• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

February 23, 2015 · 5 Comments

Pariziene cu nuca si gem de mere

Aluaturi/Placinte· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
       

pariziene cu nuca

Sincera sa fiu nu stiu de ce se cheama asa, “pariziene”. Stiu doar ca am vazut cornurile astea mai peste tot pe net si am zis ca trebuie sa le incerc si eu. De fapt sa incerc modul lor simpatic de a le prepara pentru ca, in rest, sunt doar niste cornuri un pic mai aratoase. Cornuri ce pot fi facute din cam orice fel de aluat dospit, cum e cel de cozonac.

Asa ca astazi nu va voi spune o reteta anume ci mai degraba ca voi arata, daca nu stiti deja, cum se fac aceste pariziene cu nuca si gem de mere. Asa mi-a placut mie sa fie umplutura insa ele se pot umple cu orice va place voua, cu orice aveti voi la indemana prin frigider sau camara.

Pentru aluat nu m-am mai complicat sa incerc ceva nou, ceva altfel. Am folosit aluatul pentru cozonac pentru ca tocmai framantasem pentru a face doi cozonaci ca sa testez faina primita de la Arpis si mi-a venit ideea sa folosesc o parte din el pentru a face pariziene cu nuca si gem de mere. De aceea si reteta modului de preparare a aluatului o veti gasi scrisa in amanunt la reteta de cozonac cu nuca. Este acelasi aluat pe care il folosesc si atunci cand fac placintele traditionale moldovenesti cu branza, “poale in brau”. 

Eu am si povestit in cuvinte, sper pe intelesul tuturor, modul in care se fac parizienele. Insa cred ca se intelege destul de usor si din pozele pe care le-am facut cu etapele de pregatire ale acestora. Daca totusi mai e ceva neclar lasati un comentariu si va explic ce nu ati inteles :)

Reteta de pariziene cu nuca si gem de mere

  • Ingrediente pentru reteta de pariziene cu nuca si gem de mere

un kg de aluat pentru cozonac
150 de grame de nuca macinata
un borcan de 400 de grame de gem de mere
un galbenus de ou
o lingura de lapte dulce
o mana faina pentru prelucrat aluatul

  • Mod de preparare pentru reteta de pariziene cu nuca si gem de mere
  1. Aprindem cuptorul la 190 de grade si pregatim o tava, fie ungand-o cu ulei si tapetand-o cu faina, fie punand foia de copt pe fundul aceasteia.
  2. Preparam un aluat pentru cozonac ca in reteta de cozona cu nuca.
  3. Pregatim umplutura amestecand nuca macinata cu gemul
  4. Cand acesta a crescut si si-a dublat volumul il impartim in noua, zece bucati rotunde, aproximativ de marimea unei palme.
  5. Presaram pe masa de lucru faina si incepem sa formam cornurile. Intindem cu ajutorul sucitorului o bila din aluat si ii dam o forma alungita asa cum vedeti in imagine.
  6. Cu ajutorul unui cutit sau forma pentru taiat biscuitii “franjuram” pe verticala bucata de aluat intinsa, incepand de la jumatate.
  7. Punem aproximativ o lingura de umplutura pe suprafata aluatului, in partea de sus a acestuia care a ramas netaiata.
  8. Rulam foaia de aluat pana la capat “prinzand” umplutura in interiorul acesteia.pariziene lecturi si arome
  9. Procedam la fel cu toate celelalte bile de aluat pregatite sa fie transformate in cornuri, dupa care le punem in tava care va merge la cuptor. * Cornul cel micut care apare in poza de mai jos este “creatia” fiului meu care m-a ajutat la preparat parizienele cu nuca si gem :)pariziene C1M
  10. Amestecam bine galbenusul de ou cu laptele.
  11. Ungem fiecare corn cu putin galbenus amestecat cu lapte si, optional, daca avem, presaram putin mac pe deasupra.
  12. Dam la cuptor, la foc mediu (190 de grade) pentru aproximativ 30 de minute. Mai exact pana cand vedem ca s-au rumenit cornurile. Dupa ce sunt gata, le scoatem din cuptor, le lasam putin sa se aceasca si le pudram cu putin zahar pudra.
  13. Servim cu incredere la micul dejun, alaturi de un ceai sau o cafea aburinde :) 

Pofta buna sa aveti!

pariziene cu nuca

Daca va place reteta nu ezitati sa o evaluati cu cinci stelute in chenarul de mai jos si sa o distribuiti pe retelele sociale. Multumesc! 


Spune si altora!
       
 
      
« Uleiul de in si continutul in Omega-3
Pate de avocado cu nuci si usturoi »

Comments

  1. Rokolla says

    November 13, 2017 at 3:00 am

    Arată tare apetisant! Am sa-mi pregătesc și eu pentru micul dejun zilele astea

    Reply
  2. Diaconta Claudia says

    February 24, 2015 at 6:48 am

    Si mie imi plac foarte mult.Chiar nu am facut demult.

    Reply
    • Claudia V says

      February 24, 2015 at 6:57 am

      :) De curiozotate, cu ce le umpli de obicei?

      Reply
  3. Iuliana says

    February 24, 2015 at 5:31 am

    Vreau si eu 2-3 sa iau la pachet la serviciu, se poate? :) Arata foarte bine!

    Reply
    • Claudia V says

      February 24, 2015 at 6:21 am

      Normal ca se poate :) Chiar si mai multe daca vrei :p

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

February 2015
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
« Jan   Mar »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316