• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome




  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

February 19, 2015 · 5 Comments

Varza de Bruxelles la cuptor cu sos Bechamel

Feluri de baza· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
  •  
  • 20
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    20
    Shares

varza de bruxelles la cuptor

Desi nu prea sunt adepta sosurilor gata preparate, cumparate din comert, uneori, cand situatia o impune, mai recurg si eu la ele. Asa s-a intamplat si cu sosul Bechamel din reteta de astazi. Ca sa fiu mai clara, m-a trezit cu el in bucatarie, primit, sa ii zicem, cadou, desi nu asta ar fi chiar cuvantul potrivit. Dar cum asta vara am primit vizita rudelor mele stabilite in Italia si ele nu au venit cu mana goala, nu puteam refuza mica atentie primita. A stat sosul ala in camara cateva luni bune ca si uitasem de el pana zilele trecute cand, rafoind blogul Aurei care mi-a fost repartizat pentru “Provocarea Secreta” de luna asta de catre Cerasella (Saffron and Dates) care organizeaza parada la sfarsit de luna, am zarit o reteta simpla si rapida de varza de Bruxelles facuta la cuptor cu sos Bechamel.

Varza de Bruxelles statea si ea saraca in congelator asteptandu-si randul sa fie transformata in ceva gustos, cel mai probabil o supa cu varza de Bruxelles pe care am pregatit-o acum ceva timp si care mi s-a parut extrem de gustoasa. Insa nu a fost sa fie asa pentru ca dupa ce am vazut reteta Aurei m-am hotarat sa ii schimb destinatia si sa o transform intr-o varza de Bruxelles la cuptor folosint sosul Bechamel  din “dotare”. Cam asta ar fi povestea :) Ideea de retinut este ca atunci cand rasfoiesti un blog culinar e bine sa ai in vedere si ce iti prisoseste prin camara sau frigider pentru a folosi la maxim ingredientele pe care le ai la dispozitie. As incadrea deci reteta de astazi in categoria acelor retete rapide si economice. Voi ce parere aveti? Cum alegeti o reteta de pe un blog culinar pe care il rasfoiti?

Reteta de varza de Bruxelles la cuptor cu sos Bechamel

  • Ingrediente pentru reteta de varza de Bruxelles la cuptor cu sos Bechamel

500 de grame de varza de Bruxelles (eu am folosit congelata)
300 de grame de sos Bechamel
trei linguri de parmezan ras
o jumatate de lingurita de sare
o lingura de ulei de masline
piper

  • Mod de preparare pentru reteta de varza de Bruxelles la cuptor cu sos Bechamel
  1. Decongelam varza de Bruxelles pe jumatate.
  2. Punem la fiert o oala cu apa in care am adaugat o jumatate de lingurita de sare si cand ajunge la punctul de fierbere punem in ea varza de Bruxelles.
  3. O lasam sa fiarba “al dente” adica aproximativ zece minute dupa care o scoatem din apa si o lasam sa se raceasca puti si sa se scurga de apa.
  4. Incingem cuptorul la 190 de grade si pregatim o tava. Eu am folosit un vas dreptunghiular din yena pe care l-am uns cu putin ulei de masline.
  5. Taiem in jumatate fiecare bucata de varza de Bruxelles si asezam jumatatile intr-un singur strat in vasul de yena pregatiti in prealabil.
  6. Presaram peste ele parmezan din belsug, putin piper pentru aroma si apoi turnam sosul Bechamel si il uniformizam peste varza.
  7. Dam vasul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau pana cand vedem ca incepe sa se gratineze putin sosul Bechamel.
  8. Scoatem tava din cuptor si sevim varza de Bruxelles cat este calda inca.

varza de bruxelles la cuptor_1

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
  •  
  • 20
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    20
    Shares
  •  
    20
    Shares
  •  
  • 20
  •  
  •  
  •  
  •  
« Piept de pui cu sos Teriyaki si ananas
Uleiul de in si continutul in Omega-3 »

Comments

  1. Jorjette C says

    February 21, 2015 at 2:13 pm

    Si mie imi place tare mult varza de bruxelless, anul trecut am avut in gradina. Am pus chiar si la murat, a fost excelenta si diferita.

    Reply
  2. Iuliana Sbirnea says

    February 20, 2015 at 4:54 pm

    Suna tare bine reteta ta. Usor si gustos! :)

    Reply
    • Claudia V says

      February 20, 2015 at 7:12 pm

      Daaa, se face tare rapid si fara mari batai de cap :)

      Reply
  3. Aura Carolina Popa says

    February 19, 2015 at 4:02 pm

    Ma bucur nespus de mult ca ti-a placut .Ti-a iesit minunat

    Reply
    • Claudia V says

      February 19, 2015 at 5:19 pm

      Multumesc, Aura! :) Imi plac mancarurile simple si care se fac rapid si am avut ce sa aleg de la tine )

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Paste cu brânză de vaci la cuptor March 2, 2021
  • Ostropel de pui. Cea mai simplă mâncare de pui cu sos de roșii February 24, 2021
  • Ciuperci la tigaie cu ceapă și usturoi. Rețetă DE POST! February 17, 2021

Archives

February 2015
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  
« Jan   Mar »

Copyright © 2021 · captivating theme by Restored 316