Daca tot am facut anul acesta sirop din petale de trandafiri si am experimentat o dulceata improvizata din florile de trandafiri pe care le-am folosit la obtinerea siropului, m-am gandit ca ar fi interesant sa experimentez si ceva dulce cu ele. In afara de a le folosi pentru ca indulci limonada sau a manca pur si simplu dulceata de trandafiri care si asa nu era prea multa. A iesit doar un singur borcanel de 400 de grame deci, doar de pofta a ajuns. Si cat sa mai fac un desert rapid cu frisca si dulceata de trandafiri intr-o zi de duminica cand cel mic dorea ceva bun iar eu trebuia sa improvizez rapid asa ceva
Asa ca, vara fiind, ce ar fi putut fi mai bun si mai gustos de pregatit, in afara de acel desert de care va spuneam, decat … o aromata si delicioasa inghetata cu dulceata de trandafiri si putin sirop ca sa fie pe gustul sotului care prefera dulciurile un pic mai dulci decat mine.
Desi exista multe metode de a prepara inghetata, in varianta de astazi am preferat varianta mai usor digerabila, ca sa zic asa, adica cea cu lapte si oua. Nu smantana, nu iaurt, ci doar lapte de 1,5% grasime si trei oua de casa. Sanatos, usor de facut si nu va pot descrie cat de bun. Merita sa o incercati si voi daca aveti dulceata de trandafiri in casa sau chiar inlocuind dulceata de trandafiri cu un alt gen de dulceata daca tot e sezonul in care pregatim camara pentru iarna.
Nu uitat, daca incercati reteta, in orice varianta a ei, acum aveti posibilitatea sa incarcati si o poza prin formularul de la comentarii. Mi-ar placea sa aflu ca v-a placut si sa vad cum v-a iesit :)
Reteta de inghetata cu dulceata de trandafiri
- Ingrediente pentru reteta de inghetata cu dulceata de trandafiri
doua linguri incarcate cu dulceata de petale de flori de trandafiri
o lingura de sirop din petale de flori de trandafiri
3 oua
un litru de lapte
o lingura de zahar
- Mod de preparare pentru reteta de inghetata cu dulceata de trandafiri
- Batem bine ouale cu zaharul si cand devine totul omogen, ca o crema, dupa care adaugam laptele si amestecam bine.
- Punem compozitia intr-un vas pe baie de aburi si amestecam continuu pana cand aceasta scade si ajunge de consistenta unei smantani, moment in care o luam de pe foc si o lasam sa se raceasca.
- Cand ajunge la temperatura camerei adaugam dulceata si siropul de trandafiri si omogenizam bine compozitia.
- O data racita formam inghetata cu ajutorul masinii de facut inghetata pe care o utilizam conform instructiunilor de folosire.
- Cand aceasta este formata, scoatem inghetata din masina de facut inghetata, o punem in recipient de plastic si o dam la congelator pana a doua zi cand putem sa o consumam adaugand, pentru un plus de savoare, inca putina dulceata sau sirop de trandafiri pe deasupra.
Nota: Daca nu aveti masina de facut inghetata puteti sa o preparati prin metoda descrisa la reteta de inghetata de capsuni cu mascarpone
Alte retete de inghetata:
Inghetata de capsuni cu mascarpone
Inghetata de zmeura fara zahar
Inghetata de casa cu piersici si iaurt
Inghetata de afine cu topping de serbet
Inghetata raw vegan de ciocolata
Pofta buna sa aveti!
anda says
Imi surade ideea de inghetata cu aroma de trandafiri. Pe langa gustul placut,este si sanatoasa ;) Multumesc pentru idee si reteta !
Claudia V says
Cu placere, Anda! Ma bucur ca ti-am dat o idee de desert sanatos :)
Iuliana says
Anul asta m-ai inebunit cu siropurile, dulceturile, inghetatle, etc….! Cred ca ma mut la tine, ca nu se mai poate!
Claudia V says
:))) Stai ca mai urmeaza.
Daca te muti la mine nu iti garantez aceeasi greutate pana la sfarsitul anului pentru ca si la mine se cam misca acul cantarului :)))
Ionela says
Anul asta am reusit sa fac citeva borcanase mici de dulceață de trandafiri.Am si pus la deshidratat flori de trabdafiri pentru ceai di alte rețete culinare …astept urmatoarele flori ca sa incerc si înghețata. Va sfatuiesc sa cautati online plante de trabdafiri de Damasc….sint cei mai parfumati si cei mai buni pentru dulceață sau sirop….eu miam adunat vreo 10 butasi…..si vreu sa imi maresc plantatia din ramuri.Multumesc pentru rețeta
Claudia Vasilache says
Sper sa va placa si inghetata :)