Anul acesta, (2015, ca sa fiu mai exacta), ca niciodata au fost foarte multe capsuni pe piata. Atat de multe incat pretul lor a scazut foarte mult, ajungand chiar si 3 ron. Asa ca am profitat de ocazie si am cumparat doua ladite cu capsune si o parte le-am consumat ca atare, o parte le-am folosit la o prajitura si bineinteles ca am facut si un gem de capsuni ca sa avem pentru la iarna. Desi e o reteta simpla si cred ca stiuta de toata lumea, m-am gandit ca ar prinde totusi bine sa o trec si aici, in cartea de bucate virtuala a blogului. Asa ca astazi ca scriu cum facem noi acasa gemul de capsune dupa o reteta pe care o am de la mama mea.
Reteta de gem de capsune
- Ingrediente pentru reteta de gem de capsune
3 kg capsuni
1 kg zahar
o lingurita de sare de lamaie (optional)
- Mod de preparare pentru reteta de gem de capsune
- Curatam de codite capsunile si le spalam bine
- Punem capsunile intr-o oala incapatoare in care urmeaza sa fierbem gemul si adaugam zaharul peste ele
- Acoperim si lasam peste noapte sau macar opt ore capsunile impreuna cu zaharul ca sa lase zeama si sa se topeasca zaharul.
Vezi aici si o varianta video a retetei!
Apasa pe poza si aboneaza-te si tu la canalul de Youtube!
- A doua zi punem oala pe aragaz, la foc mic si fierbem capsunile pana cand scade zeama si se leaga siropul.
- Cand gemul este gata il punem in borcane sterilizate in prealabil (procedam ca aici) si apoi le pastram pe iarna in camara.
- Tips&Trics
Optional putem adauga la fierbere si o lingurita de sare de lamaie. Eu am incercat si cu sare de lamaie si fara si in ambele variante gemul s-a pastrat bine peste iarna.
Spor la treaba sa aveti!
Iuliana says
Ma mut la tine! La noi n-am găsit căpșune sub 6 RON :( cate borcane de gem ti-au ieșit?
Claudia V says
Am facut doua ture de gem :))
Drept sa zic nu mai stiu cate borcane am ca la cate dulceturi si gemuri si siropuri am facut anul asta am pierdut sirul :))))