceapa si morcovul si adaugam o lingura doua de apa cat sa nu se incinga uleiu ca sa nu se prajeasca legumele ci doar sa se inmoaie
  5. Dupa aproximativ cinci minute adaugam verdeturile tocate marunt, cartoful dar pe razatoare si ciupercile tocate
  6. Punem bulionul si meiul si lasam sa fiarba totul la foc mic 10-15 minute
  7. Dam compozitia deoparte si lasam putin sa se raceasca
  8. Cand s-a mai racit adaugam pesmetul, sarea si piperul si amestecam bine
  9. Intre timp spalam ardei, ii curatam de samburi si ii oparim astfel: punem intr-o oala apa si cand aceasta incepe sa clocoteasca introducem pe rand ardeii in oala, ii tinem doua minute si apoi ii scoatem si ii lasam la racit
  10. Cu ajutorul unei linguri umplem fiecare dintre ardei cu compozitia de mei si ciuperci
  11. Cand toti sunt umpluti ii asezam intr-o oala in care am pus in prealabil cateva frunze de vita de vie sau potbal, adaugam deasupra lor capacelul ramas de la curatarea prealabila a ardeilor sau rosii taiate felii
  12. Peste ei turnam apa cat sa fie cuprinsi pe trei sferturi si, pentru a se forma un sos de rosii si a mai lua putina aroma punem si doua linguri bulion
  13. Asezam vasul pe foc si dam totul in clocot
  14. Dupa ce a clocotit dam vasul la cuptor, la temperatura medie pentru aproximativ jumatate de ora
  15. Servim calzi sau chiar reci, alaturi de mamaliga si insotiti de putina smantana daca dorim

Pofta buna sa sa aveti!


Spune si altora!
 24     
24
Shares
 
24
Shares
 24    
« Tort cu blat de nuca si curd de capsune
Castigator “Concurs dulce de vara” »

Comments

  1. Food and Beyond says

    June 27, 2014 at 8:29 am

    După cum scrie la “procedură” parcă sunt prea sănătoși :) Drept pentru care aș adăuga lângă ei, în maniera grecească, o porție zdravănă de cartofi prăjiți. Și o bere. Mythos, evident :)

    Reply
    • Claudia V says

      June 27, 2014 at 8:33 am

      :) Cartofii prefer sa ii mananc separat dar berea, nu o pot refuza ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Pilaf din mei - Lecturi de Mămică says:
    April 4, 2020 at 10:36 am

    […] asemenea, din mei puteţi face chiar şi ardei umpluţi dacă urmaţi reţeta de ardei de post cu ciuperci şi mei pe care o gasiţi pe blogul meu culinar, Lecturi si Arome pe care vă invit cu drag ca să vă […]

    Reply
  2. Meniul saptamanal - #2 martie - Lecturi si Arome says:
    March 12, 2016 at 8:26 am

    […] Ardei umpluti de post cu ciuperci si mei (click aici pentru reteta) […]

    Reply
  3. Pilaf din mei | Lecturi de mamica says:
    October 2, 2014 at 7:05 am

    […] asemenea, din mei puteţi face chiar şi ardei umpluţi dacă urmaţi reţeta de ardei de post cu ciuperci şi mei pe care o gasiţi pe blogul meu culinar, Lecturi si Arome pe care vă invit cu drag ca să vă […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

June 2014
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
« May   Jul »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316