Luna trecuta am participat la un concurs de fotografie culinara organizat pe un site indragit de mine si cu siguranta si de voi, “Retete ca la mama”. Desi nu am castigat marele premiul, am avut totusi satisfactia ca fotografia mea s-a clasat a doua, la diferenta de doar un punct fata de prima clasata. Fapt ce nu poate decat sa ma bucure si sa imi arate ca sunt pe drumul cel bun in ce priveste deslusirile tainelor fotografiei culinare. Mai e inca foarte mult de invatat, sunt, clar destule greseli in fotografia facuta dar satisfactia de moment ramane, fara doar si poate.
Cum reteta pe care am pregatit-o pentru inscrierea in concurs a avut ca rezultat niste biscuiti deosebit de buni, m-am gandit ca nu ar fi rau sa v-o recomand si voua. Acesti biscuiti cu fulgi de ovaz sunt foarte buni pentru cei mici dar si pentru noi, cei mare alaturi de o cana cu lapte, ceai sau cafeaua de dimineata.
Eu am modificat foarte putin reteta Laurei de biscuiti cu fulgi de ovaz in sensul ca am pus sirop de papadie, neavand miere in casa, an mai redus din zahar ca sa fie pe gustul nostru si nu am mai adaugat ciocolata ca sa il conving pe cel mic ca si biscuitii fara ciocolata sunt buni :) Chiar si cu aceste mici modificari rezultatul final a fost ca am obtinut niste biscuiti foarte gustosi si care s-au mentinut fragezi chiar si peste cateva zile. Asa ca vi-i recomand cu toata incredere. Nu veti regreta daca veti incerca si voi reteta de biscuiti cu fulgi de ovaz si sirop de papadie.
Reteta de biscuiti cu fulgi de ovaz si sirop de papadie
- Ingrediente pentru reteta de biscuiti cu fulgi de ovaz si sirop de papadie
140 grame de unt
140 grame de faina tip 000
100 grame de fulgi de ovaz
70 de grame de zahar brun
o lingura de sirop de papadie sau miere
o lingurita rasa de praf de copt
un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
o jumatate de lingurita de scortisoara
un praf de sare
- Mod de preparare pentru reteta de biscuiti cu fulgi de ovaz si sirop de papadie
- Aprindem cuptorul la 160 de grade Celsius
- Untul, la temperatura camerei il amestecam bine cu zaharul si il mixam pana cand devine o crema.
- Adaugam siropul de papadie si laptele si mixam
- Amestecam faina cu praful de copt, sarea si bicarbonatul si o adaugam peste crema de unt.
- Incorporam foarte bine faina cu ajutorul mixerului sau chiar un tel, daca avem timp si rabdare, pana cand obtinem o compozitie omogena.
- Peste aluatul obtinut adaugam fulgii de ovaz si mixam. Amestecam iar pana la omogenizare.
- Formam cu ajutorul maine mici bilute din compozitia obtinuta si le asezam intr-o tava pe care am pus in prealabil hartie de copt.
- Dam tava la cuptorul incins in prealabil pentru aproximativ 25-30 de minute, pana cand vedem ca se formeaza o crusta aurie din loc in loc si se rumenesc pe fund.
- Cand sunt gata, scoatem tava din cuptor si lasam biscuitii sa se raceasca in tava, dupa care, pentru racirea completa ii vom transfera pe un gratar special pentru racirea prajiturilor. Dupa ce s-au racit se pot pastra in cutii speciale pentru pastrarea biscuitilor si fursecurilor sau chiar intr-un borcan cu capac etans.
Pofta buna sa aveti!
[…] Biscuiti cu fulgi de ovaz (click aici pentru reteta) […]