• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

February 5, 2015 · 19 Comments

Frigarui de pui in sos din lapte de cocos

cu carne· Feluri de baza

Spune si altora!
 14     
14
Shares

frigarui de pui

Daca urmariti activitatea de pe pagina de Facebook sunteti deja la curent cu faptul ca luna aceasta particip la campania lansata de Oana si Diana pe site-ul lor, “Savori Urbane“. Intitulata “Savori Urbane prezinta “Shan’shi – The Asian Connection”, campania isi propune sa sa testeze apetitul publicului roman pentru “exotic food”, mai exact,  gama de produse asiatice Shan’shi. 

In cadrul acestei campanii, la care mai participa alti 11 blogeri culinari o sa am placerea sa gatesc cu diferite produse marca Shan’shi pe care le puteti gasi si voi in marile supermarketuri cum sunt Cora, Auchan, MegaImage, etc, si care sunt specifice bucatariei asiatice: lapte de cocos, orez basmati, taietei din orez, condimente si sosuri create special pentru pregatirea mancarurilor la wok, etc. Produsele le puteti si voi vedea in poza de mai jos iar mai multe detalii despre ele gasiti pe site.

shan shi

Eu am ales sa incep cu o reteta simpla dar extrem de gustoasa, peste asteptarile noaste de gustoasa as spune, membri familiei mele cerand deja repetarea in regim de urgenta a acesteia. Este vorba despre o reteta de frigarui de pui gatite in stil asiatic dar cu influente europene. As fi spus ca sunt frigarui de pui Satay, o reteta specifica bucatariei thailandeze insa cum sunt facute la cuptor si nu pe gratar, si cum am folosit si bacon in reteta, duce cu gandul la retete specifice bucatarilor europene.

Insa sosul in care au stat la marinat si apoi in care le-am gatit este facut cu ingrediente specifice bucatariei asiatice: ghimbir, lemongrass si lapte de cocos si clar fac din aceasta reteta una de inspiratie asiatica. Banuiesc inca ca, daca urmariti deja constant cum gatesc nu va suprinde aceasta combinatie, dat fiind ca stiti ca sunt fan al bucatariei asiatice dar imi si place sa gatesc combinand retetele si lasand inspiratia sa  dicteze. Dar sa nu va mai tin de vorba si sa trecem la treaba adica sa va spun cum am facut aceste frigarui de pui in sos de lapte de cocos care merg foarte bine avand alaturi o garnitura simpla de orez basmati (tot de la Shan’shi).

Reteta de frigarui de pui in sos din lapte de cocos

  • Ingrediente pentru reteta de frigarui de pui in sos din lapte de cocos

un piept de pui fara os (aproximativ 400 de grame)
100 de grame de bacon crud (feliat)

pentru sos/marinata:

doua linguri de lapte de cocos (eu am folosit marca Shan’shi)
trei linguri de ulei de masline
doua linguri de sos de peste
doua catei de usturoi
o bucata de de radacina de ghimbir de cca 5 cm
o jumatate de lingurita de lemongrass
un sfert de lingurita de piper alb
sapte bete de bambus pentru frigarui

pentru garnitura:

orez basmati de la Shan’ Shi gatit simplu, fiert

frigarui de pui_1

  • Mod de preparare pentru reteta de frigarui de pui in sos din lapte de cocos
  1. Taiem pe lungime pieptul de pui in fasii late de aproximativ un deget
  2. Batem usor fasiile cu batatorul pentru snitele
  3. Curatam usturoiul si ghimbirul si le radem pe razatoarea mica
  4. Pregatim marinada astfel: amestecam intr-un castron laptele de cocos, uleiul, usturoiul, ghimbirul, si restul de condimente si amestecam bine totul, rezultand in final o crema omogena
  5. Punem fiecare fasie de piept de pui pe betele de bambus intepandu-le din loc in loc in forma literei S pana cand umplem cate un bat. Mie mi-au incaput cate doua fasii pe un singur bat de frigarui.
  6. Dupa ce am terminat de “impletit” fasiile de piept de pui infasuram peste fiecare frigarui astfel formata cate o fasie-doua de bacon urmarind ca pieptul de pui sa fie tot invelit in bacon
  7. Ungem frigaruile astfel infasurate cu marinada din lapte de cocos pregatita mai devreme, le punem impreuna cu aceasta intr-un vas (eu am folosit de yena) si le dam la rece pentru macar jumatate de orasatay_I
  8. O data timpul pentru marinare trecut scoatem frigaruile din frigider si le asezam pe marginile vasului de yena in care au stat la marinat si le dam la cuptorul incins la 190 de grade, pe treapta de sus a cuptorului spre a se rumenii. Le lasam la cuptor timp de maxim 20 de minute. Eu am folosit un piept de pui de la un cocos crescut la curte drept urmare timpul de gatire a fost mai mare. In cazul in care folositi piept de pui din comert acesta va fi mai mic, aproximativ 10-15 minute, in functie de fragezimea lui. Oricum fasiile fiind subtiri, carnea se va gati repede. 
  9. Dupa ce trece timpul estimat, scoateti o frigaruie din cuptor si intepati-o putin cu furculita ca sa va dati seama daca este facuta carnea. Daca este gata scoateti vasul din cuptor si serviti frigaruile alaturi de o garnitura din orez basmati simplu (marca Shan’Shi, de exemplu), peste care puneti putin si din sosul de la frigarui. Nu o sa regretati, va garantez ;)

Pofta buna sa aveti!

Nota: Poti castiga si tu un set complet de ingrediente Shan’shi, un wok si setul aferent de ustensile, adica exact ce am primit si eu pentru testare in campanie, daca te inscrii cu un comentariu pe pagina oficiala a campaniei de la Savori Urbane 

frigarui de pui_3

 

Daca v-a placut reteta nu ezitati sa o evaluati cu cinci stelute in chenarul de mai jos si sa o distribuiti e retelele sociale. Multumesc!


Spune si altora!
 14     
14
Shares
 
14
Shares
 14    
« Chec din albusuri si nuca
Trei tipuri de seminte si beneficiile lor »

Comments

  1. Food Design says

    February 7, 2015 at 8:01 am

    sa stii ca abia acuum o citesc cu atentie reteta; este super si o s-o fac dupa ce trece campania! …si cand o sa am musafiri ca arata impresionant ;)

    Reply
    • Claudia V says

      February 7, 2015 at 11:38 am

      :) Multumesc, Didi :)
      Musai sa o incerci. Sa stii ca e tare gustoasa si se face si usor :)

      Reply
  2. cerulina says

    February 5, 2015 at 11:00 pm

    Apetisante frigaruile!

    Reply
    • Claudia V says

      February 6, 2015 at 5:57 am

      Multumesc pentru aprecieri, Cerulina! :)

      Reply
  3. adnia says

    February 5, 2015 at 8:02 pm

    super reteta ta! imi place deja muult-mult! spune-mi si mie, avem sos de peste in pachet, sau ai luat tu, separat? si lemongrassul? parca nu mai am rabdare pana ajunge pachetul si la mine :)

    Reply
    • Claudia V says

      February 6, 2015 at 5:57 am

      Ma bucur ca iti place :)
      In pachet sunt alt fel de sosuri si condimente. Ai sa vezi! ;)
      Eu am inceput timid sa le testez si de aceea am ales doar orezul si laptele de cocos. Urmeaza si alte retete, acum ca am prins curaj. :)

      Reply
  4. alina says

    February 5, 2015 at 7:34 pm

    simplu si gustos,trebuie incercat

    Reply
    • Claudia V says

      February 6, 2015 at 6:05 am

      Alina, daca iti place mancarea asiatica chiar sa incerci sa faci si tu. Sunt tare bune. Nu le laud doar pentru ca le-am facut eu :))) Ghimbirul, lemongrassul si laptele de cocos dau un gust deosebit acestui fel de mancare ;)

      Reply
  5. Iuliana says

    February 5, 2015 at 7:27 pm

    Vreau si eu, macar una! Ador mancarea asiatica, dar acasa nu am facut niciodata. Nu inca! ;)

    Reply
    • Claudia V says

      February 6, 2015 at 5:58 am

      Iti trimit prin posta. Dar trebuie sa mai fac. Acum s-au terminat pe nerasuflate si de ar mai fi fost! :)
      Sa faci si tu acasa. Nu e greu deloc :)

      Reply
  6. SAVORI URBANE says

    February 5, 2015 at 5:32 pm

    Ce combinatie reusita ai facut! Fusion. Cred ca sunt foarte gustoase frigaruile acestea. Am sa le incerc si eu.

    Reply
    • Claudia V says

      February 6, 2015 at 6:03 am

      Multumesc, Oana!
      Sunt intr-adevar foarte gustoase. Mi-ar placea sa incerci reteta si sa imi spui parerea dupa ce le gusti :)

      Reply

Trackbacks

  1. Pulpe de pui cu smântână în varianta fără lactoză - Lecturi si Arome says:
    November 13, 2019 at 2:33 pm

    […] adus aminte de peștele în lapte de cocos sau frigăruile în lapte de cocos pe care le-am făcut acum câțiva ani și care ne-au plăcut mult, așa că am încercat să […]

    Reply
  2. Piept de pui cu sos Teriyaki si ananas - Lecturi si Arome says:
    July 5, 2016 at 3:29 pm

    […] Zilele trecute am pregatit o noua reteta cu specific asiatic, piept de pui cu sos Teriyaki. Adica o mancare cu carne de pui gatita cu un sos de origine din tara soarelui rasare, cu alte cuvinte din indepartata Japonie. De ceva vreme visam sa fac acasa acest fel de mancare. Insa mai greu cu sosul Teryiaki, adica cu procuratul ingredientelor pentru a-l pregati eu in casa. Ocazia de a gati piept de pui cu sos Teriyaki nu s-a lasat insa asteptata prea mult si a aparut zilele trecute cand am primit spre testare cateva produse marca Shan’Shi pe care, o parte dintre ele le-am mai folosit si in reteta de mancare de naut cu carne de porc in stil asiatic si in cea de frigarui de pui in sos din lapte de cocos. […]

    Reply
  3. Tort cu crema panna cotta din lapte de cocos says:
    March 24, 2016 at 10:44 am

    […] tort in varianta asta. Si cum aveam in congelator pus niste lapte de cocos ramas de cand am gatit frigaruile de pui cu lapte de cocos am zis ca e timpul sa il folosesc, de data asta intr-un desert. Si la o panna cotta dulce ce putea […]

    Reply
  4. Curry de pui cu lapte de cocos si iaurt - Lecturi si Arome says:
    March 3, 2016 at 7:39 am

    […] anul trecut am ales sa imi surprind musafirii cu aceasta reteta de frigarui de pui in sos de lapte de cocos, anul acesta am ramas tot in zona asiatica facand un pas spre taramurile culinare ale Indiei si am […]

    Reply
  5. Rulou de curcan in bacon cu sos picant says:
    June 17, 2015 at 8:03 am

    […] mi-am adus aminte ca acum ceva vreme vazusem la Claudia niste frigarui pregatite la cuptor cu un sos picant pe baza de lapte de cocos. La vremea aceea […]

    Reply
  6. Salata cu carne de pui - Lecturi si Arome says:
    February 17, 2015 at 8:10 am

    […] Iar daca va plac ouale si nu doriti doar o simpla salata cu rosii, ceapa si salata verde, inlocuiti carnea de pui cu oua. Ideal ar fi cu oua de prepelita pentru ca sunt mult mai sanatoase dar si mai aspectuoase. […]

    Reply
  7. Mancare de naut cu carne de porc in stil asiatic says:
    February 12, 2015 at 7:05 am

    […] saptamana trecuta am pregatit pentru aceasta campanie niste frigarui de pui in sos din lapte de cocos (reteta aici), acum m-am gandit sa fac o reteta cu carne de porc. Desi am incercat “sa imi fac […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

February 2015
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
« Jan   Mar »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316