Ultima zi de noiembrie aduce cu ea, pe de o parte traditionala deja carte de bucate a lunii dar si sarbatorirea a 3 ani de cand se gateste in bucataria ”Lecturi si Arome”. Trei ani pe care il serbam cu un concurs pe blog inceput chiar de ieri si la care te invit si pe tine sa te inscrii, daca nu ai facut-o deja – ai aici detalii.
”La multi ani!” blogului si de asemenea ”La multi ani!” tuturor sarbatoritilor zile de astazi, cei care poarta numele Sfantului Andrei! Sa fiti cu totii sanatosi si sa aveti cat mai multe bucurii in viata!
Ca si celelalte luni, noiembrie a fost una cu multe retete noi dar si cu cateva colectii de retete pe care m-am gandit sa le alcatuiesc pentru voi ca sa va vina mai usor sa rasfoiti blogul. S-au adunat deja peste 700 de retete in total si incep sa fie din ce in ce mai greu de rasfoit.
De asemenea am publicat si recenzia la o carte de bucate pe care v-o recomand – vezi aici. Chiar daca e mai usor si mai la indemana sa gatiti retete de pe net, o carte de bucate clasica si mai ales una care va invata tehnici de gatit, nu ar trebui sa lipseasca din biblioteca. Sau mai bine spus din bucatarie :)
In total, deci au fost 17 retete noi, o recenzie si inca 5 colectii de retete – colectia de retete de fursecuri, colectia de retete de pate vegetal, colectia de chiftelute de post, colectia de retete din carne de porc traditionale pentru Craciun, colectia de retete de creme pentru torturi si prajituri.
3 ani de ”Lecturi si Arome”- concurs aniversar
10 retete de creme pentru tort, prajituri, desert la pahar
Savarine cu pesmet – economice si usor de facut
Cum sa faci slanina afumata de casa (metoda rapida)
Retete traditionale din carne de porc pentru Craciun
Conopida la cuptor cu iaurt si parmezan
Mancare de varza dulce calita cu sunca afumata
Prajitura Krantz cu nuca si caramel (reteta veche)
Broccoli cu mozzarella si sos de rosii la cuptor
7+ retete de pate vegetal de casa, delicioase si sanatoase
Crema de mascarpone cu ciocolata alba
Blat de tort cu albusuri si nuca de cocos
Spor la prajiturit si sa ne revedem cu bine la sfarsit de decembrie cand voi alcatui nu doar cartea de bucate a lunii ci si traditionalul bilant anual :)
Leave a Reply