• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome




  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

April 15, 2016 · 12 Comments

Negresa de post cu nuca de cocos si ciocolata

Prajituri· vegane (de post)

Spune si altora!
  •  
  • 46
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    46
    Shares

Negresa de post cu nuca de cocos si ciocolata

Asa cum v-am promis marti, cand am publicat reteta de lapte de ovaz facut in casa, astazi o sa va scriu si unde am folosit eu acest lapte, adica o sa va scriu reteta de negresa de post cu nuca de cocos si ciocolata, care este o reteta simpla si foarte usor de facut, ca majoritatea deserturilor de post. Avantajul prepararii acestora este ca la sfarsit ai mai putine vase de spalat decat de obicei. In plus aceste deserturi de post pot fi facute fara nici un risc chiar de cei mai putin indemanatici in ceea ce priveste deserturile.

negresa de post cu nuca de cocos

Prajitura aceasta este cumva o alta varianta a negresei cu ceai de portocale si nuci. Am pornit de la aceea reteta si am experimentat o alta in care sa valorific laptele de ovaz pe care tocmai il facusem in casa.

Reteta de negresa de post cu nuca de cocos

  • Ingrediente pentru reteta de negresa de post cu nuca de cocos

– pentru blatul de negresa de post

230 grame de faina alba de grau
50 ml ulei de floarea soarelui
50 de grame de ciocolata
75 de grame de fulgi de cocos
100 de grame de zahar
100 grame de gem de capsuni
200 ml lapte de ovaz (vezi aici cum poti face acasa)
75 ml apa rece
1/2 lingurita de bicarbonat
1/2 lingurita de praf de copt
o lingurita de otet

– pentru glazura din lapte de cocos:

50 grame de lapte de cocos
doua linguri de cacao
o lingura de zahar

– pentru crocant din fulgi de cocos

o lingura de fulgi de cocos
o lingurita de zahar

negresa de post cu nuca de cocos

  • Mod de preparare pentru reteta de negresa de post cu nuca de cocos
  1. Aprindem cuptorul la 180 de grade si pregatim o tava de 25/35, in care punem hartie de copt.
  2. Punem laptele de ovaz intr-un ibric si il infierbantam pana cand da in clocot.
  3. Dam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucati.
  4. Lasam cinci minute dupa care amestecam ca sa o dizolvam si lasam la racit in continuare.
  5. Intre timp cernem faina impreuna cu praful de copt si bicarbonatul. Adaugam si fulgii de cocos.
  6. In alt vas amestecam uleiul si zaharul, apa, gemul si otetul.
  7. Punem laptele cu ovaz si ciocolata peste compozitia de apa si ulei si amestecam.
  8. Adaugam amestecul de faina si cocos si incorporam bine totul. Va rezulta un aluat ca de chec pe care il vom pune in tava pregatita din timp.
  9. Dam la cuptor negresa de post cu nuca de cocos si o lasam sa se coaca aproximativ 30 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Atentie, sa nu o lasati prea mult ca sa nu se usuce. Va avea in final o consistenta usor umeda.
  10. Cand este gata o scoatem din cuptor si o lasam la racit, timp in care pregatim ciocolata si crocantul din fulgi de cocos.
  11. Punem intr-o craticioara laptele de cocos, zaharul si cacaoa si le fierbem impreuna un minut-doua pana cand se ingroasa. Lasam sa se raceasca cateva minute si apoi turnam cat inca este cald, peste prajitura racita in prealabil.
  12. Pentru crocantul din fulgi de cocos practic vom amesteca fulgii de cocos si zaharul, ii vom pune intr-un vas pe foc si ii lasam pana cand isi vor schimba culoarea iar zaharul se va carameliza. Atentie sa nu ii ardeti!
  13. Presaram fulgii de cocos peste ciocolata si apoi lasam la racit. Cand este racit totul, complet, taiem prajitura in cuburi de dimensiunea dorita.

Pofta buna sa aveti!

Alte retete de prajituri de post:

Prajitura de post cu nuca si gem (click aici pentru reteta)

prajitura de post cu nuca si gem_2

Prajitura cu morcov (click aici pentru reteta)

prajitura cu morcov

Negresa vegan cu nuci si ciocolata (click aici pentru reteta)

negresa vegana


Spune si altora!
  •  
  • 46
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    46
    Shares
  •  
    46
    Shares
  •  
  • 46
  •  
  •  
  •  
  •  
« Mancare scazuta de fasole (de post)
Meniul saptamanal – #2 aprilie »

Comments

  1. Roxi says

    March 21, 2018 at 4:42 pm

    Buna ziua! Cate grame de fulgi de cocos de adauga la pasul 5? Scuze daca nu am vazut in reteta. Multumesc anticipat.

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      March 21, 2018 at 5:34 pm

      Am rectificat acum. Este vorba de 75 de grame.

      Reply
      • Roxana says

        March 21, 2018 at 9:54 pm

        Multumim!

        Reply
        • Claudia Vasilache says

          March 22, 2018 at 7:16 pm

          Cu placere!

          Reply
          • Alexandra Checiches says

            March 6, 2020 at 3:38 pm

            Buna ziua,
            Am o nelamurire in privinta gemului de capsuni. Apare in lista de ingrediente insa la instructiuni nu se pomeneste nimic de acesta.
            Multumesc!

          • Claudia Vasilache says

            March 6, 2020 at 4:12 pm

            Buna ziua!
            Multumesc pentru ca mi-ati atras atentia. Am corectat acum. Se adauga impreuna cu ingredientele lichide, atunci cand se pune uleiul si apa.
            Sper sa va placa varianta aceasta. Eventual puteti micsora cantitatea de zahar daca vi se pare prea dulce. Pentru mine, personal, a fost cam prea dulce. :)

          • Alexandra Checiches says

            March 6, 2020 at 6:46 pm

            Multumesc si eu pt promptitudine! Sa stiti ca am pregatit astazi varianta fara gem, e buna chiar si asa.

          • Claudia Vasilache says

            March 6, 2020 at 9:12 pm

            Cu drag :) Ma bucur ca v-a placut. Cred ca e mai buna fara gem :))) Mai putin dulce!

  2. Iuliana says

    April 19, 2016 at 2:26 pm

    Uite ca nu m-am gandit niciodata ca dupa deserturile de post am mai putine vase de spalat, dar ai dreptate! :) Foarte apetisanta negresa ta de azi!

    Reply
    • Claudia V says

      April 19, 2016 at 2:58 pm

      Multumesc :) Apetisanta si …. dulce :p

      Reply

Trackbacks

  1. Cum sa faci lapte de ovaz in casa - Lecturi si Arome says:
    February 23, 2018 at 4:22 pm

    […] Inainte de a-l consuma ca si lapte este de preferat sa il fierbem. Il putem folosi in diverse combinatii si retete printre care si cele de prajituri cum este si reteta de prajitura cu lapte de ovaz a carei reteta o gasiti aici. […]

    Reply
  2. 10 deserturi de post delicioase si usor de facut - Lecturi si Arome says:
    March 24, 2017 at 10:16 am

    […] Negresa de post cu nuca de cocos – vezi aici reteta […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Tagliatelle cu somon afumat și smântână January 18, 2021
  • Cele mai bune rețete italienești January 11, 2021
  • Tort alb ”Fulg de Nea” cu crema delicioasă de ciocolată January 7, 2021

Archives

April 2016
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
« Mar   May »

Copyright © 2021 · captivating theme by Restored 316