Pandispan cu capsuni. Reteta simpla si rapida.
Asa cum v-am spus si ieri cand am scris reteta de gem de capsune, in afara de a le conserva in acest fel pe iarna, am folosit capsunile si la o prajitura simpla adica la un pandispan cu capsuni. Asa ca azi o sa adaug in cartea de bucate virtuala aceasta reteta simpla si rapida de pandispan cu capsuni care in principiu se poate pregati folosind orice fel de fructe, nu doar capsunile.
Puteti sa o faceti si cu prune ca in reteta de prajitura cu iaurt si prune sau chiar si cu mure ca in reteta de prajitura cu mure si iaurt sau cu cirese ca tot a inceput sezonul lor. Doar lipsa imaginatiei si a materiei prime sa va poata impiedica sa faceti in zeci de combinatii aceasta reteta simpla de prajitura.
Sper sa va placa aceasta reteta simpla si rapida de pandispan cu capsuni si sa o incercati si voi. Daca nu aveti capsuni puteti folosi si altfel de fructe ca sa o incercati. Un exemplu ar fi merele, rubarba, piersicile etc.
- 8 oua
- 100 grame de zahar
- 200 grame de faina
- 100 grame de ulei
- 75 grame de apa carbogazoasa
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 300 grame de capsuni
- o lingura de zahar pudra
Mod de preparare pentru reteta de pandispan cu capsuni
- Pregatim capsunile: le spalam, le scoatem coditele si apoi le taiem in patru sau in doua, cum dorim.
- Incingem cuptorul la 190 de grade si pregatim o tava. Fie punem hartie de copt, fie ungem cu ulei si presaram faina peste, fie lasam asa cum este ea, daca folosim tava de silicon.
- Separam albusurile de galbenusuri si le punem in castroane separate.
- Albusurile le batem pana cand devin o spuma ferma, moment in care adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat si alte esente daca dorim.
Vezi mai jos cum se face un tiramisu cu capsuni
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube!
- Batem albusurile in continuare pana cand formam o compozitie ca de bezea.
- Peste galbenusuri adaugam uleiul si amestecam foarte bine pana cand se omogenizeaza si devine totul ca o crema.
- Adaugam treptat, peste albusurile batute spuma, compozitia de ou si ulei fara a folosi insa telul sau robotul de bucatarie. Facem incorporarea prin miscari usoare de jos in sus si ne ajutam de o lingura de lemn sau paleta de silicon, pentru a mentine aerarea albusurilor.
- La fel procedam si cand incorporam apa minerala si apoi, la sfarsit faina.
- Turnam compozitia in tava pregatita mai devreme
- Capsunile le dam putin prin zahar pudra si le punem din loc in loc peste pandispan
- Dam tava la cuptor pentru aproximativ 30 minute (in functie de cuptor). Pandispanul va fi gata atunci cand acesta incepe sa se desprinda de pe margini. Ca sa fim siguri putem face testul cu scobitoarea si daca iese curata scoatem tava din cuptor.
- Lasam pandispanul sa se raceasca in tava si apoi taiem prajitura in bucati de marimea si forma dorita, le pudram cu zahar si le asezam pe un platou sau o farfurie.
Pofta buna sa aveti!
Iuliana says
Tare-s bune prajiturile astea cu fructe! Am facut si eu cu cirese, cred ca in week-end fac si cu capsune :)
Claudia V says
Ha ha. Eu vreau sa fac maine cu cirese :)))) De capsuni sunt satula deja :))) Si cred ca si cei ce urmaresc blogul sunt deja suprasaturati de capsune :))