Cred ca astazi ar fi trebuit sa fac cartea de bucate a jumatatii de an pe care tocmai o incheiem dar am sa respect traditia lunara si am sa alcatuiesc carte de bucate a lunii iunie 2015, o luna cu multe amintiri frumoase si cu retete delicioase.
Luna asta am pregatit si publicat 14 retete simple si delicioase, mare parte din ele cu deserturi (prajituri, inghetate, torturi) dar si gemuri si o singura reteta de fel principal. Nu sunt multe retete, asa ca in alte luni dar, zic eu, nici putine. Mai ales ca a fost o luna plina in care m-am bucurat de participarea la evenimentul culinar al anului din punct de vedere al bloggerului, sa ne intelegem :). Ma refer la participarea mea la Food Bloggers Conference despre care v-am povestit mai multe la momentul respectiv cand va spuneam ca am cunoscut personal pe o parte din ceilalti bloggeri cu care m-am imprietenit pe Facebook dar si cunoscuti profesionisti ai nisei, cum ar fi chef Florin Dumitrescu si chef Foa.
Dar sa lasam povestile acum si sa rasfoim impreuna micuta carte de bucate virtuala alcatuita pe baza retetelor publicate in luna iunie a anului de gratie 2015.
Carte de bucate – luna iunie 2015
- Tort cu crema de panna cotta din lapte de cocos
- Clafoutis cu cirese
- Inghetata cu dulceata de trandafiri
- Mancare de mazare cu carne tocata
- Gem din rubarba si caise
- Cookies cu nuca si ciocolata
- Pandispan cu capsuni
- Gem de capsune
- Desert rapid cu frisca si dulceata de trandafiri
- Marmelada din flori de soc fara zahar
- Sirop din petale de trandafiri si o dulceata improvizata
- Inghetata din capsuni cu mascarpone
- Biscuiti cu fulgi de ovaz si sirop de papadie
- Dulceata din flori de salcam fara zahar
Va mai invit si sa revedeti parada retetelor de la ”Provocarea secreta”, parada pe care am avut bucuria sa o organizez pe site luna aceasta cu retetele pregatite de celelalte blogerite culinare in luna mai si sa cititi ce am scris despre inghetata cu fructe, un ”must have” al verii”.
Sa aveti o luna iulie la fel de frumoasa ca cea care se incheie azi si sa ne regasim cu bine peste alte 30 de zile de vara cu povesti si retete, sper pe placul vostru.
Spor la gatit!
Leave a Reply