Ati facut vreodata pate de post din conopida? Sau macar o crema de conopida ca sa nu ii zic pate? Eu recunosc ca pana zilele trecute nu am incercat sa fac insa mi-am zis ca nu are de ce sa nu iasa ceva bun. Si nu m-am inselat. A iesit un pate delicios care concureaza serios cu pateul din ficat sau cel vegetarian din linte.
Se face si usor deci pot sa spun ca poate fi incadrata in categoria retetelor simple si rapide pe care orice incepator in ale bucatariei le poate face fara probleme. In plus nu ai nevoie decat de cateva ingrediente simple pentru a obtine in final un pate de post sanatos si nu plin de E-uri si conservanti cum e cel din comert cu care, din pacate, multi dintre noi ne “delectam” in perioadele de post. Si pentru ca este o reteta vegana nu aveti nevoie nici de maioneza sau smantana ca sa face pateul sa fie gustos.
Sa va mai spun si cateva cuvinte despre beneficiile consumului de conopida si apoi va scriu si reteta. Bogata in antioxidanti, vitamina C si fitonutrienti, conopida este una dintre legumele care al carui consum prevenine aparitia cancerului, in special a cancerului de san, colon, prostata sau ovare. Reduce stresul la nivel celular, protejeaza sistemul digestiv, imbunatateste circulatia sangelui si ajuta la detoxifierea organismului.
Pentru mai multe retete cu conopida click AICI
Consumul acesteia este contraindicat doar persoanelor care sufera de guta sau pietre la rinichi deoarece, facand parte din familia cruciferelor contine si multe purine care sunt metabolizate sub forma de acid uric.
Reteta de pate de post din conopida
- Ingrediente pate de post din conopida
500 de grame de conopida
o lingurita de mustar
o lingurita de turmeric (gasesti aici)
trei linguri de ulei
sare, piper
- Mod de preparare pate de post din conopida
- Fierbeti conopida in apa cu sare
- Cand este fiarta lasati sa se scurga foarte bine de zeama. Este un pas important deoarece daca nu este scursa bine pateul va iesi foarte lichid
- Dupa ce s-a scurs bine puneti buchetelele de conopida in robotul de bucatarie (mini choper) si mixati cateva minute pana cand devine totul o pasta uniforma
- Adaugati mustar, turmeric si ulei si mai mixati o jumatate de minut
- Potriviti gustul de sare si piper
- Dati la rece pana in momentul servirii
- Se poate servi ca aperitiv, unsa pe felii de paine prajita
Pofta buna sa aveti!
Daca va place reteta nu ezitati sa o apreciati cu cinci stelute si sa o distribuiti pe retelele sociale!Multumesc!
Eva Anca says
Mi-ai facut pofta! Sa stii ca voi incerca si eu sa fac, candva. Sigur nu are cum sa fie rau. Daca nu gasesc turmeric, pot sa il inlocuiesc cu ceva sau sa fac complet fara?
Claudia Vasilache says
Da, poti sa nu pui deloc :) Nu-i problema! Ma bucur ca ti-am facut pofta ;)
corina says
Pot inlocui mustarul cu putina zeama de lamaie? :)
Claudia V says
Da, Corina,cred ca da, insa si mustarul are rolul lui, mai “leaga putin” pate-ul. Incearca cu lamaie si mai mult ulei.
Chiar sunt curioasa cum va iesi asa. Te rog sa imi spui si mie daca e ok varianta asta :)
Diana says
Interesanta … si ce bine arata (nu stiu ce gust are turmericul , inca nu l-am gasit pe rafturi sau n-am fost destul de atenta) .
Diana says
:) Eu l-am evaluat cu 5* pe negustate , ptr ca am incredere in tine .
Claudia V says
Multumesc, Diana :) Ma bucur ca ai incredere in gusturile mele :)
Turmericul nu are un gust anume insa este foarte sanatos. Se gaseste la magazinele naturiste sau online aici http://bit.ly/1cNl0Si, de exemplu :)
Weekend placut si linistit! :)
Iuliana says
Ce reteta faina! Exact cum imi place mie: cu ingrediente putine, usor de facut si numai buna pentru post :)
Claudia V says
Multumesc! :)
E si foarte gustos. Sper sa o incerci si tu si sa revii cu ..evaluarea :)