• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

February 2, 2015 · 10 Comments

Iepure la cuptor cu sos de rosii si masline

cu carne· Feluri de baza

Spune si altora!
 13     
13
Shares

iepure la cuptor

Dupa succesul pe care l-a avut in casa friptura de iepure la cuptor in vin am zis ca merita sa incerc si o alta varianta a acesteia, de data asta facuta cu sos de rosii si masline. Tot la cuptor, bineinteles. Iar rezultatul a fost la fel de apreciat ca si prima varianta. Hotarat lucru, ne-am declarat fanii carnii de iepure si cu prima ocazie voi incerca si alt mod de preparare a acesteia. Carnea de iepure mi se pare foarte gustoasa si usor de pregatit. Ca sa nu mai zic ca e si foarte sanatoasa a fi consumata. Dar cred ca stiti asta deja. Poate sa para ca dureaza mult pregatirea ei dar va asigur ca merita.

Reteta de iepure la cuptor cu sos de rosii si masline

  • Ingrediente iepure la cuptor cu sos de rosii si masline

un iepure de 1,5 kg
100 grame de masline
o cutie de 400 de grame conserva de rosii in bulion

doua cepe albe de marime medie
50 de grame de vin si 100 ml de apa ( sau doar vin)
doua linguri de ulei
trei catei de usturoi
100 grame de kaiser

un sfert de lingurita de lemongrass
3-4 foi de dafin
o lingurita rasa cu sare (aproximativ)
piper

  • Mod de preparare iepure la cuptor cu sos de rosii si masline
  1. Transam carnea de iepure bucati si o spalam bine
  2. Facem o marinata din vin, apa, ulei de masline, cateii de usturoi taiati bucati, sare, piper, foile de dafin, lemongrass
  3. Punem carnea de iepure intr-o punga impreuna cu marinata, o sigilam bine si o lasam la frigider cateva ore ca sa se fragezesca, agitand din cand in cand punga pentru ajunge marinata pe toate bucatile de carne.
  4. Curatam si taiem felii ceapa
  5. Punem intr-o tava carnea de iepure impreuna cu zeama in care a stat la marinat
  6. Punem ceapa taiata solzisori si feliutele de kaiser peste carne, din loc in loc
  7. Adaugam rosiile impreuna cu sucul lor
  8. Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor, la 180 de grade (treapta trei a cuptorului).
  9. Peste jumatate de ora scoatem folia de aluminiu, intoarcem bucatile de carne si pe partea cealalta si adaugam maslinele lasand in continuare friptura la cuptor 
  10. Peste inca o trei sferturi de ora verificam friptura intepand carnea nu o furculita si daca este facuta si sosul a scazut suficient de mult o putem scoate din cuptor. Daca nu, o mai lasam in continuare sa se gateasca verificand din cand in cand.
  11. Cand este gata o scoatem din cuptor si o putem servi calda dar si rece, dupa preferinte.
  • Tips&Trics

Cand verificati carnea alegeti sa face testul pe o bucata de pulpa de iepure deoarece aceasta parte se gateste cel mai greu.
Gatiti carnea de iepure doar la temperatura mica si timp indelungat.

Pofta buna sa aveti!

Alte retete cu iepure:

Friptura cu iepure la cuptor in vin (click aici pentru reteta)

friptura de iepure la cuptor cu vin

Friptura de iepure cu bere (click aici pentru reteta)

friptura de iepure in bere


Spune si altora!
 13     
13
Shares
 
13
Shares
 13    
« Carte de bucate lunara – ianuarie 2015
Chec din albusuri si nuca »

Comments

  1. Dana Lalici says

    April 13, 2016 at 8:04 pm

    Sa ii spu i iulianei ca este la oferta de maine la Lidl. Trebuie sa vad care dintre cele doua retete ale tale sa o adopt. De aratat, arata splendid! ma duc si la cealalta!

    Reply
    • Claudia V says

      April 13, 2016 at 8:23 pm

      Multumesc de info :) O sa ii spun sa isi cumpere :)
      Si imi mai cumpar si eu ca mai am niste idei de testa cu bietul iepure :p

      Reply
      • Dana Lalici says

        April 20, 2016 at 9:39 pm

        Desi nu am avut lemongrass si nici kaiser, iepurasul a iesit absolu bestial!!!! Multumesc inca o data pentru reteta, Claudia draga. Intr-adevar e o carne slaba, kaiserul i-ar mai fi dat un pic de grasime. Am ramas surprinsa de cat de tari si bune s-au pastrat maslinele, credeam ca o sa se flescaiasca la cuptor. Sunt absolut incantata.

        Reply
        • Claudia V says

          April 21, 2016 at 6:24 am

          Ma bucur ca v-a placut friptura de iepure si iti multumesc ca ai revenit cu impresii.
          O poza nu ai facut? Sau nu ati mai avut timp de prea buna ce a fost? :)))
          Data viitoare cand mai gasesti carne de iepure sa incerci si celalate reteta. Sa vezi ce faina e aia cu bere ;)
          Da si cu cartofi langa :))) Stiu ca la dieta nu e ok dar… un mic rasfat uneori nu strica :p

          Reply
  2. Iuliana says

    February 2, 2015 at 2:31 pm

    Inca nu am reusit sa iau iepure desi am ramas cu gandul la el de cand ai pus prima reteta. Cred ca direct la Lidl ma opresc! Sper sa mai gasesc.

    Reply
    • Claudia V says

      February 2, 2015 at 2:54 pm

      Din pacate asta era de la congelator. La LIDL nu mai este dar o sa mai fie. Aduc periodic. Si eu am de gand sa mai cumpar cand vad pentru ca mai vreau sa incerc si alte retete cu iepure :)
      Deocamdata imi e gandul la o rata luata tot de la ei si nu ma decid cum sa o gatesc :)

      Reply

Trackbacks

  1. Friptura de iepure la cuptor in bere says:
    March 17, 2016 at 1:40 pm

    […] fie cum e cea de astazi, friptura de iepure la cuptor in bere, fie la cuptor cu vin, fie cu sos de rosii si masline. Atat am experimentat pana acum ca si retete asa ca orice recomandare de la voi e bine venita. Imi […]

    Reply
  2. Meniul saptamanal - #2 martie - Lecturi si Arome says:
    March 12, 2016 at 6:00 am

    […] de pe blog, si anume la reteta de friptura de iepure facuta la cuptor cu vin. Am si varianta de friptura de iepure cu masline si sos de rosii insa o voi trece in recomandarile unui alt meniu saptamanal. Poate va vor fi utile pentru a le […]

    Reply
  3. Pulpa de iepure la cuptor cu vin | Sa Gatim cu Gina says:
    November 15, 2015 at 7:17 pm

    […] Carnea de iepure se numara printre cele mai sanatoase tipuri de carne, asa ca va propun sa mancam si noi cat mai sanatos :) si anume: o friptura la cuptor cu vin, alaturi de o garnitura de cartofi mov cu ceapa rosie si marar. […]

    Reply
  4. Friptura de iepure la cuptor cu vin - Lecturi si Arome says:
    February 2, 2015 at 3:13 pm

    […] spune despre carnea de iepure ca este printre cele mai sanatoase, daca nu chiar cea mai sanatoasa carne. Este o carne slaba, […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

February 2015
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
« Jan   Mar »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316