Am ajuns astazi si la traditionala, de acum carte de bucate lunara, pentru luna februarie, bineinteles. O luna scurta dar bogata in retete si diferite articole publicate. Desi luna aceasta au fost mai putine retet fata de lunile trecute, doar 13 la numar, am compensat printr-o serie de alte articole din categoria Practic si Util, care sper sa va fi placut. Am avut si un concurs lunar, la care ma bucur ca v-ati inscris in numar mare si am participat, impreuna cu alti 12 bloggeri culinari la o frumoasa si provocatoare campanie de promovare a bucatariei asiatice. Cam asta ar fi pe scurt activitatea din luna care se incheie azi. Dar sa nu mai stam de vorba si sa vedem impreuna ce cum am alcatuit o noua carte de bucate lunara. :)
Carte de bucate lunara – februarie 2015
Aperitiv
Pate de avocado cu nuci si usturoi
Fel de baza
Frigarui de pui in sos din lapte de cocos
Iepure la cuptor in sos de rosii si masline
Mancare de naut cu carne de porc in stil asiatic
Piept de pui cu sos Teriyaki si ananas
Varza de Bruxelles la cuptor cu sos Bechamel
Desert
Desert rapid din cozonac si crema Chantilly
Pariziene cu nuca si gem de mere
Prajitura inteligenta cu lapte si vanilie
Prajitura cu foietaj, mousse de ciocolata si portocale
Bauturi naturale
Iar in ce priveste articolele din categoria Practic & Util, luna aceasta am discutat despre :
Trei tipuri de seminte si beneficiile lor
Electrocanice incorporate, da sau nu?
Cum sa faci frisca din smantana batuta si/sau crema Chantilly
Uleiul din seminte de in si continutul in Omega-3
Va astept sa imi fiti alaturi si in luna martie, luna de inceput a primaverii, in care sper ca va voi putea povesti despre alte retete si aduce informatii utile dar si multe alte surprize placute.
O primavara senina sa aveti!
RamonaM says
Pateul de avocado imi lasa gura apa! Super mozaic!
Claudia V says
Multumesc, Ramona :)