• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

June 3, 2015 · 10 Comments

Dulceata din flori de salcam fara zahar

Dulceturi/Conserve

Spune si altora!
 2     
2
Shares

Dulceata din flori de salcam fara zahar

Daca luna trecuta v-am spus cum am facut dulceata din petale de flori de salcam, astazi o sa va dau o alta reteta. Asemanatoare dar nu identica. In primul rand pentru ca este vorba de varianta de dulceata de salcam mai cunoscuta, adica cea in care se folosesc florile intregi si apoi pentru ca nu are in compozitie zahar.

Da, ati citit bine, nu are zahar, nu este calorica si o putem consuma fara sa ne simtim… vinovati. Sau, daca avem anumite probleme de sanatae, o putem consuma fara grija pentru ca nu contine zahar obisnuit ci indulcitor natural obtinut din stevie.gem din flori de salcam 1

Cred ca ati ghicit deja, este vorba despre indulcitorul Green Sugar (cu care eu am mai gatit cateva retete – vezi aici si aici). Specialistii de la Remedia au resusit sa scoata pe piata, de curand si un gelifiant pe care am avut ocazia sa il testez.

Are un mod de preparare foarte usor si rapid si chiar daca pe recomandarile de preparare era scris ca se poate folosi pentru a obtine dulceata/gem din fructe, eu am incercat sa fac dulceata/gem din flori … de salcam :)

Desi am denumit-o dulceata, ca si aspect as putea spune ca seamana mai degraba cu un gem pentru ca este compacta ca si gemul. La urma urmei cred ca denumirea nu mai conteaza ci faptul ca este sanatoasa si ca poti gusta din ea chiar si dupa ora cinei ;)

Reteta de dulceata din flori de salcam fara zahar

  • Ingrediente pentru dulceata din flori de salcam fara zahar

500 de grame de flori de salcam
400 grame de apa
523 grame de gelifiant Green Sugar 
zeama de la o lamaie mare sau de la doua mai mici

Dulceata din flori de salcam fara zahar_1

  • Mod de preparare pentru dulceata din flori de salcam fara zahar
  1. Alegem florile de salcam si le spalam foarte bine in mai multe ape.
  2. Punem o oala mare pe foc si cand aceasta incepe sa fiarba adaugam florile de salcam si le fierbem doua, trei minute dupa care le scoatem din apa fierbinte, le clatim bine cu apa rece si le lasam la scurs.
  3. Separat punem intr-o craticioara 400 ml de apa si adaugam 523 de grame de Green Sugar gelifiant. Amestecam bine si apoi punem craticioara pe aragaz, la foc mic ca sa se topeasca lent gelifiantul.
  4. Cand gelifiantul s-a topit si siropul a inceput sa se ingroase adaugam cele 500 de grame de flori de salcam fierte in prealabil.
  5. Lasam sa fiarba impreuna cu gelifiantul, amestecand din cand in cand, pana cand observam lichidul a scazut si dulceata/gemul s-a legat.
  6. Cat timp fierbe dulceata pe foc, spalam cateva borcane si le sterilizam in cuptorul incins la 150 grade pentru cinci minute.
  7. Punem dulceata fierbinte in bocanele sterilizate in prealabil si asezate pe un suport de metal ca sa nu se crape cand se adauga dulceata fierbinte. 
  8. Inchidem capacele, intoarcem borcanele cu gura in jos si apoi le acoperim cu o paturica astfel incat sa se raceasca lent, apoi le pastram in camara

Pofta buna sa aveti!

Pentru reteta de dulceata din petale de flori de salcam (varianta CU zahar)
click AICI

dulceata din flori de salcam


Spune si altora!
 2     
2
Shares
 
2
Shares
 2    
« Parada retetelor din “Provocarea Secreta” luna mai 2015
Biscuiti cu fulgi de ovaz si sirop de papadie »

Comments

  1. Iuliana says

    June 4, 2015 at 7:42 am

    Cred ca gemul/dulceata asta e visul oricarei femei. Aromata, parfumata si sa nu ingrase…wow! :)

    Reply
    • Claudia V says

      June 4, 2015 at 8:24 am

      Cam asa ceva ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Dulceata de visine fara zahar cu arome de lavanda says:
    June 27, 2020 at 10:26 am

    […] luna trecuta v-am dat trei retete de gemuri fara zahar, cu soc, caise si rubarbar si flori de salcam, luna iulie a fost luna visinilor si nu putea scapa ocazia sa nu incerc si o dulceata de visine […]

    Reply
  2. Marmelada din flori de soc fara zahar - Lecturi si Arome says:
    May 2, 2018 at 9:12 am

    […] zic ca am vrut sa testez si noul gelifiant de la Green Sugar asa ca am experimentat si retete de dulceata fara zahar. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || […]

    Reply
  3. Gem asortat din caise si rubarbar fara zahar... si un concurs says:
    May 2, 2018 at 9:05 am

    […] tip de indulcitor fara calorii iar luna trecuta am testat si gelifiantul Green Sugar in reteta de dulceata din flori de salcam fara zahar si marmelada din flori de soc fara zahar. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || […]

    Reply
  4. Sirop de capsuni concentrat - Lecturi si Arome says:
    June 2, 2016 at 5:50 am

    […] Din pacate nu am testat alta metoda de conservare pe timpul iernii decat cea prin congelare. Am facut putin cantitativ si l-am si consumat in mare parte asa ca nu am mai avut ce pune si in borcane. Ramane sa faceti voi incercarea asta, daca il pregatiti din mai mult de 600 grame de capsuni si apoi sa reveniti cu impresii. Ideea ar fi aceeasi ca la conservarea dulcetei, adica turnat in borcan/sticla sterilizata (vedeti aici cum). […]

    Reply
  5. Gem de capsune - Lecturi si Arome says:
    May 24, 2016 at 9:10 am

    […] gemul este gata il punem in borcane sterilizate in prealabil (procedam ca aici) si apoi le pastram pe iarna in […]

    Reply
  6. Clatite cu flori de salcam - Lecturi si Arome says:
    May 17, 2016 at 4:05 pm

    […] servim calde ungand in prealabil clatitele cu dulceata din flori de salcam, cu zahar sau fara zahar, dupa dorinte, preferinte si […]

    Reply
  7. Marmelada din flori de soc fara zahar - Lecturi si Arome says:
    June 9, 2015 at 9:37 am

    […] Dulceata din flori de salcam fara zahar June 3, 2015 […]

    Reply
  8. Sirop din petale de trandafiri si o dulceata improvizata says:
    June 8, 2015 at 3:19 am

    […] Dulceata din flori de salcam fara zahar June 3, 2015 […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 motive să folosești o hotă în bucătărie September 4, 2023
  • Cum să faci Sangria, băutura spaniolă cu vin și fructe September 1, 2023
  • Cum găsești echilibrul perfect între eleganță și comoditate atunci când gătești August 28, 2023

Archives

June 2015
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
« May   Jul »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316