Marmelada din flori de soc fara zahar
V-am spus zilele trecuta ca seria retetelor de gemuri, dulceturi si siropuri va continua saptamana asta pentru ca am pregatit in primavara si vara acestui an foarte multe retet din aceasta categorie. Ca in nici un an, de altfel si sa nu ma intrebati cum de mi-a venit sa fac atatea pentru ca nici eu nu stiu.
Tot am zis ca un borcan de dulceata din petale de flori de salcam nu ar strica, ba ca un sirop de liliac e bun la casa omului. Si tot asa. Ca sa nu mai zic ca am vrut sa testez si noul gelifiant de la Green Sugar asa ca am experimentat si retete de dulceata fara zahar.
Si daca tot vorbim de dulceata fara zahar si de testari m-am gandit eu asa… ce ar fi sa incerc o si o dulceata din flori de soc fara zahar. Doar ca, stiti cum se spune socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ si in final am pregatit o marmelada din flori de soc fara zahar.
Nu pot spune ca e dulceata pentru ca a iesit foarte compacta, ca o marmelada. Asa ca astazi o sa va scriu reteta de marmelada din flori de soc fara zahar care in principiu nu difera prea mult de modul de preparare pe care il stiti deja de la dulceata din flori de salcam fara zahar.
Reteta de marmelada din flori de soc fara zahar
- Ingrediente pentru reteta de marmelada din flori de soc fara zahar
300 grame de flori de soc
200 grame de gelifiant Green Sugar
1,5 litri de apa (aproximativ) pentru fiert florile
150 grame de apa pentru marmelada
zeama de la o lamaie mica
- Mod de preparare pentru reteta de marmelada din flori de soc fara zahar
- Spalam foarte, foarte bine, in mai multe ape, florile de soc fiind foarte atenti la musculitele care stau pe ele. E o munca migaloasa dar in final merita pentru ca va veti delecta cu o gustoasa marmelada din flori de soc fara zahar.
- Dupa ce am spalat bine florile, le desprindem cu grija de pe ramurele si eventual le mai spalam inca o data.
- Punem o oala cu apa pe foc si cand acesta clocoteste punem florile de soc si dam doua trei clocote dupa care le scoatem intr-o sita si le racim sub jet de apa.
- Intr-o alta oala amestecam cele 150 de grame de apa cu 200 grame de gelifiant Green Sugar si punem oala pe foc (la foc mic
- Amestecam din cand in cand si lasam sa se topeasca gelifiantul si sa se formeze un sirop.
- Cand am obtinut un sirop care incepe sa se ingroase adaugam florile de soc oparite in prealabil, zeama de la o lamaie, si lasam sa fiarba la foc mic pana cand mai scade din lichid si se leaga siropul (maxim un sfert de ora). Florile de soc fiind foarte mici in final totul va deveni compact ca o marmelada.
- Cand am obtinut marmelada o punem asa fierbinte cum este ea in borcane sterilizate in prealabil sau, daca o consumam pe loc nu mai avem nevoie de sterilizare dar pastram borcanelele in frigider pana cand le consumam. Din cantitatile date de mine nu ies decat doua borcanele mici asa ca depinde de voi cum decideti sa le pastrati.
Spor la treaba sa aveti!
[…] De atunci am mai avut ocazia sa pregatesc si alte retete in care am folosit acest tip de indulcitor fara calorii iar luna trecuta am testat si gelifiantul Green Sugar in reteta de dulceata din flori de salcam fara zahar si marmelada din flori de soc fara zahar. […]