Am prins intr-o zi o oferta buna la LIDL si am profitat de ea. Era o bucata intreaga de cotlet de porc cu os si cantarea vreo doua kilograme. Bineinteles ca aceasta cantitate depasea nevoile de moment ale familiei asa ca am hotarat sa impart in doua bucata de cotlet de porc cu os si jumatate sa o gatesc atunci iar restul sa o pun in congelator pentru o data viitoare.
Cum nu imi doream ceva complicat sa fac cu ea am optat pentru varianta cea mai simpla si mai sanatoasa adica cotlet de porc cu os la cuptor. Fara mari batai de cap, fara griji si fara sta langa aragaz am avut in final o friptura gustoasa si aromata. Mare lucru nu e de facut la friptura asta, sa stiti. Se condimenteaza bine dupa preferinte si apoi se da la cuptor ”in baie de vin”, asa i-am zis eu in gluma. Ne inarmam cu rabdare si din cand in cand mai aruncam o privire la friptura iar dupa vreo doua ore e gata.
Mai punem alaturi o salata fie ea cu salata verde fie ea cu sfecla rosie cu hrean
sau mai simplu desfacem un borcan de castraveti murati din camara si am rezolvat pranzul pe ziua respectiva.
Reteta de cotlet de porc cu os la cuptor
- Ingrediente pentru reteta de cotlet de porc cu os la cuptor
1,2 kg cotlet de porc cu os
200 ml vin alb
200 ml apa
2 linguri de ulei de masline
50 de grame de slanina
5 catei de usturoi
o lingurita de sare
o lingurita de piper
o lingurita de lemongrass
o lingurita de rozmarin uscat
- Mod de preparare pentru reteta de cotlet de porc cu os la cuptor
- Scoatem carnea din frigider cu cel putin o ora inainte, pentru a ajunge la temperatura camerei.
- O spalam si o crestam profund cu un cutit. Eu practic aproape ca am taiat-o in patru bucati ca sa imi fie mai usor sa o tai la final in felii dar si ca sa se patrunda mai bine.
- Punem vinul si apa in tava care va merge la cuptor, presaram condimentele peste bucata de carne si in taieturile facute introducem cateii de usturoi curatati si taiati bucati si fasiile de slaninuta.
- Invelim totul cu folie de aluminiu si dam tava in cuptorul incalzit la 160 de grade pentru aproximativ doua ore.
- Dupa o ora inlaturam folia de aluminiu si din cand in cand intoarcem bucata de carne pe o parte sau alta, o mai stropin cu sosul din tava si urmarim ca sa nu scada lichidul prea mult. In cazul in care scade prea mult si friptura nu este gata inca mai adaugam putina apa.
- Spre finalul celor doua ore incercam friptura cu o furculita si daca este gata o putem scoate din cuptor, portiona si savura cu pofta.
Pofta buna sa aveti!
Iuliana says
Mi-e foameee!!! Tu n-ai mila de ne arati asa ceva? :)
Claudia V says
Nuuu! Sunt fara mila :)))