• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

September 17, 2015 · 8 Comments

In bucatarie la Iconic Food pentru un ”Sandwich Battle”

Diverse· Lifestyle

Spune si altora!
       

sandwich battleToti am fost candva copii, o parte dintre noi suntem parinti si stim cum e cand se bucura copilul nostru pentru ca i-am luat jucaria preferata sau l-am dus in parcul de distractii si ne aducem aminte cum, in acelasi mod, ne bucuram si noi la randul nostru in copilarie.

Ei bine, eu am simtit aceasta bucurie copilareasca de curand, cand am avut placerea sa gatesc alaturi de Laura Laurentiu (de la Retete ca la mama) in bucataria de la Iconic Food Wine & Design by Camelia Sucu, din Bucuresti pentru ”Sandwich battle”, un eveniment sponsorizat de catre Cris-Tim.

La Iconic Food

Am avut marele noroc sa castig un concurs pe site-ul Laurei si uite-asa am ajuns eu, din bucatarie obisnuita a unei case, sa gatesc in bucataria unui restaurant. Un lucru pe care mi l-am dorit, l-am visat (desi uneori ma gandeam ca nu va fi posibil) si uite ca s-a realizat. Desi e cam mult spus ca am gatit. Mai mult m-am bucurat de prezenta mea acolo, am ”inregistrat” curioasa pe retina cam tot ce s-a putut si am fost, sper, un ucenic vrednic :)Laura Laurentiu

E greu de descris in cuvinte bucuria pe care am simtit-o in orele pe care le-am petrecut in acea atat de bine dotata bucatarie de restaurant. Un restaurant cu un concept modern unde creativitatea se intalneste cu pasiunea pentru frumos si alimentatie sanatoasa intr-un spatiu cu design avangardist. Locatia restaurantului se afla chiar in inima Bucurestiului, pe o straduta laterala care da in bulevardul Aviatorilor, aproape de Piata Victoriei: o vila, monument istoric ce poarta patina vremii (dateaza din 1913), renovata si regandita pentru a fi transformata intr-un restaurant cu un altfel de concept. Din pacate nu am reusit sa fac decat doua poze in interior dar din care sper sa va puteti face o idee despre aceasta locatie. 

iconic food

”Iconic este un spaţiu al esteticului sub toate formele lui şi sunt bucuroasă să pot primi aici pe oricine simte la fel ca mine.” – Camelia Sucu

A gati ca un profesionist

Norocul meu a fost ca nu a trebuit sa gatesc singura ci am facut echipa si am fost deci, intr-un fel, ucenicul Laurei care stie perfect cum sa se descurce intr-o bucatarie de acest gen, dat fiind faptul ca ea a mai gatit in bucatarii profesioniste cum ar fi cea de la Howard Johnson, cand a facut cursul de bucatari de la Horeca. Laura, daca nu stiti, nu este doar un blogger pasionat de gatit ci si un bucatar profesionist de la care am avut ce invata in putinele ore petrecute langa ea. 

sandwich battle 6

Abia acum am inteles cat de importanti sunt timpii de gatire si lucrul organizat si contra cronometru (cand iti vine clientul trebuie sa ai gata mancarea). Am inteles mai bine diferenta dintre modul nostru de a gandi, a celor ce suntem amatori in ale gatitului, si cel al unui bucatar profesionist. Trebuie sa gandesti in cifre, sa stii si sa calculezi cat iti trebuie pentru o portie, cat timp dureaza sa faci o portie, ce pasi trebuie sa respecti pentru a o realiza. Si totul inmultit in exemplul nostru cu 40 pentru ca atatea sandwich-uri a trebuit sa facem in acea zi pentru invitatii la eveniment.

in bucatarie

”The Sandwich battle”

Evenimentul concurs s-a numit ”The Sandwich battle”, sau, in traducere, ”Batalia sandwich-urilor”. Au fost cinci echipe, formate din cinci bloggeri foarte cunoscuti care au organizat un concurs, fiecare pe blogul propriu si apoi au desemnat, dintre participanti, o persoana cu care sa faca echipa la acest eveniment. O idee foarte interesanta de promovare a celor de la Impressum, agentia care a organizat evenimentul.

Echipele participante au fost formate din:

  • Oana Igrețiu și Cezar Stanislau – echipa Savori Urbane,
  • Florin Itu și Melinda Teohari – echipa Crazy Mother Cooker,
  • Cristina Toth și Isabela Dobrin – echipa Diva in bucatarie,
  • Teodora Rogobete și Corina Apostu – echipa Teoskithen,
  • Laura Laurentiu si subsemnata –  echipa Retete ca la mama

echipe sandwich battle

Un sandwich perfect

Numele sandwich-ului pregatit de echipa noastra a fost ”Not So Guilty Pleasure” , o reteta mai ”light”, destinat mai mult persoanelor care prefera gusturi un pic mai ”linistite” dar sanatoase. Chifle moi, gatite de Laura chiar in dimineata evenimentului, salam Napoli de la Cris-Tim, salata facuta din mere acrisoare, telina apio si mango, o delicioasa crema cu unt si gorgonzola, rucola picanta si baby spanac precum si miez de nuca prajita.ingrediente sanrdwich

Acesta a fost pe scurt sandwich-ul pregatit la evenimentul de la Iconic Food si pe care, daca vreti si voi sa il incercati acasa aveti reteta cu mai multe explicatii la Laura pe blog (click aici), unde gasiti si descrierile celorlaltor sandwich-uri gatite de echipele participante la acest concurs.

Si, desi nu am castigat nici un loc pe podium, din punctul meu de vedere sandwich-ul echipei ”Retete ca la mama” a fost sandwich-ul perfect. Un gust perfect echilibrat, legume din belsug si un strop de carne, cat sa ii schimbe gustul si sa il faca si mai bun.

sandwich

Insa, drept sa va spun toate sandwich-urile gatite de cele cinci echipe au fost foarte bune. Gustoase, aromate, picante, consitente, cu personalitate si pentru toate gusturile. Dar dintre toate sandwich-urile celorlalte echipe mi-a ramas gandul la cel pregatit de echipa Savori Urbane (cu care am facut si o poza)echipa savori urbane

pentru o atat de simpla dar aromata crema de unt cu anchois. Gasiti reteta (si povestea) sandwich-ului facut de Oana si Cezar pe blogul Oanei, Savori Urbane, adica aici. 

Si cateva ganduri de final

Ce sa va mai povestesc, nici nu stiu. Ca a fost frumos si ca m-am bucurat ca un copil care are o jucarie noua? Deja am spus. Ca m-am bucurat sa cunosc oameni noi, sa leg prietenii, sa revad Bucurestiul :), sa raman cu amintiri placute. Cred ca inainte de toate asta e cel mai frumos lucru, faptul nematerial de a ramane cu amitiri care te vor insoti peste ani oriunde te-ai duce, orice ai face.

O amintire este si darul primit, la finalul evenimentului, de la Laura : sortul cu emblema ”Retete ca la mama” pentru care ii multumesc si acum, in scris, si care m-a facut sa ma simt mandra ca am gatit alaturi de ea la un eveniment culinar cu oameni frumosi.

sort Retete ca la mama

Imi place sa spun despre acest eveniment, si despre toate la care pot participa, ca ma bucur de fiecare clipa oferita pentru ca cele mai pretioase sunt momentele care te ajuta sa construiesti, ca un joc de puzzle, amintiri frumoase peste ani.


Spune si altora!
       
 
      
« Zarzavat pentru ciorbe (la borcan)
Papanasi moldovenesti »

Comments

  1. Iuliana says

    September 21, 2015 at 2:08 pm

    O experienta deosebita pentru care ma simt indreptatita sa te felicit, dar si sa te invidiez la modul prietenesc :)

    Reply
    • Claudia V says

      September 21, 2015 at 3:30 pm

      Multumesc mult, Iuliana :)

      Reply
  2. SAVORI URBANE says

    September 17, 2015 at 10:15 pm

    A fost un event tare fain si ma bucur ca ne-am intalnit din nou :)

    Reply
    • Claudia V says

      September 18, 2015 at 6:32 am

      Si eu ma bucur ca ne-am reintalnit si mai ales ca de data asta am si gustat ceva bun facut de manutele tale :)

      Reply
  3. dia.daria says

    September 17, 2015 at 9:40 pm

    felicitari pentru clipele acestea minunate si pentru ca ti-ai mai realizat un vis fierbinte! e foarte frumos ce ati facut voi acolo…si la cat mai multe astfel de evenimente! <3

    Reply
    • Claudia V says

      September 18, 2015 at 6:33 am

      Multumesc, Dia!
      De ar fi cat mai multe astfel de evenimente :) Doar ca stii, tu, noi din provincie mai greu ajungem la Bucuresti. Insa uite ca visele devin realitate cand nu te astepti :)

      Reply

Trackbacks

  1. Selgros cauta pasiunea. Poti fi si tu chef pentru o zi! - Lecturi si Arome says:
    April 18, 2017 at 7:03 pm

    […] A lucra intr-o bucatarie profesionista este o experienta de neuitat, te asigur. O experienta pe care, daca esti pasionat de gatit, o vei savura la maxim. Iti vorbesc acum si din propria mea expertienta, pentru ca acum 2 ani am avut sansa de a gati alaturi de indragita Laura Laurentiu (retetecalamama.ro) intr-o bucatarie de restaurant (vezi aici intreaga poveste). […]

    Reply
  2. 5 motive pentru care mergi la Bucharest Gourmet Festival - Lecturi si Arome says:
    May 29, 2016 at 4:18 pm

    […] sau nu, la care am participat, cum ar fi Food Bloggers Conference, cel in care am gatit alaturi de Laura Laurentiu la Iconic Food sau cel recent de la […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

September 2015
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
« Aug   Oct »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316