• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

January 25, 2016 · 5 Comments

Cotlet de porc cu os la cuptor

cu carne· Feluri de baza

Spune si altora!
 34     
34
Shares

cotlet de porc cu os la cuptor

Am prins intr-o zi o oferta buna la LIDL si am profitat de ea. Era o bucata intreaga de cotlet de porc cu os si cantarea vreo doua kilograme. Bineinteles ca aceasta cantitate depasea nevoile de moment ale familiei asa ca am hotarat sa impart in doua bucata de cotlet de porc cu os si jumatate sa o gatesc atunci iar restul sa o pun in congelator pentru o data viitoare.

Cum nu imi doream ceva complicat sa fac cu ea am optat pentru varianta cea mai simpla si mai sanatoasa adica cotlet de porc cu os la cuptor. Fara mari batai de cap, fara griji si fara sta langa aragaz am avut in final o friptura gustoasa si aromata. Mare lucru nu e de facut la friptura asta, sa stiti. Se condimenteaza bine dupa preferinte si apoi se da la cuptor ”in baie de vin”, asa i-am zis eu in gluma. Ne inarmam cu rabdare si din cand in cand mai aruncam o privire la friptura iar dupa vreo doua ore e gata.

Mai punem alaturi o salata fie ea cu salata verde fie ea cu sfecla rosie cu hreansalata de sfecla rosie cu hrean

sau mai simplu desfacem un borcan de castraveti murati din camara si am rezolvat pranzul pe ziua respectiva.

castraveti murati in sare

Reteta de cotlet de porc cu os la cuptor

  • Ingrediente pentru reteta de cotlet de porc cu os la cuptor

1,2 kg cotlet de porc cu os
200 ml vin alb
200 ml apa
2 linguri de ulei de masline
50 de grame de slanina
5 catei de usturoi
o lingurita de sare

o lingurita de piper
o lingurita de lemongrass
o lingurita de rozmarin uscat

  • Mod de preparare pentru reteta de cotlet de porc cu os la cuptor
  1. Scoatem carnea din frigider cu cel putin o ora inainte, pentru a ajunge la temperatura camerei.
  2. O spalam si o crestam profund cu un cutit. Eu practic aproape ca am taiat-o in patru bucati ca sa imi fie mai usor sa o tai la final in felii dar si ca sa se patrunda mai bine.
  3. Punem vinul si apa in tava care va merge la cuptor, presaram condimentele peste bucata de carne si in taieturile facute introducem cateii de usturoi curatati si taiati bucati si fasiile de slaninuta.
  4. Invelim totul cu folie de aluminiu si dam tava in cuptorul incalzit la 160 de grade pentru aproximativ doua ore.
  5. Dupa o ora inlaturam folia de aluminiu si din cand in cand intoarcem bucata de carne pe o parte sau alta, o mai stropin cu sosul din tava si urmarim ca sa nu scada lichidul prea mult. In cazul in care scade prea mult si friptura nu este gata inca mai adaugam putina apa.
  6. Spre finalul celor doua ore incercam friptura cu o furculita si daca este gata o putem scoate din cuptor, portiona si savura cu pofta.

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 34     
34
Shares
 
34
Shares
 34    
« Ciorba falsa de burta cu ciuperci pleurotus
Fursecuri cu cacao si nuca de cocos »

Comments

  1. Iuliana says

    January 29, 2016 at 3:49 pm

    Mi-e foameee!!! Tu n-ai mila de ne arati asa ceva? :)

    Reply
    • Claudia V says

      January 29, 2016 at 4:53 pm

      Nuuu! Sunt fara mila :)))

      Reply

Trackbacks

  1. Conopida la otet pentru iarna (fara conservant) - Lecturi si Arome says:
    August 31, 2018 at 7:52 pm

    […] sa se mureze pana la Craciun cand o vom folosi ca si garnitura pentru o friptura delicioasa, de porc, de iepure, de pui, de ce dorim noi. 5.0 from 1 reviews Conopida in otet pentru iarna   […]

    Reply
  2. Conopida la otet pentru iarna (fara conservant) - Lecturi si Arome says:
    September 26, 2016 at 6:17 pm

    […] sa se mureze pana la Craciun cand o vom folosi ca si garnitura pentru o friptura delicioasa, de porc, de iepure, de pui, de ce dorim noi. Conopida in otet pentru iarna   Save Print Prep […]

    Reply
  3. Miel la cuptor cu vin si usturoi - Lecturi si Arome says:
    May 30, 2016 at 8:59 am

    […] Cotlet de porc cu os la cuptor (click aici pentru reteta) […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

January 2016
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
« Dec   Feb »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316