
- in perioada 2013-2014
– am participat la mai multe provocari culinare de pe nisa, cum ar fi ”Weekend cu spor” sau cele lansate de Ama Nicolae ( amanicolae.ro), ”Bucatar curajos” si ”Provocarea secreta”. - decembrie 2014
– am participat, impreuna cu alt bloggeri culinari, la campania organizata de Ruxandra Micu (gourmandelle.com) pentru Dr.Schar, intitulata “Un Craciun dulce si fara gluten cu Dr.Schar”.
Retetele pregatite de mine le poti gasi aici sau in mini eBook creat la finalul campaniei, cu toate retetele inscrise si care poate fi descarcat de pe site-ul sponsorului. - martie 2015
– alaturi de 24 de bloggeri cunoscuti pe nisa, printre care Laura Laurentiu (retetecalamama.ro), Laura Adamache (lauraadamache.ro), Andreea Craciun (andie.ro), Cristina Toth (divainbucatarie.ro), Catalina Zaharescu Tiensuu (kissthecook.ro), etc ”The Food Connection – o calatorie gurmanda in jurul lumii”, o campanie initiata de Oana Igretiu si organizata pe site-ul savoriurbane.com – retetele pregatite se pot rasfoi aici. - februarie 2015
– am participat, alaturi de alti 12 bloggeri cunoscuti pe nisa la campania “Shan’shi – The Asian Connection”, organizata Oana Igretiu de la savoriurbane.com – retetele pregatite se pot rasfoi aici. - aprilie 2015
– am devenit membra a grupului de Facebook ”Bloggerite Bacau” participand de-a lungul timpului la diferite evenimente organizate prin intermediul acestuia (vezi aici istoricul) - mai 2015
– sustin in mod oficial miscarea initiata de renumitul chef de origine britanica, Jamie Oliver pentru un stil de viata sanatos devenind Ambasador Voluntar al Jamie Olver Food Revolution pentru Romania (am scris aici despre aceasta).
- iunie 2015
– am fost blogger acreditat la Food Bloggers Conference – vezi detalii despre conferinta aici.
- iulie 2015
– am devenit colaborator pe site-ul Laurei Laurentiu (retetecalamama.ro) publicand reteta de Mini torturi cu panna cotta si jeleu de cirese amare
– am participat la concursul initiat de catre centrul de training Horeca School in parteneriat cu proiectul Gourmet Connection si Desertonline.ro pentru care am pregatit doua retete: Tarte cu piersici, ciocolata alba si levantica si Rulou de somon cu sos de piersici si cuscus
- august 2015
– am participat, la invitatia agentiei Golin, la concursul lansat de Electrolux (#romacuelectrolux) pentru festivalul ”Taste of Roma”. Reteta pregatita pentru aceasta competitie este Panna cotta cu busuioc, gem de rosii si fursecuri cu piper si lamaie. - septembrie 2015
– am gatit alaturi de Laura Laurentiu (retetecalamama.ro) in bucatarie la Iconic Food in provocarea concurs lansata ”The Sandwich Battle” lansata de CrisTim – vezi detalii aici.
- noiembrie 2015
– am ”prajiturit live”, impreuna cu fanii ”Lecturi si Arome” pe Instagram –vezi aici detalii.
– am participat alaturi de alti bloggeri culinari la evenimentul organizat de agentia Golin cu ocazia sarbatoririi a cinci ani de cand a fost initiat proiectul #electroluxpassion4cooking
https://youtu.be/6g-DLD7UCR0
- decembrie 2015
– am participat, ca si blogger acreditat la Food Bloggers Conference, editia de iarna (vezi detalii despre eveniment aici)
- februarie 2016
– am participat, impreuna cu alti 8 bloggeri culinari cunoscuti (printre care Laura Laurentiu, Florin Itu, Catalina Zaharescu Tiensuu,etc) la campania ”Fii creativ cu Finn Crisp” organizata de Oana Igretiu pe blogul savoriurbane.com pentru Maresi Foodbroker pentru care am pregatit retetele de ”Desert cu lapte de cocos si crocant de ciocolata” si ”Pasta de ciuperci cu nuca si ansoa”
- mai 2016
– am organizat, cu ocazia Food Revolution Day 2016 primul atelier de gatit cu copii, la gradinita nr 5 din Buhusi (vezi detalii aici).
– am participat, la invitatia agentiei Golin, la concursul #ElectroluxGourmetFestival organizat de catre Electrolux, cu ocazia Bucharest Gourmet Festival 2016, pentru care am pregatit reteta de Mini burgeri cu rosii si chiftelute cu parmezan.
- iunie 2016
– am fost blogger oficial la Bucharest Gourmet Festival in 2016 despre care am scris in acest articol.
- decembrie 2016
– reteta de chiftelute de linte cu hrisca si sos de rosii (vezi aici) a fost aleasa sa apara pe pliantul campaniei initiata de prietenii blogului Solaris – Belsug din natura, intitutata ”Postul iti prinde bine”.
- martie 2017
– am inceput colaborarea, împreună cu alti bloggeri culinari, cu Selgros Cash&Cary la proiectul ”Selgros caută pasiunea”. Rețetele mele, create pentru acest proiect le poti vedea atat aici pe site cat și pe site-ul Selgros (vezi aici)
- aprilie 2017
– am acordat un interviu pentru revista online 24life.ro, interviu pe care il poti citi aici - mai 2017
– Lecturi si Arome a fost blogger partener al evenimentului Festivalul Bloggurilor si Vinurilor, desfasurat la Bucuresti, in 27 mai 2017, eveniment despre care am scris aici.
– am acordat un interviu pentru site-ul Drumul vietii, interviu pe care il poti citi aici. - iunie 2017
– reteta de inghetata cu coacaze a aparut si in format tipărit, fiind publicata în ziarul Romania Libera de weekend.
- noiembrie 2017
– am participat, la invitatia Selgros, impreuna cu bloggeri participanti la proiectul #selgroscautapasiunea, la Gala competitiei ”Arena Bucatarilor 2017”.
Despre participarea la eveniment am scris pe larg AICI.
- decembrie 2017
– pentru al doilea an consecutiv, reteta mea de chiftelute cu linte apare pe flyerul unuia dintre produsele marca Solari – belsug din Natura
- martie 2017
- am participat la campania #MănâncResponsabilDeSărbători inițiată de prietenii blogului de la Alimentespeciale.ro prin care Campania își propune s-a incercat sa se traga un semnal de alarma asupra modului de alimentatie a romanilor care sufera de anumite afectiuni (alergii, intolerante, diabet, etc) prin doua rețete: salată de orez si prajitura fara gluten.
- pentru 2 saptamani consecutiv, Lecturi si Arome se afla pe locul 4 in trafic.ro, locul unde sunt listate cele mai bune site-uri culinare ale momentului, pe data de 30 decembrie 2017, traficul fiind la cea mai mare valoare din an, de aproape 40.000 unici, asa cum se poate vedea in pozele de mai jos.
- ianuarie 2018 – am continuat colaborarea cu Selgros Romania în proiectul #selgroscautăpasiunea. Rețetele din aceasta a doua parte a proiectului s-au axat pe reinterpretarea sau aducera la viață a unor rețete vechi românești îndrăgite. Întreaga colecție o puteți vedea aici.
- februarie 2018 am acordat, în cadrul proiectului inițiat de Selgros România, la care particip, un interviu amplu pe site-ul IQads, pe care îl poți citi aici
- Octombrie 2018 – am participat, ca blogger invitati, la finala ”Arena Bucătarilor” Selgros România, desfășurată la Brașov
- 4 dintre rețetele mele au fost incluse, alături de rețete ale unor cunoscuți bloggeri și chefi de la noi, în cartea de bucate ”Arena de acasă”, a cărei inițiator este Selgros România
- noiembrie 2018 am acordat, în cadrul proiectului inițiat de Selgros România, la care particip, un al doilea interviu amplu pe site-ul IQads, pe care îl poți citi aici
Anul 2020
Am creat o serie de retete pentru site-ul Crock-Pot Romania. Le găsiți aici:
Colaborari si colaboratori
Sunt prezenta si activa pe canalele de Social Media ca Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, administrez si un grup al fanilor siteului ”Lecturi si Arome” si sunt activa si pe alte grupuri cu profil culinar iar de curand am inceput activitatea si pe canalul de Youtube.
Mai multe date despre canalele de Social Media precum si felul in care se reflecta activitatea de pe acestea in traficul de pe blog poti afla la cerere.
Daca ai intrebari, propuneri de colaborari sau doar vrei sa ceri un sfat, nu uita ca poti sa imi trimiti un mail pe adresa lecturisiarome [@] gmail[.]com si in cel mai scurt timp vei primi un raspuns din partea mea.
Sa ai o zi senina si frumoasa, asa cum iti doresti! :)