• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

February 3, 2015 · 9 Comments

Chec din albusuri si nuca

Prajituri· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 226     
226
Shares

Chec din albusuri si nuca. Reteta rapida și usor de facut, perfecta pentru reciclat albusurile ramase de  la diferite alte preparate. Chec din albusuri cu nuca.

Cu siguranta vi s-a intamplat si voua de multe ori sa pregatiti o maioneza sau un desert la care sa trebuiasca sa folositi doar galbenusurile si sa ramaneti cu multe albusuri pe care sa nu stiti la ce sa le folositi. Asa ca m-am gandit sa va dau eu o sugestie. Sa le transformati intr-un chec din albusuri si nuca, o reteta simpla si usor de facut.

Il puteti face marmorat, adaugam putina cacao sau simplu, intr-o singura culoare. Va si la fel de bun. De asemenea puteti sa il aromatizati folosind diferite arome, de migdale sau rom ori sa folositi coaja de portocala macinata, transformata deja in condiment sau rasa pe loc, dar si de lamaie. Depinde de gusturile si imaginatia voastra.chec din albusuri cu nuca

Eu o sa va dau reteta pentru un chec fara cacao, sa-i zicem asa, de baza, dar, asa cum vedeti intr-una din poze, acum ceva timp am facut si cu putina cacao in el. Data viitoare cand voi mai face o sa pun mai multa cacao si chiar voi incerca sa fac unul si tot cu cacao. Mari diferente nu sunt.

Trebuie doar sa tineti cont sa scadeti din cantitatea de faina pe cea de cacao insa nu in procent de 1/1. Cacaoa nu are accesi densitate precum faina si, in consecinta vom adauga ceva mai putina in compozitie.

chec albusuri

Chec din albusuri si nuca
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
45 mins
Total time
1 hour
 
Autor: Claudia
Recipe type: Desert
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 5 albusuri
  • 115 grame de zahar
  • 130 grame de faina
  • 85 grame de nuca nuca macinata mare
  • 5 grame de praf copt
  • o lingurita esenta de vanilie
  • coaja rasa de lamaie sau portocale
3.5.3251

Mod de preparare reteta de chec din albusuri si nuca

  • Aprindem cuptorul la 180 de grade si pregatim o tava de chec. Eu am folosit o tava din silicon care nu a mai necesitat ungere si tapetare cu faina.
  • Batem foarte bine albusurile pana cand stau ferme in castron.
  • Adaugam treptat zaharul continuand sa batem bine albusurile
  • Cernem faina si o amestecam cu praful de copt 
  • Dupa ce am terminat de incorporat zaharul incepem sa adaugam faina si nuca macinata omogenizand compozitia

Mai jos poti vedea si cum se face un chec din albusuri dar fara nuca!
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube!

  • Adaugam si esenta si/sau coaja rasa de portocala sau lamaie
  • Dam la cuptor pentru aproximativ 45 de minute. Facem testul cu scobitoarea si cand este gata oprim cuptorul si mai lasam cateva minute checul in cuptorul cu usa deschisa dupa care il putem scoate, lasa la racit, taia felii si savura.

chec din albusuri si nuca

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 226     
226
Shares
 
226
Shares
 226    
« Iepure la cuptor cu sos de rosii si masline
Frigarui de pui in sos din lapte de cocos »

Comments

  1. Alexandra says

    October 27, 2019 at 2:05 pm

    N-a crescut. Nu stiu unde am gresit. Albusuri la temperatura camerei, zahar incorporat bine…cuptor preincalzit. :(

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      October 27, 2019 at 3:14 pm

      Poate au fost albusurile vechi si nu s-au batut bine si atunci nu a avut putere sa creasca…

      Reply
  2. vavaly says

    October 13, 2015 at 3:43 pm

    de obicei de sarbatori imi raman multe albusuri si nu prea fac nimic cu ele. e f buna ideea. ce inseamna sa fie cineva mai curajos si sa te si inspire :)

    Reply
    • Claudia V says

      October 13, 2015 at 4:09 pm

      Oricand la datorie! :)
      Ma bucur ca am putut fi de ajutor ;)

      Reply
  3. mikaela says

    February 3, 2015 at 9:37 am

    Checuri,blaturi din albusuri am tot facut,cu nuca,mac,nuca de cocos…Insa ideea de a pune deasupra putin aluat colorat chiar imi place,da foarte bine ;in plus,cacaoa completeaza gustul bun de bezea si nuca.

    Reply
    • Claudia V says

      February 3, 2015 at 2:43 pm

      :) Ma bucur ca iti place ideea mea, Mihaela :)
      E intr-adevar o reteta pe care poate multi o stiu deja. Insa sunt si incepatori in ale gatitului carora m-am gandit ca o sa le prinda bine sugestia. ;)
      Acum, si cu informatiile de la tine vor avea cu ce sa isi ocupe timpul in bucatarie ;)

      Reply
  4. Iuliana says

    February 3, 2015 at 9:05 am

    Inca un desert pe care nu la-m facut niciodata! Eu de obicei din albusurile ramase fac bezele sau pricomigdale :) Ia sa incerc si un chec cu coaja de portocala! ;)

    Reply
    • Claudia V says

      February 4, 2015 at 4:59 pm

      Eu nu am facut niciodata pricomigdale :) Si uite asa ne inspiram una de la alta :)
      Cu albusuri si coaja de portocala….mmm… buna si aromata idee ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Tort Raffaello cu crema de ciocolata alba - Lecturi si Arome says:
    November 14, 2016 at 9:15 am

    […] blat am decis sa valorific cateva albusuri puse la pastrare in congelator. Adunasem (si stateau deja de ceva timp) vreo 8 albusuri, adica 250 […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

February 2015
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
« Jan   Mar »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316