• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

October 26, 2016 · 9 Comments

Chiftele de linte cu hrisca si sos de rosii

Aperitive· De post (vegan)

Spune si altora!
 542     
542
Shares

Am facut aceasta reteta de chiftele de linte cu hrisca si sos de rosii ca sa incerc un alt mod de a consuma hrisca. Lintea imi place foarte mult dar pana acum hrisca o cam evitam. Am incercat de cateva ori sa mananc dar nu mi-a prea placut.

Asa ca, atunci cand am primit spre testare niste produse de la prietenii blogului Solaris-Belsug din Natura, printre care era linte, hrisca si Belsug de legume cu verdeata am zis, asta e. Musai sa le combin si sa fac un sos de rosii langa. chiftele de linte cu hrisca lecturi si arome

As fi putut sa fac niste chiftele de linte cu hrisca in care sa folosesc, ca la orice reteta de chiftelute, oua. Insa am zis ca daca tot fac experimente, sa merg pana la capat si sa testez o noua reteta de post. Mai e putin pana l apostul Craciunului cand va prinde sigur bine si cand, poate nu voi avea timp de experimente.

In concluzie in loc de ou, ca sa leg compozitia am folosit o lingura de tarate de psillyum (vezi aici de care am folosit) despre care am citit ca se numara printre un inlocuitori de ou in retetele vegane.

Reteta de chitelute de linte cu hrisca este una simpla si rapida chiar daca trebuie sa te organizezi putin cu o seara inainte. Lintea si hrisca trebuiesc puse la inmuiat macar cateva ore. Cel mai bine insa peste noapte. Pui de cu seara la inmuiat, dimineata scurgi, clatesti si gatesti. Super rapid de altfel. Dar hai sa vedem cum se fac.

5.0 from 1 reviews
Chiftele de linte cu hrisca si sos de rosii (de post)
 
Save Print
Autor: Claudia
Recipe type: Fel de Baza
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 125 grame de linte verde de la Solaris
  • 50 de grame de hrisca de la Solaris
  • doi catei de usturoi
  • o lingura de tarite de psilyum de la Solaris
  • o lingurita de sare (sau dupa gust)
  • un varf de cutit de ghimbir macinat
  • un varf de cutit de piper macinat
  • o lingura si jumatate de otet din vin
  • o mana de patrunjel verde
pentru sosul de rosii
  • 250 grame de suc de rosii
  • o lingurita de mirodenii ”Belsug de legume cu verdeata” de la Solaris
  • doi catei de usturoi
  • cateva fire de patrunjel verde
  • sare,piper dupa gust
  • o lingura de ulei de masline
ulei pentru prajit
    optional
    • o lingura, doua de seminte de susan alb si negru de la Solaris
    #version#

    Mod de preparare chiftele de linte cu hrisca si sos de rosii

    • Cu o seara inainte punem lintea (vezi aici de care) la inmuiat in 300 ml apa cu o lingura de otet.
      Separat, in alt vas, punem si hrisca (vezi aici de care am folosit) in 150 ml de apa cu o jumatate de lingura de otet.
    • A doua zi scurgem lintea si hrisca si le clatim bine.
    • Hrisca o punem intr-o strecuratoare si lasam la scurs..
    • Lintea o punem la fiert in alta apa in care adaugam putina sare. Lasam sa fiarba 30 de minute dupa care aruncam apa, punem lintea intr-o strecuratoare si lasam la scurs si racit.
    • Dupa ce s-au scurs bine de apa amestecam lintea cu hrisca si le pasam cu ajutorul fie al robotului de bucatarie fie pur si simplu cu o ustensile de bucatarie pentru facut piure de cartofi astfel incat sa obtinem o pasta.
    • Adaugam lingura de tarate de psillyum, patrunjelul, ustoriul pasat, ghimbir, turmeric, piper, patrunjel si pasam totul bine la robot amestecand. Potrivim gustul si de sare.chiftelute de linte si hrisca
    • Udam putin mainile cu apa rece si luam bucati din aluatul de hrisca si linte, le strangem in mana, formam chiftelutele si le aplatizam usor cu palmele. Procedam la fel cu toata cantitatea de aluat din linte si hrisca.
      Optional putem sa le dam putin printr-o combinatie de susan alb si negru pentru o aroma in plus. Eu am incercat ambele variante, de proba.
    • Incingem intr-o tigaie ulei pentru prajit si prajim pe rand chiftele de linte si hrisca intorcandu-le pe fiecare parte pe masura ce se prajesc.
    • Cand sunt gata le punem pe o farfurie in care am asezat prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei de la prajit. Nota: Nefiind deloc grase chitelele vor absorbi mult ulei. Daca doriti sa incercati sa le faceti la cuptor va trebui sa le ungeti cu ulei.
    • Pastram la cald pana cand facem rapid si sosul de rosii. Intr-o tigaie punem o lingura de ulei de masline, adaugam restul de usturoi tocat fin. Lasam sa se rumeneasca jumatate de minut (atentie sa nu il ardem) dupa care adaugam sucul de rosii si o lingurita de mirodenii ”Belsug de legume cu verdeata” (vezi aici de care), potrivim cu sare si piper si lasam sa scada aproximativ un sfert de ora, pana cand ajunge la consistenta dorita. La final adaugam si patrunjel tocat marunt.
    • Asezam chiftelele pe un platou, punem alaturi sosul intr-un vas mic si servim cu pofta cat sunt calde inca.

    chiftelute cu linte si hrisca

    Sa aveti pofta la chiftele de linte cu hrisca si sos de rosii!

    Rasfoieste si colectia de retete de post – click aici!

    Distribuie ca sa afle si prietenii tai cum se face reteta de chiftelute de linte cu hrisca si sos de rosii! 


    Spune si altora!
     542     
    542
    Shares
     
    542
    Shares
     542    
    « Crema fiarta de caramel cu lapte
    Gutui la cuptor cu vin rosu si scortisoara »

    Comments

    1. Laura says

      January 4, 2017 at 10:22 am

      Hrisca nu se fierbe?
      Multumesc

      Reply
      • Claudia V says

        January 4, 2017 at 10:56 am

        Nu pentru ca e hidratata. E deja moale, ai sa vezi :)

        Reply
    2. Iuliana says

      October 26, 2016 at 12:05 pm

      Nici mie nu-mi place hrisca, dar m-ai convins sa-i mai dau o sansa, totusi :)

      Reply
      • Claudia V says

        October 26, 2016 at 12:25 pm

        E tare sanatoasa asa ca trebuie sa gasim solutii ca sa ne pacalim papilele.Ca merita ;)

        Reply

    Trackbacks

    1. De ce să consumăm hrișcă și cum o preparăm - Lecturi si Arome says:
      June 19, 2017 at 10:24 am

      […] Semințele de hrișcă se pot găti ca și orezul, sub formă de pilaf – vezi aici o rețetă, în diverse combinații, cum ar fi cu linte de exemplu, pentru niște delicioase chifteluțe cu linte în sos de roșii – vezi aici rețeta. […]

      Reply
    2. Pilaf de hrisca (reteta fara gluten) - Lecturi si Arome says:
      March 20, 2017 at 7:49 pm

      […] Drept sa zic, pana cand nu am descoperit reteta asta de pilaf de hrisca, mie una nu imi placea hrisca. Am tot incercat sa o consum in diverse feluri dar nu prea am fost incantata. Cu o singura exceptie, combinata cu linte si transformata in chiftelute (ai aici reteta). […]

      Reply
    3. Pate de linte rosie cu nuci (de post) - Lecturi si Arome says:
      January 6, 2017 at 5:26 pm

      […] Ai putea sa incerci sa il faci si din linte verde dar sa fierbi mai mult timp lintea. Lintea verde este mai tare de felul ei si merge mai bine daca vrei sa faci chiftelute de linte de post, asa cum sunt cele din reteta de aici. […]

      Reply
    4. 3 ani de ”Lecturi si Arome”- concurs aniversar - Lecturi si Arome says:
      November 28, 2016 at 2:55 pm

      […] si reteta mea de chiftelute din linte si hrisca cu sos de rosii sau o poti citi pe blog – aici […]

      Reply
    5. 5 retete de chiftelute de post usor de facut - Lecturi si Arome says:
      November 12, 2016 at 4:35 am

      […] Chiftelute cu linte si hrisca […]

      Reply

    Leave a Reply Cancel reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Rate this recipe:  

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Urmareste-ma si aici

    Ultimele retete

    • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
    • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
    • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

    Archives

    October 2016
    MTWTFSS
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31 
    « Sep   Nov »

    Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316