Toti am fost candva copii, o parte dintre noi suntem parinti si stim cum e cand se bucura copilul nostru pentru ca i-am luat jucaria preferata sau l-am dus in parcul de distractii si ne aducem aminte cum, in acelasi mod, ne bucuram si noi la randul nostru in copilarie.
Ei bine, eu am simtit aceasta bucurie copilareasca de curand, cand am avut placerea sa gatesc alaturi de Laura Laurentiu (de la Retete ca la mama) in bucataria de la Iconic Food Wine & Design by Camelia Sucu, din Bucuresti pentru ”Sandwich battle”, un eveniment sponsorizat de catre Cris-Tim.
La Iconic Food
Am avut marele noroc sa castig un concurs pe site-ul Laurei si uite-asa am ajuns eu, din bucatarie obisnuita a unei case, sa gatesc in bucataria unui restaurant. Un lucru pe care mi l-am dorit, l-am visat (desi uneori ma gandeam ca nu va fi posibil) si uite ca s-a realizat. Desi e cam mult spus ca am gatit. Mai mult m-am bucurat de prezenta mea acolo, am ”inregistrat” curioasa pe retina cam tot ce s-a putut si am fost, sper, un ucenic vrednic :)
E greu de descris in cuvinte bucuria pe care am simtit-o in orele pe care le-am petrecut in acea atat de bine dotata bucatarie de restaurant. Un restaurant cu un concept modern unde creativitatea se intalneste cu pasiunea pentru frumos si alimentatie sanatoasa intr-un spatiu cu design avangardist. Locatia restaurantului se afla chiar in inima Bucurestiului, pe o straduta laterala care da in bulevardul Aviatorilor, aproape de Piata Victoriei: o vila, monument istoric ce poarta patina vremii (dateaza din 1913), renovata si regandita pentru a fi transformata intr-un restaurant cu un altfel de concept. Din pacate nu am reusit sa fac decat doua poze in interior dar din care sper sa va puteti face o idee despre aceasta locatie.
”Iconic este un spaţiu al esteticului sub toate formele lui şi sunt bucuroasă să pot primi aici pe oricine simte la fel ca mine.” – Camelia Sucu
A gati ca un profesionist
Norocul meu a fost ca nu a trebuit sa gatesc singura ci am facut echipa si am fost deci, intr-un fel, ucenicul Laurei care stie perfect cum sa se descurce intr-o bucatarie de acest gen, dat fiind faptul ca ea a mai gatit in bucatarii profesioniste cum ar fi cea de la Howard Johnson, cand a facut cursul de bucatari de la Horeca. Laura, daca nu stiti, nu este doar un blogger pasionat de gatit ci si un bucatar profesionist de la care am avut ce invata in putinele ore petrecute langa ea.
Abia acum am inteles cat de importanti sunt timpii de gatire si lucrul organizat si contra cronometru (cand iti vine clientul trebuie sa ai gata mancarea). Am inteles mai bine diferenta dintre modul nostru de a gandi, a celor ce suntem amatori in ale gatitului, si cel al unui bucatar profesionist. Trebuie sa gandesti in cifre, sa stii si sa calculezi cat iti trebuie pentru o portie, cat timp dureaza sa faci o portie, ce pasi trebuie sa respecti pentru a o realiza. Si totul inmultit in exemplul nostru cu 40 pentru ca atatea sandwich-uri a trebuit sa facem in acea zi pentru invitatii la eveniment.
”The Sandwich battle”
Evenimentul concurs s-a numit ”The Sandwich battle”, sau, in traducere, ”Batalia sandwich-urilor”. Au fost cinci echipe, formate din cinci bloggeri foarte cunoscuti care au organizat un concurs, fiecare pe blogul propriu si apoi au desemnat, dintre participanti, o persoana cu care sa faca echipa la acest eveniment. O idee foarte interesanta de promovare a celor de la Impressum, agentia care a organizat evenimentul.
Echipele participante au fost formate din:
- Oana Igrețiu și Cezar Stanislau – echipa Savori Urbane,
- Florin Itu și Melinda Teohari – echipa Crazy Mother Cooker,
- Cristina Toth și Isabela Dobrin – echipa Diva in bucatarie,
- Teodora Rogobete și Corina Apostu – echipa Teoskithen,
- Laura Laurentiu si subsemnata – echipa Retete ca la mama
Un sandwich perfect
Numele sandwich-ului pregatit de echipa noastra a fost ”Not So Guilty Pleasure” , o reteta mai ”light”, destinat mai mult persoanelor care prefera gusturi un pic mai ”linistite” dar sanatoase. Chifle moi, gatite de Laura chiar in dimineata evenimentului, salam Napoli de la Cris-Tim, salata facuta din mere acrisoare, telina apio si mango, o delicioasa crema cu unt si gorgonzola, rucola picanta si baby spanac precum si miez de nuca prajita.
Acesta a fost pe scurt sandwich-ul pregatit la evenimentul de la Iconic Food si pe care, daca vreti si voi sa il incercati acasa aveti reteta cu mai multe explicatii la Laura pe blog (click aici), unde gasiti si descrierile celorlaltor sandwich-uri gatite de echipele participante la acest concurs.
Si, desi nu am castigat nici un loc pe podium, din punctul meu de vedere sandwich-ul echipei ”Retete ca la mama” a fost sandwich-ul perfect. Un gust perfect echilibrat, legume din belsug si un strop de carne, cat sa ii schimbe gustul si sa il faca si mai bun.
Insa, drept sa va spun toate sandwich-urile gatite de cele cinci echipe au fost foarte bune. Gustoase, aromate, picante, consitente, cu personalitate si pentru toate gusturile. Dar dintre toate sandwich-urile celorlalte echipe mi-a ramas gandul la cel pregatit de echipa Savori Urbane (cu care am facut si o poza)
pentru o atat de simpla dar aromata crema de unt cu anchois. Gasiti reteta (si povestea) sandwich-ului facut de Oana si Cezar pe blogul Oanei, Savori Urbane, adica aici.
Si cateva ganduri de final
Ce sa va mai povestesc, nici nu stiu. Ca a fost frumos si ca m-am bucurat ca un copil care are o jucarie noua? Deja am spus. Ca m-am bucurat sa cunosc oameni noi, sa leg prietenii, sa revad Bucurestiul :), sa raman cu amintiri placute. Cred ca inainte de toate asta e cel mai frumos lucru, faptul nematerial de a ramane cu amitiri care te vor insoti peste ani oriunde te-ai duce, orice ai face.
O amintire este si darul primit, la finalul evenimentului, de la Laura : sortul cu emblema ”Retete ca la mama” pentru care ii multumesc si acum, in scris, si care m-a facut sa ma simt mandra ca am gatit alaturi de ea la un eveniment culinar cu oameni frumosi.
Imi place sa spun despre acest eveniment, si despre toate la care pot participa, ca ma bucur de fiecare clipa oferita pentru ca cele mai pretioase sunt momentele care te ajuta sa construiesti, ca un joc de puzzle, amintiri frumoase peste ani.
Iuliana says
O experienta deosebita pentru care ma simt indreptatita sa te felicit, dar si sa te invidiez la modul prietenesc :)
Claudia V says
Multumesc mult, Iuliana :)
SAVORI URBANE says
A fost un event tare fain si ma bucur ca ne-am intalnit din nou :)
Claudia V says
Si eu ma bucur ca ne-am reintalnit si mai ales ca de data asta am si gustat ceva bun facut de manutele tale :)
dia.daria says
felicitari pentru clipele acestea minunate si pentru ca ti-ai mai realizat un vis fierbinte! e foarte frumos ce ati facut voi acolo…si la cat mai multe astfel de evenimente! <3
Claudia V says
Multumesc, Dia!
De ar fi cat mai multe astfel de evenimente :) Doar ca stii, tu, noi din provincie mai greu ajungem la Bucuresti. Insa uite ca visele devin realitate cand nu te astepti :)