• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

June 11, 2015 · 8 Comments

Gem de capsune

De post (vegan)· Dulceturi/Conserve

Spune si altora!
       

gem de capsune Lecturi si AromeAnul acesta, (2015, ca sa fiu mai exacta), ca niciodata au fost foarte multe capsuni pe piata. Atat de multe incat pretul lor a scazut foarte mult, ajungand chiar si 3 ron. Asa ca am profitat de ocazie si am cumparat doua ladite cu capsune si o parte le-am consumat ca atare, o parte le-am folosit la o prajitura si bineinteles ca am facut si un gem de capsuni ca sa avem pentru la iarna. Desi e o reteta simpla si cred ca stiuta de toata lumea, m-am gandit ca ar prinde totusi bine sa o trec si aici, in cartea de bucate virtuala a blogului. Asa ca astazi ca scriu cum facem noi acasa gemul de capsune dupa o reteta pe care o am de la mama mea.

Reteta de gem de capsune

  • Ingrediente pentru reteta de gem de capsune

3 kg capsuni
1 kg zahar
o lingurita de sare de lamaie (optional)

  • Mod de preparare pentru reteta de gem de capsune
  • Curatam de codite capsunile si le spalam bine
  • Punem capsunile intr-o oala incapatoare in care urmeaza sa fierbem gemul si adaugam zaharul peste ele
  • Acoperim si lasam peste noapte sau macar opt ore capsunile impreuna cu zaharul ca sa lase zeama si sa se topeasca zaharul.

Vezi aici si o varianta video a retetei!
Apasa pe poza si aboneaza-te si tu la canalul de Youtube!

  • A doua zi punem oala pe aragaz, la foc mic si fierbem capsunile pana cand scade zeama si se leaga siropul.
  • Cand gemul este gata il punem in borcane sterilizate in prealabil (procedam ca aici) si apoi le pastram pe iarna in camara.
  • Tips&Trics

Optional putem adauga la fierbere si o lingurita de sare de lamaie. Eu am incercat si cu sare de lamaie si fara si in ambele variante gemul s-a pastrat bine peste iarna.

Spor la treaba sa aveti!


Spune si altora!
       
 
      
« Desert rapid cu frisca si dulceata de trandafiri
Pandispan cu capsuni »

Comments

  1. Iuliana says

    June 11, 2015 at 8:13 pm

    Ma mut la tine! La noi n-am găsit căpșune sub 6 RON :( cate borcane de gem ti-au ieșit?

    Reply
    • Claudia V says

      June 11, 2015 at 8:27 pm

      Am facut doua ture de gem :))
      Drept sa zic nu mai stiu cate borcane am ca la cate dulceturi si gemuri si siropuri am facut anul asta am pierdut sirul :))))

      Reply

Trackbacks

  1. Gem de mure conservat pentru iarnă - Lecturi si Arome says:
    August 10, 2020 at 5:46 pm

    […] Mai bine spus confirmarea rețetei pentru că nu e mare diferență între un gem de mure și unul de căpșune, a cărui rețetă o găsiți deja pe blog. Ca mod de preparare, vreau să […]

    Reply
  2. Pandispan cu capsuni - Lecturi si Arome says:
    May 23, 2020 at 1:55 pm

    […] cum v-am spus si ieri cand am scris reteta de gem de capsune, in afara de a le conserva in acest fel pe iarna, am folosit capsunile si la o prajitura simpla […]

    Reply
  3. Papanasi moldovenesti - Lecturi si Arome says:
    May 17, 2018 at 1:56 pm

    […] si am primit o farfurie cu un fel de gogoasa mare cu un mot pe deasupra si ”ornata” bine cu dulceata si […]

    Reply
  4. Sirop de capsuni concentrat - Lecturi si Arome says:
    June 2, 2016 at 4:28 pm

    […] nu suntem mari consumatori de dulceata, anul acesta nu am mai facut gem de capsuni desi capsuni sunt din belsug si poate ar fi merita sa le conservam asa pentru iarna. Am preferat […]

    Reply
  5. Papanasi moldovenesti - Lecturi si Arome says:
    May 10, 2016 at 12:32 pm

    […] si am primit o farfurie cu un fel de gogoasa mare cu un mot pe deasupra si ”ornata” bine cu dulceata si frisca. Au fost buni, nu zic nu insa nu aveau gustul acela de papanasi pe care il stiu din […]

    Reply
  6. Pandispan cu capsuni - Lecturi si Arome says:
    June 12, 2015 at 4:29 am

    […] ← Gem de capsune […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

June 2015
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
« May   Jul »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316