• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

June 12, 2015 · 4 Comments

Pandispan cu capsuni

Prajituri· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
       

Pandispan cu capsuni. Reteta simpla si rapida.

Asa cum v-am spus si ieri cand am scris reteta de gem de capsune, in afara de a le conserva in acest fel pe iarna, am folosit capsunile si la o prajitura simpla adica la un pandispan cu capsuni. Asa ca azi o sa adaug in cartea de bucate virtuala aceasta reteta simpla si rapida de pandispan cu capsuni care in principiu se poate pregati folosind orice fel de fructe, nu doar capsunile.

Puteti sa o faceti si cu prune ca in reteta de prajitura cu iaurt si prune sau chiar si cu mure ca in reteta de prajitura cu mure si iaurt sau cu cirese ca tot a inceput sezonul lor. Doar lipsa imaginatiei si a materiei prime sa va poata impiedica sa faceti in zeci de combinatii aceasta reteta simpla de prajitura.

pandispan cu capsuni

Sper sa va placa aceasta reteta simpla si rapida de pandispan cu capsuni si sa o incercati si voi. Daca nu aveti capsuni puteti folosi si altfel de fructe ca sa o incercati. Un exemplu ar fi merele, rubarba, piersicile etc.

Pandispan cu capsuni
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
30 mins
Total time
45 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Desert
Cuisine: Romaneasca
Serves: 12 portii
Ingrediente
  • 8 oua
  • 100 grame de zahar
  • 200 grame de faina
  • 100 grame de ulei
  • 75 grame de apa carbogazoasa
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 300 grame de capsuni
  • o lingura de zahar pudra
3.5.3251

Mod de preparare pentru reteta de pandispan cu capsuni

  • Pregatim capsunile: le spalam, le scoatem coditele si apoi le taiem in patru sau in doua, cum dorim.
  • Incingem cuptorul la 190 de grade si pregatim o tava. Fie punem hartie de copt, fie ungem cu ulei si presaram faina peste, fie lasam asa cum este ea, daca folosim tava de silicon.
  • Separam albusurile de galbenusuri si le punem in castroane separate.
  • Albusurile le batem pana cand devin o spuma ferma, moment in care adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat si alte esente daca dorim.

Vezi mai jos cum se face un tiramisu cu capsuni
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube!

  • Batem albusurile in continuare pana cand formam o compozitie ca de bezea.
  • Peste galbenusuri adaugam uleiul si amestecam foarte bine pana cand se omogenizeaza si devine totul ca o crema.
  • Adaugam treptat, peste albusurile batute spuma, compozitia de ou si ulei fara a folosi insa telul sau robotul de bucatarie. Facem incorporarea prin miscari usoare de jos in sus si ne ajutam de o lingura de lemn sau paleta de silicon,  pentru a mentine aerarea albusurilor.
  • La fel procedam si cand incorporam apa minerala si apoi, la sfarsit faina.
  • Turnam compozitia in tava pregatita mai devreme
  • Capsunile le dam putin prin zahar pudra si le punem din loc in loc peste pandispan
  • Dam tava la cuptor pentru aproximativ 30 minute (in functie de cuptor). Pandispanul va fi gata atunci cand acesta incepe sa se desprinda de pe margini. Ca sa fim siguri putem face testul cu scobitoarea si daca iese curata scoatem tava din cuptor. 
  • Lasam pandispanul sa se raceasca in tava si apoi taiem prajitura in bucati de marimea si forma dorita, le pudram cu zahar si le asezam pe un platou sau o farfurie.

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
       
 
      
« Gem de capsune
Cookies cu nuca si ciocolata ( Mexican Wedding Cookies) »

Comments

  1. Iuliana says

    June 12, 2015 at 8:35 am

    Tare-s bune prajiturile astea cu fructe! Am facut si eu cu cirese, cred ca in week-end fac si cu capsune :)

    Reply
    • Claudia V says

      June 12, 2015 at 2:51 pm

      Ha ha. Eu vreau sa fac maine cu cirese :)))) De capsuni sunt satula deja :))) Si cred ca si cei ce urmaresc blogul sunt deja suprasaturati de capsune :))

      Reply

Trackbacks

  1. 10 + retete delicioase cu capsuni pe care trebuie sa le incerci - Lecturi si Arome says:
    May 27, 2021 at 10:00 am

    […] Pandispan cu capsuni – click aici […]

    Reply
  2. Bavareza cu capsuni si trandafiri - Lecturi si Arome says:
    May 30, 2016 at 8:57 am

    […] Pandispan cu capsuni (vezi aici reteta) […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

June 2015
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
« May   Jul »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316