Dupa succesul pe care l-a avut in casa friptura de iepure la cuptor in vin am zis ca merita sa incerc si o alta varianta a acesteia, de data asta facuta cu sos de rosii si masline. Tot la cuptor, bineinteles. Iar rezultatul a fost la fel de apreciat ca si prima varianta. Hotarat lucru, ne-am declarat fanii carnii de iepure si cu prima ocazie voi incerca si alt mod de preparare a acesteia. Carnea de iepure mi se pare foarte gustoasa si usor de pregatit. Ca sa nu mai zic ca e si foarte sanatoasa a fi consumata. Dar cred ca stiti asta deja. Poate sa para ca dureaza mult pregatirea ei dar va asigur ca merita.
Reteta de iepure la cuptor cu sos de rosii si masline
- Ingrediente iepure la cuptor cu sos de rosii si masline
un iepure de 1,5 kg
100 grame de masline
o cutie de 400 de grame conserva de rosii in bulion
doua cepe albe de marime medie
50 de grame de vin si 100 ml de apa ( sau doar vin)
doua linguri de ulei
trei catei de usturoi
100 grame de kaiser
un sfert de lingurita de lemongrass
3-4 foi de dafin
o lingurita rasa cu sare (aproximativ)
piper
- Mod de preparare iepure la cuptor cu sos de rosii si masline
- Transam carnea de iepure bucati si o spalam bine
- Facem o marinata din vin, apa, ulei de masline, cateii de usturoi taiati bucati, sare, piper, foile de dafin, lemongrass
- Punem carnea de iepure intr-o punga impreuna cu marinata, o sigilam bine si o lasam la frigider cateva ore ca sa se fragezesca, agitand din cand in cand punga pentru ajunge marinata pe toate bucatile de carne.
- Curatam si taiem felii ceapa
- Punem intr-o tava carnea de iepure impreuna cu zeama in care a stat la marinat
- Punem ceapa taiata solzisori si feliutele de kaiser peste carne, din loc in loc
- Adaugam rosiile impreuna cu sucul lor
- Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor, la 180 de grade (treapta trei a cuptorului).
- Peste jumatate de ora scoatem folia de aluminiu, intoarcem bucatile de carne si pe partea cealalta si adaugam maslinele lasand in continuare friptura la cuptor
- Peste inca o trei sferturi de ora verificam friptura intepand carnea nu o furculita si daca este facuta si sosul a scazut suficient de mult o putem scoate din cuptor. Daca nu, o mai lasam in continuare sa se gateasca verificand din cand in cand.
- Cand este gata o scoatem din cuptor si o putem servi calda dar si rece, dupa preferinte.
- Tips&Trics
Cand verificati carnea alegeti sa face testul pe o bucata de pulpa de iepure deoarece aceasta parte se gateste cel mai greu.
Gatiti carnea de iepure doar la temperatura mica si timp indelungat.
Pofta buna sa aveti!
Alte retete cu iepure:
Friptura cu iepure la cuptor in vin (click aici pentru reteta)
Friptura de iepure cu bere (click aici pentru reteta)
Dana Lalici says
Sa ii spu i iulianei ca este la oferta de maine la Lidl. Trebuie sa vad care dintre cele doua retete ale tale sa o adopt. De aratat, arata splendid! ma duc si la cealalta!
Claudia V says
Multumesc de info :) O sa ii spun sa isi cumpere :)
Si imi mai cumpar si eu ca mai am niste idei de testa cu bietul iepure :p
Dana Lalici says
Desi nu am avut lemongrass si nici kaiser, iepurasul a iesit absolu bestial!!!! Multumesc inca o data pentru reteta, Claudia draga. Intr-adevar e o carne slaba, kaiserul i-ar mai fi dat un pic de grasime. Am ramas surprinsa de cat de tari si bune s-au pastrat maslinele, credeam ca o sa se flescaiasca la cuptor. Sunt absolut incantata.
Claudia V says
Ma bucur ca v-a placut friptura de iepure si iti multumesc ca ai revenit cu impresii.
O poza nu ai facut? Sau nu ati mai avut timp de prea buna ce a fost? :)))
Data viitoare cand mai gasesti carne de iepure sa incerci si celalate reteta. Sa vezi ce faina e aia cu bere ;)
Da si cu cartofi langa :))) Stiu ca la dieta nu e ok dar… un mic rasfat uneori nu strica :p
Iuliana says
Inca nu am reusit sa iau iepure desi am ramas cu gandul la el de cand ai pus prima reteta. Cred ca direct la Lidl ma opresc! Sper sa mai gasesc.
Claudia V says
Din pacate asta era de la congelator. La LIDL nu mai este dar o sa mai fie. Aduc periodic. Si eu am de gand sa mai cumpar cand vad pentru ca mai vreau sa incerc si alte retete cu iepure :)
Deocamdata imi e gandul la o rata luata tot de la ei si nu ma decid cum sa o gatesc :)