“Afara ninge linistit, si-n casa arde focul”… cam asa a fost zilele astea si pe la noi prin Moldova. Iarna se pare ca s-a gandit sa ne aduca aminte ca suntem in plin sezon alb si friguros. Dar mie mi-a fost gandul la… vara si am vrut sa o aduc in casa, pe masa noastra, asa ca am gatit o salata rapida cu ceapa verde, rosii cherry, salata verde si putina carne de pui afumata.
Adica o salata improvizata cu ce am gasit prin frigider, o salata insa foarte gustoasa si sanatoasa. Cu alte cuvinte nu am avut nevoie sa studiez cine stie ce carti de bucate pentru a duce la indeplinire dorinta mea de a aduc vara in farfurie. Am deschis frigiderul, am studiat “oferta” si am trecut la treaba. Practic, aceasta reteta de salata cu carne de pui nu este nimic altceva decat o salata clasica cu rosii, ceapa si salata verde dar “imbunatatita” cu cateva bucatele de carne de pui existente in frigier si carora le-am gasit aceasta intrebuintare.
Pentru cei ce nu consuma carne, aceasta poate fi scoasa din reteta fara nici un regret. Salata va fi la fel de gustoasa. Iar daca va plac ouale si nu doriti doar o simpla salata cu rosii, ceapa si salata verde, inlocuiti carnea de pui cu oua. Ideal ar fi cu oua de prepelita pentru ca sunt mult mai sanatoase dar si mai aspectuoase. Alegerea va apartine. Eu doar v-am dat cateva sugestii ;)
Reteta de salata cu carne de pui
- Ingrediente salata cu carne de pui
un picior de pui afumat
o jumatate de capatana de salata verde
trei-patru rosii cherry
50 de grame de masline
doua cepe verzi
ulei de masline
sare
un strop de otet de sherry
- Mod de preparare salata cu carne de pui
- Desprindem carnea de pui de pe os si dam deoparte osul si pielea.
- Taiem carnea de pui in bucati de marimea dorita.
- Spalam ceapa verde, frunzele de salata si rosiile.
- Rupem frunzele de salata fasii, taiem ceapa verde bucati mici si rosii in sferturi.
- Punem intr-un castron fasiile se salata, ceapa verde, rosiile si adaugam maslinele pe care le putem taia sau lasa intregi (depinde de marimea lor). Eu am avut masline mai mici si le-am lasat intregi.
- Separat pregatim dressingul pentru salata amestecand o lingura de ulei de masline cu sare si un strop de otet.
- Punem dressingul peste salata si amestecam dupa care salata noastra e numai buna de servit la masa
Daca v-a placut reteta nu ezitati sa o evaluati cu cinci stelute in chenarul de mai jos si sa o distribuit pe retetele sociale. Multumesc!
Salata ta si pe mine ma duce cu gandul la vara. Tare as vrea sa fie mai aproape. Dar o aducem cu forta, macar in farfurie daca altfel nu putem :)
Pai la asta m-am gandit si eu ;)